Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft heeft een nieuwe Windows 11 Insider Preview Build aangekondigd met het Build 22478. Er zijn opnieuw een groot aantal verbeteringen en nieuwe functies. Er lijkt echter vertraging te zijn met het oplossen van een nieuwe bug die opnieuw het systeem vertraagt.

Nieuwe Windows 11 Build Aangekondigd

Om het 7-jarig jubileum van het Windows Insider programma te vieren, brengt Microsoft ook speciale bureaublad achtergronden uit. Die zijn ontworpen door het Microsoft Design Team.


Vertragingen van Windows 11 systemen hebben we inmiddels al een aantal keer gezien. In combinatie met de AMD Ryzen processor waar het besturingssysteem heeft nog steeds last van heeft. Met een prestatieverlies van maximaal 15% door een probleem met de L3 cache in AMD processors. Inmiddels word dit specifieke probleem deze week opgelost, maar een aantal andere fouten zijn nog altijd aanwezig.

Zo is er nog steeds een probleem met Verkenner, die na het sluiten van vensters het toegewezen geheugen niet volledig leegmaakt. Gebruikers merken op dat het onnodig veel RAM gebruik van 1 GB kan veroorzaken. Terwijl Verkenner één van de meest simpele applicaties van het besturingssysteem is.

Nieuwe Windows 11 Build Aangekondigd

Verkenner is ook getroffen door een tweede probleem. Het systeem reageert beduidend trager bij het navigeren tussen verschillende mappen en bij het verslepen van bestanden. Ook is specifiek bij het gebruik van de pijltjestoetsen voor het selecteren van de juiste map een erg hoog gebruik van het werkgeheugen waargenomen. De navigatieknoppen in een venster zelf zijn ook beïnvloed. Met de release van Build 22478 moet dit opgelost zijn. Microsoft noemt deze functieknoppen als basis van de problemen binnen Verkenner.

Aangekondigde Emoji’s komen eraan

Ook zijn de nieuwste emoji’s uitgerold naar deze Windows 11 build. In juli meldde wij al dat Microsoft meer dan 180 nieuwe emoji’s had aangekondigd. In Build 22478 zijn ze voor het eerst aanwezig. De build is uitsluitend beschikbaar voor het Dev kanaal, een uitrol van de aanpassingen voor alle gebruikers kan dus nog even duren.

Nieuwe Windows 11 Build Aangekondigd

Emoji zijn onderdeel geworden van de manier waarop we communiceren. De expressies zijn nu uitbreid door humor, gevoelens en plezier toe te voegen. U zult merken dat alle emoji opnieuw zijn ontworpen. Verder is er een vleugje nostalgie toegevoegd door van de standaard paperclip emoji de geliefde Clippy te maken! Als onderdeel van deze uitrol voegt Microsoft ondersteuning toe voor Unicode emoji tot en met Emoji 13.1, inclusief nieuwe emoji zoals gezicht in de wolken, hart in vuur en vlam, ruimte met spiraalvormige ogen en nog veel meer!

Om de nieuwe emoji te bekijken, opent u met de sneltoets Nieuwe Windows 11 Build Aangekondigd + . het emoji paneel. Na het testen door Windows Insiders is het tech bedrijf van plan deze nieuwe emoji naar Windows 11 te brengen via een toekomstige onderhoudsupdate.

7 jaar Windows Insider programma

Nieuwe Windows 11 Build Aangekondigd
7th-anniversary-wallpaper van Microsoft

Oktober is een belangrijke maand voor Microsoft. Niet alleen is Windows 11 wereldwijd gelanceerd met de hulp van de Insiders. De Windows Insiders, vieren ook het ​​7-jarig jubileum. Om het jubileum dit jaar te vieren, brengt Microsoft speciale bureaublad achtergronden uit die zijn ontworpen door het Microsoft Design Team. Download hier de speciale achtergrond voor het donkere thema en hier voor het lichte thema.