Microsoft wil de app Store in Windows 10 weer tot leven brengen.

Gerucht Nieuwe App Store Voor Windows 10

Wat u moet weten

  • Microsoft werkt aan een nieuwe Store app voor Windows 10;
  • De nieuwe Store bevat een nieuwe gebruikersinterface en grote beleidswijzigingen voor app ontwikkelaars;
  • Het maakt deel uit van een grotere inspanning om de store front op Windows nieuw leven in te blazen.

Nieuwe Microsoft store

Microsoft werkt aan een gloednieuwe App Store voor Windows 10. Die een moderne en vloeiende gebruikersinterface introduceert. Er zullen ook wijzigingen worden aangebracht in het beleid dat bepaalt welke soorten apps er door ontwikkelaars bij de winkel kunnen worden ingediend. Volgens bronnen die hiermee bekend zijn, zal deze nieuwe Store de weg vrij maken naar een store front waar nieuw leven wordt ingeblazen. Een store die meer openstaat voor zowel eindgebruikers als ontwikkelaars.

In alle redelijkheid kunnen we zeggen dat de Microsoft App Store in Windows 10 in de afgelopen jaren buiten de boot is gevallen. De app van vandaag is traag, niet intuïtief en nogal lelijk. Het is gewoon geen geweldige app store. Voor gebruikers is het een ramp om erin te navigeren. Maar als onze bronnen hebben gelijk dat het allemaal gaat veranderen met de nieuwe Store waar Microsoft nu aan werkt.

De nieuwe app Store zal naar verwachting in lijn zijn met de ontwerpvernieuwing. Deze is in gang is gezet met de nieuwe Windows 10 Sun Valley, die naar verwachting tegen oktober van dit jaar zal worden uitgebracht. Veel in de box apps, waaronder deze nieuwe Store app, worden nieuw leven ingeblazen met nieuwe lay-outs, WinUI ontwerpen, iconografie en vloeiende animaties.

De Store wordt maandelijks bijgewerkt met nieuwe functies en reparaties.

Ook de nieuwe Store blijft een UWP app. De store wordt maandelijks bijgewerkt met in de loop van de tijd nieuwe functies en verbeteringen. Het zal ook een stabielere download en installatie ervaring moeten bieden voor grote apps en games. Microsoft, is naast de nieuwe store front, ook van plan om een ​​deel van het beleid te versoepelen. Het gaat dan met name om het soort apps dat door ontwikkelaars bij de Store kan worden ingediend.

Grote veranderingen

Volgens bronnen komen er drie grote veranderingen in de nieuwe Store die ontwikkelaars ten goede zullen komen:

  • De ontwikkelaars toestaan om onverpakt Win32-apps naar de Store te verzenden
  • Ontwikkelaars is toegestaan apps en updates te hosten op hun eigen Content Delivery Network (CDN)
  • Sta ontwikkelaars toe om handelsplatforms van derden in apps te gebruiken

Door deze wijzigingen kunnen ontwikkelaars hun Win32 apps bij de nieuwe Store kunnen indienen. Zonder dat hun bestaande code gewijzigd hoeft te worden. In het verleden moesten ontwikkelaars hun Win32-apps verpakken als een MSIX. Daarnaast moesten ze de winkel gestuurde update en commerce platforms van Microsoft gebruiken. Dit is niet langer nodig met de nieuwe Store.

Het nieuwe beleid afbreken

Gerucht Nieuwe App Store Voor Windows 10

Microsoft staat ontwikkelaars toe om onbewerkte .EXE– of .MSI pakketten in de Store in te dienen. Het bedrijf staat die ontwikkelaars zelfs toe om de app te hosten en updates uit te brengen via hun eigen CDN. Deze wijziging komt ten goede aan ontwikkelaars met apps die een ingebouwde automatische updatefunctie hebben. Voorbeelden hiervan zijn Firefox of Zoom, waardoor ontwikkelaars controle krijgen over hoe en wanneer app updates of andere inhoudstypen naar hun gebruikers worden gebracht.

Ten slotte zal Microsoft ontwikkelaars toestaan ​​hun eigen in app inkomstenstromen te gebruiken, waarbij ze het handelsplatform van Microsoft volledig omzeilen. Onze bronnen vertellen ook dat Microsoft geen korting zal nemen op app ontwikkelaars die hun eigen in app commerce kanaal gebruiken, wat volgens ons een primeur in deze branche zou zijn.

Microsoft maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om apps in de Store te krijgen met deze beleidswijzigingen.

Een meer open Microsoft store

Microsoft wil de Store positioneren als een open platform waarmee gebruikers gemakkelijk de beste apps op Windows kunnen ontdekken. Apps die in het verleden werden afgewezen omdat ze hun eigen update- of in app aankoopsystemen gebruikten, zijn nu toegestaan. Deze wijzigingen zouden ervoor moeten zorgen dat apps zoals Google Chrome of Adobe Creatieve Cloud vindbaar zijn in de Store, hoewel de tijd zal uitwijzen of deze ontwikkelaars ook daadwerkelijk komen.

Gerucht Nieuwe App Store Voor Windows 10

Interessant is ook dat Microsoft met de introductie van de nieuwe Store, samen met het beleid eromheen, eindelijk veel van de first party apps naar de Store zal brengen. Het gaat hierbij om Microsoft producten als Teams, Office, Edge en zelfs Visual Studio. Deze stap zal eindgebruikers en ontwikkelaars hopelijk laten zien dat Microsoft serieus is over zijn nieuwe Store platform. Verder wil het bedrijf laten zien dat de Store een belangrijk onderdeel is van Windows 10.

Bronnen vertellen ons dat Microsoft de nieuwe Store in de herfst van dit jaar zal uitbrengen. Dit gaat waarschijnlijk samen met de Windows 10 Sun Valley update die rond dezelfde tijd zal worden gelanceerd. Ook al vermoeden we dat de nieuwe Store ook in oudere versies van Windows 10 zal worden geïntroduceerd.

Microsoft zal zijn plannen voor de nieuwe Store waarschijnlijk onthullen tijdens Build 2021, met een openbare preview die kort daarna volgt.