Toekomstige update zal naar verwachting het probleem voor naadloze downloads oplossen

Verwachte leestijd: 4 minuten

Microsoft heeft onlangs bevestigd dat Windows 11 23H2 niet beschikbaar zal zijn via de Media Creation Tool. Terwijl gebruikers graag willen updaten naar de nieuwste versie van Windows, heeft deze tool een compatibiliteitsprobleem. Dat zorgt voor enige teleurstelling en verwarring onder gebruikers.

Microsoft heeft het publiek echter verzekerd dat een toekomstige update dit probleem zal oplossen. Waardoor naadloze downloads en installatie van Windows 11 23H2 worden gegarandeerd.

Wat u moet weten

  • De Media Creation Tool is essentieel voor het upgraden of netjes installeren van Windows 11. Het biedt momenteel Windows 11 23H2 echter niet aan.
  • Deze vertraging is te wijten aan de inspanningen van Microsoft om het leveringssysteem van de tool te verfijnen. Het bedrijf wil een ​​efficiënter installatieproces aanbieden. De update zal beschikbaar zijn via de Media Creation Tool in de tweede of derde week van november 2023.
  • De Windows 11 23H2 is vooral aantrekkelijk voor gebruikers van oudere versies. Omdat deze het de-groeperen en labelen van de taakbalk opnieuw introduceert. Dat zijn functies die eerder waren verwijderd.

Het Media Creation Tool

Media Creation Tool is een handig hulpmiddel waarmee u een pc kunt upgraden. Of een volledige schone installatie van de nieuwste versie van Windows 11 kunt uitvoeren. Het enige doel van een Media Creation Tool, of MCT, is het voorbereiden van een installatieschijf of het maken van een .ISO. Terwijl Microsoft Windows 11 via de ISO aanbiedt op de downloadpagina, kunt u met MCT de media aanpassen.

Wanneer er een nieuwe Windows onderdelen update wordt uitgebracht, wordt deze vrijwel onmiddellijk beschikbaar via verschillende kanalen, waaronder de Media Creation Tool. In het geval van de Windows 11 23H2is er een korte vertraging. En wel tussen de officiële release en de beschikbaarheid via de Media Creation Tool.

Geen Windows 11 23h2 Met Mediacreationtool

In een officiële verklaring heeft Microsoft duidelijk gemaakt dat de langverwachte Windows 11 23H2 niet toegankelijk zal zijn via de Media Creation Tool. Deze aankondiging heeft veel gebruikers in verwarring gebracht, omdat de Media Creation Tool in het verleden een veelgebruikte methode was voor het downloaden en installeren van Windows updates. Microsoft heeft echter aangegeven dat dit compatibiliteitsprobleem tijdelijk is en dat ze actief aan een oplossing werken.

Verder melden onze bronnen dat de ‘optimalisaties’ verband houden met het optimaliseren van downloadgroottes. Of het verbeteren van de installatie-ervaring om de installatietijd te verkorten. Microsoft wil er zeker van zijn dat er geen problemen zijn met de upgrade voordat deze voor iedereen beschikbaar wordt gesteld. Het Media Creation Tool is één van de populairste kanalen.

Microsoft wil ervoor zorgen dat het updateproces van Windows 11 2023 voor alle gebruikers zo soepel en probleemloos mogelijk verloopt.

Is Windows 11 23H2 het upgraden waard?

Het korte antwoord is ja. Deze update is de moeite waard. Windows 11 23H2 wordt geleverd met veel handige functies. Dat is vooral zichtbaar als u een upgrade uitvoert van een oudere versie zoals versie 21H2 of Windows 10.

Geen Windows 11 23h2 Met Mediacreationtool

Deze uitgave wordt bijvoorbeeld geleverd met ondersteuning voor het de-groeperen van de taakbalk. Jarenlang hadden gebruikers toegang tot het de-groeperen van apps en het weergeven van labels op de taakbalk. Maar dit werd verwijderd uit de oorspronkelijke uitgave van Windows 11.

Met Moment 4 en Windows 11 2023 Update brengt Microsoft het ‘de-groeperen’ voor de taakbalk terug. Zodat u individuele exemplaren van apps zoals Verkenner kunt zien. Op dezelfde manier is het nu mogelijk om snel apps en items op de taakbalk te identificeren en er tussen te schakelen via de labelfunctie, die ook in de oorspronkelijke release werd verwijderd.

Er zijn nog diverse andere kwaliteitsverbeteringen in recente Windows-updates, waardoor Windows 11 Moment 4 of Windows 11 23H2 een belangrijke release is.

Geen Windows 11 23h2 Met Mediacreationtool
Windows 11 Update

Als u Windows 11 23H2 wilt installeren zonder de Media Creation Tool te gebruiken, kunt u via Instellingen > Windows Update > Zoeken naar updates of de Installatieassistent van Microsoft gebruiken.