Werkt u nog met Windows 10 versie 1909, versie 1903 of ouder? Dan heeft u misschien al een nieuw bericht in uw systeemvak opgemerkt: Uw versie van Windows 10 zal binnenkort het einde van de service bereiken.

Windows 10 1909 Bereikt end of Service

Volgens Microsoft eindigt de ondersteuning voor Windows 10 versie 1909 op 11 mei 2021. Naarmate die datum nadert, wil het Microsoft gebruikers ervan overtuigen om te upgraden naar Windows 10 mei 2020 Update ook wel de oktober 2020 Update genoemd.

Eind van service voor windows 10 versie 1909

Om gebruikers te laten upgraden naar de meest recente versie van Windows 10. Is Microsoft nu begonnen met het weergeven van een melding die gebruikers herinnert aan het einde van de service periode. Een pop-up bericht verschijnt in het systeemvak dat kan worden verwijderd, maar het zal opnieuw verschijnen als u niet upgradet.


​Klik om een ​​nieuwere versie van Windows 10 te downloaden om ondersteund te blijven,

zo kan men lezen in de melding.


Maar hier zit meer achter. In sommige gevallen kunt u gewoon niet op de melding klikken om de nieuwste functie-update te downloaden.

Microsoft is gestopt met het blokkeren van de update van Windows 10 mei 2020 en van oktober 2020 voor bijna alle configuraties. Maar de functie-update wordt nog steeds niet geleverd aan sommige van die machines, vanwege onbekende veiligheidsmaatregelen en compatibiliteitsproblemen.

Er is ook een melding toegevoegd die gebruikers informeert als hun pc niet klaar is om de nieuwste upgrade van Microsoft te ontvangen.


Zoals opgemerkt door een van onze redactieleden:

De update voor Windows 10 mei 2020 is onderweg. Zodra uw apparaat gereed is, ziet u de update wanneer deze beschikbaar is op deze pagina.


Einde van ondersteuning voor Windows 10

Helaas geeft het bericht geen details over compatibiliteitsproblemen of waarborgen die de update van Windows 10 mei 2020 en andere updates blokkeren.

Als u de optie om de functie-update te installeren niet ziet, of als u problemen ondervindt met de vage berichten van Windows Update, kunt u uw apparaat altijd handmatig bijwerken.

Melding: Uw versie van Windows 10 bereikt het einde van de service herstellen

Om de waarschuwing Uw versie van Windows 10 bereikt het einde van de service te verwijderen en toch kunnen upgraden naar de nieuwste versie, kunt u de Update Assistant tool gebruiken. Waarmee gebruikers in feite een functie-update kunnen uitvoeren met een wizard gebaseerd proces.

De tool download het volledige besturingssysteem, versie 20H2. U start het standaard installatieproces, dus u gebruikt niet de Windows Update instellingen. Houdt u er rekening mee dat de update nog steeds kan worden geblokkeerd als er grote compatibiliteitsproblemen zijn.

Windows 10 1909 Bereikt end of Service

De nieuwere update wordt gemarkeerd in de taakbalk en systeemvak, aan de rechterkant. U zou klaar moeten zijn om actie te ondernemen met Windows Update. Waarbij de update van oktober 2020 de upgrade is die aan deze gebruikers wordt aangeboden. Op dit moment is dat de meest recente, anders krijgt u de update van mei 2020. Welke upgrade u krijgt is afhankelijk van uw exacte hardware configuratie en mogelijke problemen daarin.

  • De upgrade lost 100 veel voorkomende Windows 10 problemen op;
  • Het versnelt Windows 10;
  • Hoe u de Windows 10 update kunt verwijderen.

De ondersteuning voor de update van november 2019 eindigt op 11 mei. Daarmee heeft u minder dan twee maanden de tijd om uw besturingssysteem up-to-date te houden.

Ga om te beginnen naar de downloadpagina op de website van Microsoft. Klik op de knop Update nu. Nu start de Update Assistant, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

Windows 10 1909 Bereikt end of Service

Als de Update Assistant tool niet werkt, kunt u de Media Creation Tool, de knop onder Update nu, downloaden van dezelfde Microsoft website. Maar u kunt ook uw geluk beproeven met de media image (ISO).