Wanneer Krijgt U Windows 11 Versie 24h2

Microsoft is van plan Windows 11 versie 2024 in twee fasen uit te rollen. Ten eerste is het bedrijf van plan de nieuwe versie in juni op nieuwe ARM-gebaseerde apparaten uit te brengen. Het zal slechts enkele van de nieuwe functies hebben. Vervolgens komt de onderdelen update in september of oktober beschikbaar. Deze is voor bestaande apparaten beschikbaar. Het zal de beoogde features hebben, maar zelfs dan zal uw computer deze waarschijnlijk niet meteen krijgen.

Eén ding is duidelijk. Je mag niet verwachten dat de functie-update in juni arriveert. In september of oktober zal Microsoft ook beginnen met de langzame uitrol als optionele update. Deze uitrol zal voor elk compatibel apparaat zijn en enige tijd duren. Omdat dit technisch gezien een nieuwe versie is, vereist de upgrade bovendien een volledige herinstallatie, ongeacht de installatiemethode. 

In dit Windows 11 artikel leggen wij uit hoe de softwaregigant van plan is de nieuwe versie van het besturingssysteem te pushen.

Microsoft zal naar verwachting in juni 2024 beginnen met de uitrol van versie 24H2. Maar de release zal niet voor alle bestaande apparaten zijn. In plaats daarvan zal het bedrijf het besturingssysteem eerst leveren in de komende Copilot+ pc’s met de nieuwe Qualcomm Snapdragon X Elite-processor. Deze release heeft echter alleen de kerncomponenten die nodig zijn om de nieuwe apparaten op de markt te brengen. 

In september zal de Windows 11 2024 Update (in zijn definitieve vorm) beschikbaar komen voor bestaande computers met alle functies, maar alleen als optionele download voor zoekers.

Naarmate de tijd verstrijkt, zal het bedrijf AI en ML blijven gebruiken om de nieuwe update te pushen voor computers waarvan bekend is dat ze een soepele upgrade-ervaring hebben. Met andere woorden: de functie-update zal eerst beschikbaar zijn voor computers met nieuwere hardware, en vervolgens, naarmate de versie betrouwbaarder blijkt te zijn, worden uitgebreid naar andere hardwareconfiguraties.

Het is belangrijk op te merken dat veel factoren ook van invloed kunnen zijn op het moment waarop de nieuwe versie klaar is voor uw computer. Als de onderhoudspijplijn bijvoorbeeld een probleem met uw hardwareconfiguratie of randapparatuur, incompatibele stuurprogramma’s, apps of beveiligingsprogramma’s detecteert, krijgt u de mogelijkheid om te upgraden zodra het probleem is opgelost. Uw geografische locatie kan ook bepalen wanneer de functie-update op uw computer arriveert.

Hoewel Microsoft de functie-update niet automatisch forceert, zullen apparaten met een versie van het besturingssysteem die het einde van de service nadert, de update automatisch downloaden. (Dit gebeurt meestal enkele maanden na de eerste release.)

Het korte antwoord is ja. Wanneer het bedrijf zegt dat versie 24H2 beschikbaar is in het stabiele kanaal, kunt u de update forceren door een interne upgrade uit te voeren. Dat doet u met het officiële ISO-bestand, de Installatie Assistan of de Windows Update-instellingen.

Omdat de update niet automatisch wordt geïnstalleerd, is de eerste optie om de update te forceren het gebruik van de ‘Windows Update’-instellingen. 

Wanneer Krijgt U Windows 11 Versie 24h2

Om Windows 11 versie 24H2 op uw computer te forceren:

  1. Opent u Instellingen > Windows Update;
  2. Schakel de optie Krijg de nieuwste updates zodra ze beschikbaar zijn in, en kltikt u op de knop Naar updates zoeken.
  3. Tenslotte klikt u op Downloaden en installeren; indien van toepassing.

Als de update niet beschikbaar is, kunt u de Installatieassistent proberen. Met deze tool kunt u upgraden naar de nieuwste versie als Windows Update niet werkt.

Wanneer Krijgt U Windows 11 Versie 24h2

Nadat de 2024-update beschikbaar is, klikt u op de  knop ‘Nu downloaden’  om de tool van deze Microsoft-ondersteuningswebsite te downloaden. Vervolgens hoeft u alleen maar het installatieprogramma te starten en op de  knop “Accepteren en installeren” te klikken  .

Als alternatief kunt u het officiële ISO-bestand in Verkenner koppelen om de installatie te starten. 

Wanneer Krijgt U Windows 11 Versie 24h2

U kunt het Windows 11 2024 Update ISO-bestand downloaden van de ondersteuningswebsite van Microsoft. Onder het gedeelte Windows 11 Schijfkopie (ISO) downloaden klikt u op de knop Downloaden.

Welke methode u ook kiest om te upgraden. Maak altijd aan een tijdelijke back-up voor het geval de nieuwe versie problemen veroorzaakt en u terug moet gaan naar de vorige versie.