Deel browser gegevens met andere Windows functies

Verwachte leestijd: 4 minuten

Wanneer het is ingeschakeld, verbindt Microsoft Edge lokale browsergegevens van dit profiel met de rest van Windows. Als u deze functie inschakelt, kunt u gemakkelijker informatie uit uw geschiedenis, favorieten, top sites en recente tabbladen vinden.

Edge Zoek Integratie in Windows 10

Dit allemaal met behulp van functies zoals het Windows zoek vak. Als u deze functie uitschakelt, verwijdert Microsoft Edge de gegevens die met Windows op het apparaat zijn gedeeld. En worden er geen nieuwe browse gegevens van dit profiel meer gedeeld.

Nieuw gebruikersgemak

De redactie gebruikt de nieuwste Windows 10 Insider Dev-build, de nieuwste Edge Insider Canary, tot nu toe zagen we geen enkel teken dat deze functie werkte. Het is erg nieuw en zojuist toegevoegd aan Edge Canary. We zijn zo enthousiast om hier meer over te weten te komenGraag zouden we zien dat Edge geschiedenis in de Windows 10 tijdlijn verschijnt, net zoals Edge Legacy deed. Kom hier meer te weten.

Edge Zoek Integratie in Windows 10

In Edge Canary versie 91.0.831.0 is in het instellingen menu een optie te vinden om browse gegevens te delen met andere Windows-onderdelen. Als u deze optie aanzet en Windows 10 20H2 (2004) of nieuwer gebruikt, kunt u nu Edge gegevens vinden via de Windows zoekfunctie. Uit de begeleidende tekst is op te maken dat Windows alle Edge gegevens zal verwijderen als u de optie in de browser weer uit zet.


Opmerking Microsoft:

We zijn bezig met het uitbrengen van deze functie, dus het kan even duren voordat u deze in uw respectieve kanaal ziet en opbouwt.


Uw favorieten of bladwijzers, browser geschiedenis, top sites en recente tabbladen worden ook weergegeven in de zoekresultaten van Windows. Als u synchronisatie hebt ingeschakeld in Microsoft Edge en de browser is geïnstalleerd op uw mobiele apparaten, hebt u ook toegang tot uw mobiele browser geschiedenis.

Edge Zoek Integratie in Windows 10

Welke gegevens worden verzameld en opgeslagen

Wanneer u gebruik maakt van functies en services in Microsoft Edge. Worden diagnostische gegevens over hoe u deze functies gebruikt naar Microsoft verzonden. Met Microsoft Edge wordt uw browser geschiedenis opgeslagen op uw apparaat. Deze geschiedenis bevat de websites die u bezoekt. Afhankelijk van uw instellingen, wordt deze browser geschiedenis naar Microsoft verzonden. Problemen kunnen op die manier worden gedetecteerd en opgelost. De producten en services kunnen worden verbeterd voor alle gebruikers.

U kunt het verzamelen van optionele diagnostische gegevens in de browser beheren door: Instellingen Privacy, zoeken en services te selecteren. Vervolgens kiest u de optie Helpen Microsoft-producten te verbeteren. Door optionele diagnostische gegevens te verzenden over hoe u de browser gebruikt, websites bezoekt en crashrapporten in of uitschakelt. Dit zijn gegevens van het testen van nieuwe ervaringen. Begin opnieuw met Microsoft Edge om het aanbrengen van wijzigingen in deze instelling te voltooien.

De integratie is volledig in één richting, wat betekent dat u Microsoft Edge niet kunt gebruiken om uw bestanden in Windows te zoeken. Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, zou dit een optionele functie zijn. Het zal lokale browser gegevens van het huidige gesynchroniseerde profiel verbinden met de rest van Windows.

Volgens Microsoft kunt u deze functie op elk moment uitschakelen. Edge zal de gegevens vervolgens verwijderen die met Windows zijn gedeeld en de integratie onderbreken.

Deze functionaliteit is beschikbaar voor sommige testers in Microsoft Edge Canary en is eenvoudig in te stellen. Het lijkt momenteel echter niet te werken.

Andere verbeteringen komen naar Windows Zoeken

Zoals u ongetwijfeld weet, ondersteunt het zoekvak in Windows 10 momenteel alleen het lichte thema, wat misschien niet ideaal is voor diegenen die de voorkeur geven aan een consistente donkere gebruiker Interface.

Microsoft test nu ook native Donkere mode ondersteuning voor Windows Zoeken en de functie is al live in bèta versies.