Verwachte leestijd: 3 minuten

Nadat het Knipprogramma en andere apps deze week crashten in Windows 11, had Microsoft een oplossing aangeboden. Op 5 november heeft Microsoft een kleine update KB5008295 voor Windows 11 uitgebracht. Die bedoeld is om het onderliggende probleem achter deze crashes van het knipprogramma op te lossen.

Kb5008295 Repareert Apps Crashes En Meer

Verbeteringen en oplossingen

Deze niet beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Belangrijke wijzigingen zijn:

 • Hiermee wordt een bekend en irritant probleem opgelost. Waardoor sommige gebruikers bepaalde ingebouwde Windows of delen van bepaalde ingebouwde apps niet kunnen openen of gebruiken. Dit probleem treedt op vanwege een digitaal Microsoft certificaat dat is verlopen op 31 oktober 2021.
 • Dit probleem kan van invloed zijn op het volgende:
  • Knipprogramma
  • Schermtoetsenbord, spraak typen en emoji paneel
  • Gebruikersinterface invoermethode editor (IME gebruikersinterface)
  • Aan de slag en Tips
 • Hiermee wordt een bekend probleem opgelost waardoor de app Menu Start en Instellingen niet kan worden geopend zoals verwacht; geldt alleen in de S modus.

Het digitale certificaat van Microsoft verliep op 31 oktober, dat verschillende services in Windows 11 mogelijk maakt. Na het verlopen van het digitale certificaat stopte deze met het verifiëren van verzoeken. Veel Windows 11 gebruikers ontdekten dat het Knipprogramma begon te crashen met een foutmelding: Deze app kan niet worden geopend.

Windows 11 KB5008295 is nu beschikbaar voor download het verhelpt de fout in het Knipprogramma, Instellingen en andere functies. Sommige systemen werden volledig afgesloten. Gebruikers meldden ook dat ze hun Windows 11 in S Mode apparaten niet langer goed gebruikt kon worden. Dit kwam doordat functies zoals virtueel toetsenbord en emoji of het klembord paneel vastliepen.

Microsoft heeft daarom ook dat probleem aangepakt. Dat is van invloed op Windows instellingen en andere pagina’s op apparaten met alleen de S modus editie van Windows 11.

Hoe installeer ik KB5008295?

De update KB5008295 is, na korte tijd alleen beschikbaar te zijn geweest voor testers in de bèta en release kanalen, ook beschikbaar voor andere Windows 11 apparaten. Volgens officiële release opmerkingen lost deze update een probleem op waardoor gebruikers geen toegang hadden tot bepaalde ingebouwde apps of services op Windows 11.

Het installeren van de update zal ook problemen oplossen bij het gebruik van Touch Keyboard, Voice Typing, Emoji Panel, IME UI, Tips app en andere fouten. Deze verhinderen dat kritieke delen van Windows 11, zoals menu Start en Instellingen op S mode machines worden geopend.

Kb5008295 Repareert Apps Crashes En Meer

De update zal het build nummer of versienummer van uw systeem niet zal veranderen. Om te bevestigen dat deze update op uw systeem is toegepast, gaat u binnen Instellingen naar: Windows Instellingen > Windows Update > Updategeschiedenis.

Die update heb ik niet nodig

Als het Knipprogramma niet crasht op uw apparaat, kunt u in plaats daarvan Windows 11 KB5006746 installeren. Dat is beschikbaar als een optionele update. Windows 11 KB4006746 maakt deel uit van de Update cyclus van oktober 2021 en lost de meeste problemen op, maar het Knipprogramma blijft na deze update voor sommigen kapot.

In dit geval kunt u eenvoudig de systeemdatum wijzigen in 31 oktober en vervolgens terugkeren naar de laatste datum om problemen met het Knipprogramma op te lossen.

Microsoft heeft een andere oplossing voorgesteld, waarbij gebruikers de beroemde sneltoets Kb5008295 Repareert Apps Crashes En Meer+Shift+S of Print Screen toets kunnen gebruiken om de schermafbeelding vast te leggen en in hun document of MSPaint te plakken.

Het is zeker geen ideale ervaring, maar de oplossing lijkt wel te werken.