De taakbalk, het Startmenu en andere elementen worden afgerond in de 21H2 update ook wel bekent als Windows 10 Sun Valley.

Blik Op De Taakbalk Van Windows 10 21h2

Wat u moet weten

  • Een inkijkje van de nieuw Windows 10 taakbalk menu die kort geleden online is verschenen.
  • De afbeelding die in het menu te zien is, is het resultaat van het inschakelen van verborgen instellingen in Windows 10.
  • Volgens onze bronnen zijn de getoonde menu’s vergelijkbaar met de geplande verzending.
Blik Op De Taakbalk Van Windows 10 21h2
Acryl Jump menu

Zwevende elementen

Bronnen vertellen ons dat Microsoft werkt aan een visuele revisie voor Windows 10 die in oktober of november wordt uitgebracht. De update, intern bekend als de Sun Valley, ook bekend als versie 21H2, introduceert een ingrijpende visuele verjonging van Windows. Inclusief een nieuwe interface voor het menu Start, aanzienlijke verbeteringen voor Explorer en veel meer.

Blik Op De Taakbalk Van Windows 10 21h2
Bron: Twitter.com Actiecentrum

Microsoft test voortdurend nieuwe UI functies voor Windows 10. Zoals in apps als Alarmen & klok, daar hebben we de laatste tijd nogal wat verschillende aanpassingen gezien. Een van de meest opvallende wijzigingen lijkt de introductie van afgeronde hoeken te zijn. Maar het lijkt erop dat de update ook een nieuw zwevend ontwerp zal bevatten.

Taakbalk menu

Windows 10 krijgt een grote revisie met de aanstaande 21H2 ‘Sun Valley’ update. De plagerijen en inkijkjes die we tot nu toe hebben gezien, zorgen voor een modern besturingssysteem met een uniforme uitstraling. Het startmenu, de lijst met apps, meldingen, actiecentrum en verschillende andere elementen zijn prettiger voor de ogen en volgen een ontwerp taal. Nu doet een tweet van een Twitter gebruiker de ronde met een afbeelding van een nieuw taakbalk menu.

Blik Op De Taakbalk Van Windows 10 21h2
Bron: Twitter.com

Er zijn echter enkele belangrijke stukjes context wanneer u naar deze afbeelding kijkt. De afgebeelde afgeronde Jump List van de taakbalk verschijnt alleen nadat u enkele opties via de shell hebt ingeschakeld. Hierdoor is het niet precies duidelijk hoe de Jump List er momenteel uitziet. Dat gezegd hebbende, op basis van informatie die we van bronnen hebben ontvangen, is de Jump List in de afbeelding een goede gelijkenis met wat er door Microsoft is gepland.

Menu Start krijgt afgeronde hoeken

De algemene richting die Microsoft uit gaat is het moderniseren van Windows 10 Sun Valley. Microsoft wil Windows 10 nieuw leven inblazen. Dit doet het bedrijf door herinvesteren en verjongen, met een uniforme, moderne look dat deel uit maakt van zijn inspanningen. De afgeronde hoeken en het algehele ontwerp van de taakbalk en de Jump List komen goed overeen met de meldingen en actiecentrum, het startmenu en andere elementen van de update.

Blik Op De Taakbalk Van Windows 10 21h2
Bron: Twitter.com

In februari lieten we u de Jump List van de taakbalk zien, hoewel het de moeite waard is om op te merken dat de ontwerpen voor de Sun Valley update op dit moment nog niet waren afgerond.

Gebruikers dringen al jaren aan op een visuele herziening van Windows 10. De inconsistente menu’s, het verouderd ontwerp en andere vreemde elementen lijken te worden veranderd in het Windows besturingssysteem van Microsoft.