Verwachte leestijd: 4 minuten

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers die willen upgraden naar Windows 11. Maar dit lukt niet omdat op hun pc momenteel TPM 2.0 niet is ingeschakeld. Of hun pc kan wel TPM 2.0 uitvoeren, maar niet is ingesteld om dit te doen. Wanneer u niet bekend bent met dit niveau van technische details, raden we u aan de ondersteuningsgegevens van uw pc fabrikant te raadplegen. Of naar uw PC winkel te gaan voor meer instructies die specifiek zijn voor uw apparaat.

Zo Schakelt U Tpm 20 Op Uw Pc in
GIGABYTE TPM 2.0

De meeste pc’s die in de afgelopen 5 jaar zijn verkocht, kunnen versie 2.0 (TPM 2.0) met vertrouwde platformmodule uitvoeren. TPM 2.0 is vereist voor het uitvoeren Windows 11, als een belangrijke bouwsteen voor beveiliging gerelateerde functies. Windows 11 gebruikt TPM 2.0 voor een aantal functies, zoals Windows Hello voor identiteitsbeveiliging en BitLocker voor gegevensbescherming.

Stappen voor probleemoplossing

In sommige gevallen is er in pc’s een TPM 2.0 aanwezig en kan het worden uitgevoerd. Maar tot voor kort stond deze instelling standard uit en is niet ingesteld. Als u overweegt een upgrade uit te voeren naar Windows 11, controleert u of TPM 2.0 is ingeschakeld op uw apparaat. De meeste pc moederborden die worden gebruikt door consumenten die een eigen pc bouwen. Ze worden geleverd met TPM standaard uitgeschakeld. Ook al is het bijna altijd beschikbaar en kan het worden ingeschakeld.

Optie 1

De app Windows-beveiliging gebruiken.

 • Instellingen > Beveiligingsupdate & >Windows-beveiliging > Apparaat beveiliging uitvoeren.
  • Wanneer u een sectie beveiligingsprocessor op dit scherm niet ziet, kan op uw pc een TPM zijn uitgeschakeld. zie TPM inschakelen voor meer informatie. Of raadpleeg de ondersteuningsgegevens van de fabrikant van uw pc voor instructies. om de TPM in te stellen. Wanneer u een TPM kunt inschakelen, voltooit u de volgende stap om te controleren of het een TPM 2.0 is.
  • Als u een optie ziet voor beveiligingsprocessorgegevens onder Beveiliging processor, selecteert u dit en controleert u of de specificatieversie 2.0 is. Als het minder dan 2,0 is, voldoet uw apparaat niet aan de Windows 11 vereisten.

Optie 2

Microsoft Management Console gebruiken

 1. Gebruik de sneltoets Zo Schakelt U Tpm 20 Op Uw Pc in+ R of selecteer Start > Uitvoeren.
 2. Typ ‘tpm.msc‘ (gebruik geen aanhalingstekens) en klik op OK.
  • Een bericht met de tekst ‘Compatibele TPM kan niet worden gevonden’, dan is de TPM mogelijk uitgeschakeld op uw pc. Zie TPM inschakelen voor meer informatie of controleer de ondersteuningsgegevens van de fabrikant van uw pc voor instructies voor het inschakelen van de TPM. Als u de TPM kunt inschakelen, voltooit u de volgende stap om te controleren of het een TPM 2.0 is.
  • Wanneer u een bericht ziet waarin wordt bevestigd dat TPM klaar is voor gebruik, controleert u Specificatieversie onder TPM fabrikant gegevens om te controleren of deze 2.0 is. Als het minder dan 2,0 is, voldoet uw apparaat niet aan de Windows 11 vereiste.

TPM inschakelen

Als u TPM wilt inschakelen, worden deze instellingen beheerd via de UEFI BIOS (pc firmware) en variëren deze op basis van uw apparaat. U hebt toegang tot deze instellingen door te kiezen: Instellingen > Beveiligingsupdate > Herstel > nu opnieuw starten.

Kies in het volgende scherm: Probleemoplossing > geavanceerde opties > UEFI Firmware Instellingen > opnieuw starten om de wijzigingen aan te brengen. Deze instellingen zijn soms opgenomen in een submenu in het UEFI BIOS met het label Geavanceerd, Beveiliging of Vertrouwd computergebruik.

De optie voor het inschakelen van de TPM kan het label Beveiligingsapparaat, Beveiligingsapparaat ondersteuning, TPM State, AMD fTPM switch, AMD PSP fTPM, Intel PTT of Intel Platform Trust Technology hebben.

Tot slot

Wanneer u niet zeker weet hoe u de benodigde wijzigingen aan de TPM instellingen kunt aanbrengen. Dan is het aan te raden om de ondersteuningsgegevens van de fabrikant van uw pc te controleren. Of meen contact op met de ondersteuningsorganisatie of ga naar de winkel waar u het apparaat hebt gekocht.