Verwachte leestijd: 4 minuten

Dat Microsoft ook advertenties in Windows Copilot voor Windows 11 heeft geplaatst is niet verrassend. De advertenties zijn zichtbaar voor specifieke zoekopdrachten, zoals aanwijzingen als vergelijk Amazon Prime met Netflix. In deze zoekopdrachten ziet u mogelijk advertenties voor Amazon Prime in de Copilot-interface van Windows 11.

Microsoft Plaatst Advertenties in Copilot
Advertentie in Windows 11 Copilot

Dit moet geen verrassing zijn, omdat Windows Copilot werkt met Bing Chat binnen Web View van Microsoft Edge. De zoekgigant Google profiteert al langer van advertenties op zijn platforms. Nu lijkt Microsoft een vergelijkbare aanpak te volgen.

Bing Chat bestaat nog niet zo lang, maar is populair in de AI-gemeenschappen. Vooral bij degenen die niet graag ChatGPT betalen voor GPT-4- en DALL-E-abonnementen. Ook al zijn advertenties in Bing acceptabel, toch zijn gebruikers niet blij met advertenties in Windows Copilot. Het is immers een functie die is ingebouwd in het Windows 11 besturingssysteem.

Wat kunt u nog meer verwachten?

De huidige preview van Windows Copilot is saai en traag, maar er staan ​​nog meer belangrijke veranderingen op stapel. Zoals ondersteuning voor plug-ins en integratie met andere apps van Microsoft. Binnenkort kunt u bijvoorbeeld een Word-document vol alinea’s en duizenden woorden openen en Copilot vragen een samenvatting te maken.

Microsoft Plaatst Advertenties in Copilot

Copilot combineert al het AI werk van Microsoft, inclusief Bing Chat, ChatGPT en een ander groot taalmodel (LLM). Hierdoor kan Copilot de context begrijpen, inclusief de geopende app op uw scherm en nog veel meer. Het is echter nog niet klaar om apps te openen met uw stem of chat.


Wat zijn grote taalmodellen?

Large Language Models (LLM’s) zijn geavanceerde systemen voor kunstmatige intelligentie (AI) die zijn ontworpen om mensachtige tekst te verwerken, te begrijpen en te genereren. Ze zijn gebaseerd op deep learning technieken en getraind op enorme datasets. Meestal met miljarden woorden uit verschillende bronnen, zoals websites, boeken en artikelen. Deze uitgebreide training stelt LLM’s in staat om de nuances van taal, grammatica, context en zelfs enkele aspecten van algemene kennis te begrijpen.

Sommige populaire LLM’s, zoals OpenAI’s GPT-3, maken gebruik van een type neuraal netwerk dat een transformator wordt genoemd, waardoor ze complexe taaltaken met opmerkelijke vaardigheid kunnen uitvoeren. Deze modellen kunnen een breed scala aan taken uitvoeren, zoals:

  • Vragen beantwoorden;
  • Samenvattende tekst;
  • Talen vertalen;
  • Inhoud genereren;
  • Het aangaan van interactieve gesprekken met gebruikers.

Naarmate taalmodellen of LLM’s blijven evolueren, hebben ze een groot potentieel voor het verbeteren en automatiseren van verschillende toepassingen in verschillende sectoren, van klantenservice en het maken van inhoud tot onderwijs en onderzoek. Ze roepen echter ook ethische en maatschappelijke zorgen op, zoals bevooroordeeld gedrag of misbruik, die moeten worden aangepakt naarmate de technologie voortschrijdt.

Bron:Shaip.com

Voor alle duidelijkheid: Copilot is geen functie die is ontworpen om apps of mappen in Windows zoals Cortana te starten. Het is een krachtige AI die in Windows is ingebouwd, echter zonder de volwaardige AI-mogelijkheden.

Copilot neemt weinig ruimte in beslag op uw apparaat en is het optioneel. Als u Windows Copilot niet leuk vindt, kunt u het uitschakelen met de Groepsbeleid-editor (nog niet van toepassing in de EU).

Kunt u advertenties in Windows Copilot uitschakelen?

Momenteel is er geen optie om advertenties uit te schakelen binnen Windows Copilot.

De introductie van advertenties door Microsoft in de Windows 11 Copilot doet wenkbrauwen fronsen, maar biedt ook een ander perspectief. In een tijdperk dat wordt gemonopoliseerd door de zoekmachine van Google, is dit de poging van Microsoft om via deze functie relevant te blijven begrijpelijk. Het in stand houden van de Bing AI, vooral als deze gratis wordt aangeboden, vereist immers een vorm van inkomstengenerering.

Microsoft Plaatst Advertenties in Copilot

Bing Chat is misschien een relatief nieuwkomer in de digitale wereld, maar het wint snel terrein. Vooral onder degenen die terughoudend zijn om zich te abonneren op platforms zoals ChatGPT voor toegang tot GPT-4- en DALL-E-diensten. 

Ook al kan het integreren van advertenties een strategie zijn om inkomsten te genereren voor technologiegiganten, is het essentieel om een ​​evenwicht te vinden. Zeker voor gebruikers die voor Windows betaald hebben, zou Microsoft de advertenties binnen Copilot wellicht optioneel kunnen maken in Windows 11.