Verwachte leestijd: 2 minuten

Microsoft heeft op haar website aangekondigd dat het geen preview updates voor windows 10 zal uitgeven met ingang van april.

Na Maart Geen Preview Updates Windows 10

Windows 10 krijgt overigens wel nog de maandelijkse Patch dinsdag beveiligingsupdates, tot 14 oktober 2025, wanneer Microsoft stopt met de ondersteuning. De meeste edities van Windows 10 20H2 worden overigens al niet meer ondersteund. Een uitzondering hierop zijn: Enterprise, Education en IoT Enterprise. Deze drie edities hebben nog tot 9 mei 2023 ondersteuning.

Na Maart Geen Preview Updates Windows 10

Maandelijkse updates

Na Maart Geen Preview Updates Windows 10

Hier is een overzicht geven van de maandelijkse typen kwaliteitsupdates:

  • De B release worden tijdens Patch Dinsdag uitgegeven. dat zijn updates die op de tweede dinsdag van elke maand gepubliceerd. Deze updates zijn de primaire en belangrijkste van alle maandelijkse updategebeurtenissen en zijn de enige reguliere releases die nieuwe beveiligingsoplossingen bevatten.
  • Een out-of-band release is elke update die niet het standaard releaseschema volgt. Deze zijn gereserveerd voor situaties waarin apparaten onmiddellijk moeten worden bijgewerkt om beveiligingsproblemen op te lossen of om kwaliteitsproblemen op te lossen die van invloed zijn op veel apparaten.
  • De releases C en D vinden respectievelijk plaats in de derde en vierde week van de maand. Deze preview-releases bevatten alleen niet beveiligingsupdates. Ze zijn bedoeld om zichtbaarheid en testen te bieden van de geplande niet beveiligingsoplossingen. Die zijn bedoeld voor Patch dinsdag van volgende maand. Deze updates worden vervolgens verzonden als onderdeel van de “B”- of Patch Dinsdag van de volgende maand. Deze C en D releases zijn na maart 2023 niet meer beschikbaar voor Windows 10

Ondersteuning van Windows 10

De Windows 10 21H2-versies Home, Pro, Pro Education en Pro for Workstations worden tot 13 juni 2023 ondersteund, terwijl Enterprise, Education en IoT Enterprise een jaar langer, tot 11 juni 2024, beveiligingsupdates blijven ontvangen.

Twitter @WindowsUpdate

In een korte tweet laat Microsoft ook op Twitter weten dat het na maart 2023 met de preview updates in Windows 10 gedaan is.

Na Maart Geen Preview Updates Windows 10

De niet-beveiligingsvoorbeeldversie van maart 2023 is de laatste previewversie voor Windows 10, versie 20H2 en Windows 10, versie 21H2. Na maart 2023 zal er voor deze versies geen verdere niet-beveiligingspreviews worden uitgebracht.

Microsoft stopt op 14 oktober 2025 volledig met de ondersteuning van Windows 10. De licenties voor het besturingssysteem worden vanaf eind januari 2023 niet meer te koop aangeboden op de website van Microsoft.