Verwachte leestijd: 3 minuten

De volgende versie van Windows wordt nu voorspelt door een van de grootste partners van Microsoft.

Intel Windows 12 Komt Mogelijk in 2024
Artistieke vertaling voor Windows 12

Wat u moet weten

 • De CFO van Intel heeft geplaagd dat er volgend jaar een aanzienlijke Windows-vernieuwing komt.
 • Dit komt overeen met ons eerdere rapport waarin stond dat de volgende versie van Windows gepland staat voor 2024.
 • De volgende release zal zich naar verwachting richten op het diepgaand integreren van nieuwe AI en Cloud ervaringen in het hele besturingssysteem.

De CFO van Intel, David Zinser, heeft verwezen naar een mysterieuze Windows-vernieuwing waarvan hij zegt dat die naar verwachting volgend jaar zal verschijnen. Microsoft mikt mogelijk op een releasedatum van 2024 voor de volgende versie van Windows, na een grote interne crisis. Hierdoor was opschudding ontstaan in het Windows-ontwikkelingsschema.

Dit is wat Zinser te zeggen had in een gesprek met Citi:

We denken eigenlijk dat 2024 een behoorlijk goed jaar gaat worden voor de klant, vooral  vanwege de Windows-vernieuwing. En we denken nog steeds dat de geïnstalleerde basis behoorlijk oud is en een vernieuwing nodig heeft, en we denken dat volgend jaar misschien wel het beste jaar zal zijn Het begin daarvan, gezien de Windows-katalysator. We zijn dus optimistisch over hoe de zaken zullen verlopen vanaf 2024.

Dit citaat is interessant omdat het fungeert als een informele bevestiging dat er volgend jaar een grote update voor Windows komt, mogelijk wordt dat Windows 12. Deze vernieuwing-terminologie werd ook gebruikt tijdens de ontwikkeling van Windows 11. Deze werd officieel onthuld in juni 2021. 

Inleiding Windows 12

 • Wat is dat? Windows 12 wordt mogelijk de opvolger van Windows 11;
 • Wanneer wordt het uitgegeven? Mogelijk in 2024 als Microsoft het schema van drie jaar aanhoudt;
 • Wat gaat het kosten? Het zou, net als Windows 11 een gratis update moeten zijn.

Mogelijke releasedatum Windows 12

Windows 11 is nog niet eens een jaar geleden aangekondigd, dus we hebben geen officiële informatie over het moment van de volgende update. Afgaande op eerdere releases verwachten we Windows 12 eind 2024, net wanneer de ondersteuning voor Windows 10 afloopt.

Intel Windows 12 Komt Mogelijk in 2024
Door AI gegenereerd

Welke apparaten ondersteunen Windows 12?

Toen Microsoft de beschikbaarheid voor Windows 11 aankondigde, was de belangrijkste vereiste dat computers een hardware functie genaamd TPM ingeschakeld moesten hebben. Dit is een beveiligingsfunctie die op de meeste moederborden te vinden is.

Ook al zullen de vereiste vrijwel gelijk zijn en mogelijk opnieuw door Microsoft worden gesteld, toch komt er een moment dat bijna elke pc standaard TPM ingeschakeld heeft.

Verder zal het waarschijnlijk soortgelijke eisen hebben als Windows 11:

 • 64-bit processor
 • 1Ghz kloksnelheid
 • 4GB RAM
 • 64GB opslag
 • UEFI, Secure Boot mogelijk
 • TPM 2.0 (Trusted Platform Module)
 • Scherm van minstens 9 inch met HD-resolutie (1366×768)
 • DirectX 12 compatibele graphics / WDDM 2.x 
 • Internetverbinding

Wat dat onderwerp betreft, heeft de ontwikkeling van de volgende versie van Windows, de afgelopen maanden een tandje bijgezet. Onze bronnen zeggen dat de actieve ontwikkeling nu in volle gang is en dat het grootste deel van het werk naar verwachting medio 2024 voltooid zal zijn.

Intel Windows 12 Komt Mogelijk in 2024
Door AI gegenereerd

Onze bronnen vertellen ons dat de volgende versie van Windows zich zal richten op een diepere integratie van AI- en Cloud ervaringen. Die zijn ontworpen om Windows productiever te maken in het besturingssysteem. Er is ook een bijgewerkte interface in de maak, samen met andere verbeteringen en veranderingen in de kwaliteit. Nee, voor het gebruik van het besturingssysteem zelf heeft u geen abonnement nodig.

Tot zover is het grotendeels bevestigd dat de volgende versie van Windows in aantocht is. Vertel hieronder wat u wilt zien in Windows 12.