Windows 11 22H2 lijkt vol met fouten te zitten

Verwachte leestijd: 2 minuten

Na de problemen met printers, het kopiëren van bestanden en veel andere fouten in Windows 11 22H2. Lijkt het erop dat Microsoft de upgrade Windows 11 22H2 overhaast heeft uitgegeven.

Windows Hello Kapot Na Upgrade Windows 11

Nu geeft Microsoft op haar website toe dat ook Windows Hello niet naar behoren functioneert.

Aanmelden met Windows Hello werkt mogelijk niet zoals verwacht na upgrade naar Windows 11 22H2.

Dit is van belang voor apparaten met Windows Hello Enhanced Login Security. Windows Hello met gezicht, vingerafdruk of pincode worden beïnvloed. Dit probleem kan optreden op apparaten die al Windows Hello hebben bij het upgraden. Maar zou niet moeten optreden op apparaten die Windows Hello inschakelen na het upgraden of installeren van Windows 11 22H2.

Windows 11 22H2 lijkt in veel opzichten een downgrade

De kapotte Windows Hello is toegevoegd aan de steeds groter wordende lijst met bekende problemen in het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Het bedrijf heeft bevestigt dat prestatie downgrades voorkomen.

Problemen waarvan we op het moment van schrijven weten, zijn: solid-state schijven, kopieer problemen, kapotte voorzieningen, kreupele printers, problemen met externe Bureaubladen en gameproblemen. Alle veroorzaakt door de nieuwe beveiligingsfuncties in Windows 11 22H2.

Windows Hello Kapot Na Upgrade Windows 11

Wanneer uw computer nog geen update naar Windows 11 22H2 heeft ontvangen. Of u kunt niet op een natuurlijke manier kunt bijwerken naar Windows 11 22H2. Kunt u de update beter niet forceren. Ons advies is de upgrade voor minimaal 2 weken uit te stellen en voor als nog bij Windows 10 of Windows 11 21H2 te blijven.

Om uw upgrade-ervaring te beschermen, heeft Microsoft een compatibiliteitsbeperking toegepast op apparaten die gebruikmaken van Windows Hello Enhanced Sign-in Security. Hierdoor kan Windows 11 22H2 niet worden aangeboden of worden geïnstalleerd. Als uw organisatie Update Compliance gebruikt, is de beveiligings-ID 40667045. 

Microsoft komt met tijdelijke oplossing

Tijdelijke oplossing: Wanneer u een upgrade naar Windows 11 22H2 hebt uitgevoerd en u zich niet kunt aanmelden met Windows Hello. Dan dient u u zich aan te melden met het wachtwoord voor Windows 11.

Oplossing: Dit probleem is opgelost in KB5017389. De vrijwaring zal naar verwachting medio oktober 2022 worden opgeheven.

Opmerking: We raden u aan niet handmatig te upgraden met de  knop Nu bijwerken. Gebruik ook de Media Creation Tool niet totdat dit probleem is opgelost en de beveiliging is verwijderd.