Ondersteuning voor de Edge browser van Microsoft is op 9 maart 2021 afgelopen. Niet de nieuwe op Chromium gebaseerde browser, maar de originele Edge dat werd gebouwd als vervanging voor Internet Explorer 11. Microsoft noemt dat nu de Legacy Edge, het bedrijf heeft afgelopen augustus aangekondigd dat zij Edge HTML zou stopzetten. Die dag is eindelijk aangebroken.

Microsoft Zegt Vaarwel Einde Edge Html

Wat is Microsoft Edge Legacy?

Microsoft Edge Legacy is de Edge HTML gebaseerde browser die tot begin 2021 de standaardbrowser was op pc’s met Windows 10. Ondersteuning voor Microsoft Edge Legacy eindigt op 9 maart 2021.

De nieuwe Microsoft Edge is gebaseerd op Chromium en werd uitgebracht in januari 2020. Het is beschikbaar voor Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10. U kunt het ook downloaden voor macOS, iOS en Android.

Einde van een browser

Microsoft Zegt Vaarwel Einde Edge Html

Legacy Edge ontvangt geen beveiligingsupdates meer en iedereen die het nog steeds gebruikt, zou moeten beginnen met het overschakelen naar een andere browser.

Legacy Edge had oorspronkelijk de codenaam “Spartan” en werd meegeleverd met Windows 10. Het is de standaard webbrowser van het besturingssysteem geworden voordat het officieel Edge heette. De Edge mantel wordt overgenomen door de op Chromium gebaseerde browser van Microsoft. Deze browser zag het levenslicht in 2019 als bèta en werd officieel gelanceerd in januari 2020. Dit betekent dat Edge, de oude Edge, dat wil zeggen, iets meer dan een jaar heeft overleefd naast zijn vervanging. Microsoft deelt ook mee dat Legacy Edge automatisch zal worden verwijderd. Dit gebeurt door een Windows 10 update die in april uitkomt, waarbij de nieuwe Edge ter vervanging wordt geïnstalleerd.

Microsoft Zegt Vaarwel Einde Edge Html

Vaarwel

Als u de technische ondersteuningspersoon voor uw gezin bent, is het de moeite waard om contact op te nemen met uw familieleden. U dient er zeker van te zijn dat Microsoft hen met succes heeft gepest om over te schakelen naar de nieuwe Edge . Als het op de een of andere manier niet op hun computer, of uw computers is geïnstalleerd, kunt u het rechtstreeks downloaden van de website van Microsoft.

Het einde van Legacy Edge is in sommige opzichten bitterzoet. Volgens de meeste statistieken was de nieuwe Edge enorm superieur. De browser moest het afleggen tegen Google Chrome wat de laatste spijker in de doodskist van de aangepaste web rendering engines van Microsoft was. De geschiedenis van de Edge browser gaat terug tot vroege versies van Internet Explorer.

Tenslotte

Het zal waarschijnlijk niet worden gemist, gezien zijn prestaties veel te wensen overlieten. Maar toch het is nog steeds het einde van een tijdperk. De oude Edge is officieel verdwenen en de nieuwe Edge heeft deze volledig vervangen.