Microsoft vernieuwt regelmatig het uiterlijk van de pictogrammen. Samen met die van bepaalde delen van het besturingssysteem.

Windows 10 Heeft Nieuwe Pictogrammen

Eerder deze maand moesten applicaties zoals kladblok eraan geloven in een Preview build. Andere nieuwe logo’s werden eind 2019 al onthuld. Nu zijn de ontwerpen en de pictogrammen met Fluent Design van Windows Verkenner en onderdelen aan de beurt.

Microsoft geeft Windows 10-testbuild met nieuwe icoontjes vrij - Computer -  Nieuws - Tweakers

Om precies te zijn gaat het om Insider Preview Build 21343 van Windows 10 voor het Dev kanaal. De softwaremaker heeft gisteren de nieuwe Build uitgegeven.

Windows 10 Heeft Nieuwe Pictogrammen

Microsoft kondigt aan dat het doorgaat door met het moderniseren van de ontwerpen, zoals verwacht. Er zijn verschillende wijzigingen aangebracht. Zoals de oriëntatie van de map pictogrammen en de standaardpictogrammen voor bestandstypen, voor meer consistentie tussen Microsoft-producten die bestanden weergeven. Met name de gebruikers mappen op het hoogste niveau, zoals Bureaublad, Documenten, Downloads en Afbeeldingen, hebben een nieuw ontwerp. Dat zou het een beetje gemakkelijker moeten maken om ze in één oogopslag van elkaar te onderscheiden. En ja, het pictogram Prullenbak is ook bijgewerkt!

Verbeteringen aan Windows Sandbox en Microsoft Defender Application Guard

Zowel Windows Sandbox als Microsoft Defender Application Guard profiteren van de speciale containertechnologie die in Windows 10 is ingebouwd. Voorheen kwam de container runtime overeen met de host. Vanaf Build 21343 introduceert Microsoft een nieuwe runtime die is ontworpen en geoptimaliseerd voor containerscenario’s. Het is licht van gewicht en maakt snellere opstarttijden mogelijk voor zowel Windows Sandbox als Microsoft Defender Application Guard.

De softwaregigant verwacht niet dat deze wijziging de compatibiliteit van de applicaties in Windows Sandbox zal beïnvloeden. Dit is echter een belangrijke verandering en gebruikers kunnen enkele verschillen in gedrag tegenkomen.

Bovendien bevat Windows Sandbox nu de nieuwe op Chromium gebaseerde Microsoft Edge-browser (vanaf Build 21313 ). Hier zijn instructies om aan de slag te gaan met Windows Sandbox.

Veranderingen en verbeteringen

  • Microsoft heet de naam verandert van de map Windows Systeembeheer in Start, in Windows Tools. Ze werken eraan om alle beheer- en systeemtools in Windows 10 beter te organiseren.
  • Update over de uitrol: na de laatste update over talen en markten introduceren ze deze week de ervaring ook in China! Ze blijven nieuws en interesses uitrollen naar Windows Insiders, dus het is nog niet voor iedereen in het Dev Channel beschikbaar.
  • Microsoft rolt nu het nieuwe IME kandidaat vensterontwerp uit naar alle Windows Insiders in het Dev Channel met behulp van vereenvoudigde Chinese IME’s.
  • Ook werkt Microsoft de link ‘Hulp vragen’ op het aanraaktoetsenbord bij om nu ‘Meer informatie‘ weer te geven.
  • Verder werken ze de bestandsverkenner bij bij het hernoemen van bestanden om nu het gebruik van CTRL + pijl links / rechts te ondersteunen om uw cursor tussen woorden in de bestandsnaam te verplaatsen, evenals CTRL + Delete en CTRL + Backspace om woorden tegelijk te verwijderen, net als op andere plaatsen in Windows.
  • Microsoft heeft enkele updates aangebracht aan de netwerk gerelateerde oppervlakken in Windows. Zodat de weergegeven symbolen de bijgewerkte systeempictogrammen gebruiken die Microsoft onlangs in het Dev Channel heeft toegevoegd.
  • Op basis van feedback, als de pagina Gedeelde ervaringen een probleem met uw accountverbinding identificeert, stuurt deze de meldingen nu rechtstreeks naar het actiecentrum. In plaats van herhaalde melding toasts die moeten worden afgewezen.