Windows 11, het nieuwste en beste besturingssysteem van Microsoft. Staat op het punt uitgegeven te worden op op 5 oktober. Tussen nu en dan blijven er echter vragen hangen. Zoals mensen die met CPU’s net onder de vereiste grens voor Windows 11 zitten: Wat gebeurt er als ik upgrade op een niet ondersteund apparaat?

Windows 11 Op Oude Pc Teken De Verklaring

Wat u moet weten

  • Microsoft is onduidelijk geweest over de status van beveiligingsupdates voor degenen die naar Windows 11 willen overstappen op niet ondersteunde apparaten.
  • De softwaregigant heeft duidelijk gemaakt dat gebruikers die het besturingssysteem op niet ondersteunde apparaten zetten geen recht hebben op updates. Maar heeft niet aangegeven of ze updates zullen ontvangen, ongeacht hun rechten.
  • Nu kan Microsoft eisen dat degenen die upgraden naar Windows 11 een verklaring van afstand ondertekenen. Waarin wordt erkend dat als hun machine zich onder het vereiste minimum bevindt, ze er alleen voor staan.

Niet ondersteund

Gebaseerd op een rapport van The Verge lijkt het op een poging om een ​​niet ondersteunde machine te upgraden naar het nieuwe besturingssysteem. Dit kan Microsoft ertoe aanzetten om u van dienst te zijn met een vrijstelling. In deze verklaring van afstand wordt expliciet vermeld dat wat u doet, niet wordt aanbevolen door Microsoft. De niet ondersteunde upgrade zou buiten de fabrieksgarantie van uw apparaat vallen. Wat betekent dat u geen ondersteuning krijgt of recht hebt op updates.

Windows 11 Op Oude Pc Teken De Verklaring

Microsoft wil vrijstelling

De bewoording van deze verklaring is de vaag over de vraag of niet ondersteunde Windows 11 pc’s updates zullen ontvangen. Deze erkenning voorspelt niet veel goeds, voor degenen die van plan zijn om het besturingssysteem te installeren op niet ondersteunde hardware.

Dit is een omslachtige manier om te zeggen wat Microsoft ons in augustus heeft onthuld: Windows 11 zal pc’s met oudere CPU’s niet blokkeren om Windows 11 te installeren. Alleen omdat die CPU’s niet op de witte lijst staan.

In plaats daarvan behoudt Microsoft zich het recht voor om u Windows Updates te weigeren, tot en met beveiligingsupdates, als die CPU’s later een probleem worden. Dat brengt ons bij de vrijstelling.

Wanneer er meer nieuws over deze gemelde vrijstelling verschijnt, werken we deze berichtgeving bij. Bekijk tot die tijd de bijgewerkte PC Health Check-app om te zien of u helemaal klaar bent voor Windows 11. Misschien dat u het lot moet tarten en wordt geconfronteerd met de vrijstellingen van Microsoft.