KB5010415 brengt Windows 10 naar Build 19044.1566

KB5010415 voor Windows 10 is nu beschikbaar als optionele update. Deze wordt geleverd met twee nieuwe functies voor ervaren gebruikers. De update wordt uitgerold via Windows Update. Gebruikers kunnen altijd het offline installatieprogramma van Windows 10 KB5010415 downloaden. U kunt het systeem handmatig bijwerken door het installatieprogramma te installeren.

Windows 10 Kb5010415 Brengt Verbeteringen

HERINNERING  Windows 10, versie 2004 is op 14 december 2021 aan het einde van het onderhoud. Als u beveiliging en kwaliteitsupdates wilt blijven ontvangen, raadt Microsoft u aan uw Windows versie bij te werken naar de nieuwste versie van Windows 10.

Hoofdpunten

  • Biedt de mogelijkheid om cookies te delen tussen Microsoft Edge Internet Explorer modus en Microsoft Edge;
  • Er wordt een probleem bijgewerkt waardoor Microsoft Edge de Internet Explorer modus niet meer werkt wanneer u op de F1 toets drukt. 
  • Een probleem is bijgewerkt dat van invloed is op dialoogvensters in Microsoft Edge Internet Explorer modus. 
  • Werkt een probleem bij waardoor schermlezers een knop terug beschrijven als ‘knop’ in plaats van ‘knop terug’. 
  • Microsoft heeft een probleem opgelost waardoor de Chinese vereenvoudigde invoermethode editor (IME) soms volledig onbruikbaar wordt. 
Windows 10 Kb5010415 Brengt Verbeteringen

De update van 15 februari is een optionele update die is ontworpen voor implementatie op productieapparaten. Na een periode van technische preview builds die worden aangeboden in kanalen zoals Dev of Bèta, wordt de update als veilig beschouwd. Het kan een een goed idee zijn om optionele updates over te slaan, tenzij u de reparatie echt nodig hebt om een ​​geïsoleerd probleem in uw systeem aan te pakken.

De optionele update van vandaag bevat reparaties die zullen worden gebundeld in de cumulatieve updates. Dan komen ze uit met Patch Dinsdag van maart of van april 2022. Er worden dan ook de nieuwste updates en ontbrekende reparaties uit de vorige updates toegepast.

Er zijn twee nieuwe functies in deze release, maar ze zijn bedoeld voor ondernemingen of geavanceerde klanten. Volgens de de lijst met wijzigingen kunt u nu cookies delen tussen de Microsoft Edge Internet Explorer modus en Microsoft Edge. Ook heeft Microsoft ondersteuning toegevoegd voor het verwijderen van niet vluchtig geheugen zoals NVMe.

Als u op updates controleert, ziet u de volgende patch in de sectie optionele updates:

  • 2022-02 Cumulatieve update-preview voor Windows 10 versie 21H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5010415)

Met een klik op de button komt u bij de directe download pagina:

Het is ook mogelijk om de optionele update van deze maand uit te voeren via Microsoft Update Catalog. Als de Windows Update methode niet werkt op uw apparaat, kunt u Microsoft update catalogus gebruiken om het offline installatieprogramma (.msi-pakket) te downloaden.

Zorg ervoor dat u in Update Catalog de juiste Windows versie identificeert. Daarna klikt u op de knop Downloaden naast de meest geschikte architectuur. Dit opent een nieuw pop-upvenster waarin u op de .msu link kunt klikken voor het downloaden.

Veranderingen in Windows 10 KB5010415

Windows 10 Kb5010415 Brengt Verbeteringen

Voor ondernemingen zijn er verschillende reparaties. In deze update is een probleem opgelost waarbij Windows Server 2016 niet meer reageert wanneer een terminalserver wordt uitgevoerd. Deze fout resulteerde in een regressie waarbij Windows proactief controles zou uitvoeren op de status van CSharedLock in rpcss.exe.

Oplossingen voor Windows 10

Windows Zoeken heeft een kwaliteitsprobleem; Microsoft probeert ten minste één fout op te lossen met de optionele update van 15 februari. Verder heeft Microsoft een probleem opgelost dat van invloed is op Windows zoeken die optreedt wanneer gebruikers de functie voor de nabijheid proberen.

Een andere fout is verholpen waarbij wmipicmp.dll module geheugenlekken veroorzaakt als gevolg van valse alarmen in de System Center Operations Manager (SCOM). Microsoft heeft ook een probleem opgelost waarbij gebruikers een foutbericht tegenkomen wanneer ze naar een domein of organisatie unit bladeren.

Ook heeft Microsoft een probleem opgelost waarbij Taakbeheer de opstart effectwaarden, zoals Laag, Gemiddeld of Hoog, niet correct kon weergeven.

Een andere fout is verholpen waarbij OpenGL en GPU problemen veroorzaken in bepaalde weergavescenario’s en voorkomen dat ShellWindows() objecten retourneert.

Er is ook een oplossing voor degenen die van plan zijn te upgraden naar Windows 11, maar ze ondervinden problemen wanneer ze de TPM status controleren met Get-TPM PowerShell. Deze opdracht rapporteert blijkbaar geen TPM informatie (Trusted Platform Module) met de fout 0x80090011.

De Windows 10 optionele update lost ook problemen met stuurprogramma’s op. Hiermee wordt een probleem opgelost waardoor u stuurprogramma’s niet opnieuw kunt laden wanneer de stuurprogramma’s zijn beveiligd met HVCI (Hypervisor-protected Code Integriteit).

Andere wijzigingen

  • Er is een probleem opgelost dat van invloed was op het gebruik van Extern bureaublad.
  • Problemen opgelost met een ingebouwde schermlezer.
  • Vaste VM Live Migratie-fout.
  • Een probleem is opgelost dat een impasse in de WebDav redirector veroorzaakte.

Naast de cumulatieve update van Windows 10. Is er ook een nieuwe update voor Windows 11 uitgebracht; KB5010414. Met verschillende nieuwe functies gepubliceerd.