nbsp

Wat u moet weten

  • Microsoft is onduidelijk geweest over de status van beveiligingsupdates voor degenen die naar Windows 11 willen overstappen op niet ondersteunde apparaten.
  • De softwaregigant heeft duidelijk gemaakt dat gebruikers die het besturingssysteem op niet ondersteunde apparaten zetten geen recht hebben op updates, maar heeft niet aangegeven of ze updates zullen ontvangen, ongeacht hun rechten.
  • Nu kan Microsoft eisen dat degenen die upgraden naar Windows 11 een verklaring van afstand ondertekenen waarin wordt erkend dat als hun machine zich onder de vereiste minimum bevindt, ze er alleen voor staan.

Niet ondersteund

Windows 11, het nieuwste en beste besturingssysteem van Microsoft, staat op het punt uitgegeven te worden op op 5 oktober. Tussen nu en dan blijven er echter vragen hangen, zoals een die mensen met CPU’s net onder de vereiste grens van Windows 11 achtervolgt: “Wat gebeurt er als ik upgrade op een niet ondersteund apparaat?”

Gebaseerd op een rapport van The Verge lijkt het op een poging om een ​​niet ondersteunde machine te upgraden naar het nieuwe besturingssysteem. Dit kan Microsoft ertoe kan aanzetten om u van dienst te zijn met een vrijstelling. In deze verklaring van afstand wordt expliciet vermeld dat wat u doet niet wordt aanbevolen door Microsoft. De niet ondersteunde upgrade zou buiten de fabrieksgarantie van uw apparaat vallen en betekent dat u geen ondersteuning krijgt of recht hebt op updates.

nbsp

Microsoft wil vrijstelling

De bewoording van deze verklaring is vaag over de vraag of niet ondersteunde Windows 11 pc’s updates zullen ontvangen. Dit is niets nieuws van Microsoft gezien de afgelopen weken en maanden, het voorspelt het feit dat het softwarebedrijf deze onzekerheid wil herhalen via een verklaring van afstand. Deze erkenning eist niet veel goeds, voor degenen die van plan zijn om het besturingssysteem te installeren op niet ondersteunde hardware.

Dit is een omslachtige manier om te zeggen wat Microsoft ons in augustus heeft onthuld: Windows 11 zal pc’s met oudere CPU’s niet blokkeren om Windows 11 te installeren, alleen omdat die CPU’s niet op de witte lijst staan.

In plaats daarvan behoudt Microsoft zich het recht voor om u Windows Updates te weigeren, tot en met beveiligingsupdates, als die CPU’s later een probleem worden. Dat brengt ons bij de vrijstelling.

Wanneer er meer nieuws over deze gemelde vrijstelling verschijnt, werken we deze berichtgeving bij. Bekijk tot die tijd de bijgewerkte PC Health Check-app om te zien of u helemaal klaar bent voor Windows 11. Misschien dat u het lot moet tarten en wordt geconfronteerd met de vrijstellingen van Microsoft.