Verwachte leestijd: 5 minuten

Microsoft heeft Windows 11 KB5028254 uitgebracht voor versie 22H2 met veel verbeteringen. Deze update bevat oplossingen voor onder meer een vervelende fout waar door het notificatieplatform niet goed meer werkte.

Update Windows 11 Kb5028254 is Uitgebracht

Wat u moet weten

 • De helderheidsinstellingen zijn met deze update nauwkeuriger.
 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op bepaalde beeldscherm- en audioapparaten. Ze ontbreken nadat uw systeem uit de slaapstand is gehaald.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op widgets. Ze worden losgemaakt van de taakbalk wanneer u dit niet verwacht.
 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op Virtuele Particuliere Netwerken of VPN. Er zijn mogelijk overmatige ARP-aanvragen of Address Resolution Protocol naar de netwerk gateway. Dit gebeurt wanneer de VPN zich in een draadloos mesh-netwerk bevindt dat gebruikmaakt van een agressief beperkingsalgoritmen. Hierdoor zijn de netwerkprestaties slecht.

Ook Microsoft heeft ook directe downloadkoppeling gepubliceerd voor offline installatieprogramma’s van Windows 11 KB5028254. Via de Catalog website kunt u het .msu-bestand uitvoeren als u de update niet via Windows Update wilt of kunt installeren.

De update KB5028254 voor Windows 11 22H2 is de moeite van het downloaden waard, als u problemen ondervindt met het meldingenplatform. Wanneer er bijvoorbeeld geen meldingen verschijnen of in het meldingscentrum blijven staan ​​en apps gewoon geen waarschuwingen sturen, dan is deze preview update installeren mogelijk een oplossing. De de uitgave van 26 juli 2023 heeft voornamelijk twee kritieke oplossingen met betrekking tot de genoemde fout.

Zo is er een probleem opgelost waardoor de Windows Push Notification Services (WNS) niet meer werkte. Deze wijziging is vooral voor ondernemingen. De service is bedoeld om verbindingen tussen clients en WNS-servers betrouwbaarder te maken. 

Update Windows 11 Kb5028254 is Uitgebracht
Bron: Wikipedia.org

Een andere oplossing lost fout meldingen op waarbij Windows-apps zoals Skype, Telegram of WhatsApp geen meldingen kunnen verzenden.

Zoek naar updates

Deze patch wordt uitgerold via Windows Update. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het installeren van de optionele update van 26 juli voor Windows 11:

 1. Open de app Instellingen > Windows Update.
 2. U klikt op de knop Naar updates zoeken.Update Windows 11 Kb5028254 is Uitgebracht
 3. Kies naast de KB-update voor de link Downloaden en installeren.
 4. Start hierna het systeem opnieuw op.

Na de installatie ziet u Windows 11 Build 22621.2070 onder systeemspecificatie in de app Instellingen.

De update van vandaag lost de langdurige SSD-prestatieproblemen van Windows 11 op. Deze werden voor het eerst gemeld op 17 maart 2023, maar niet oplost door Samsung.

Offline Download Windows 11 KB5028254

Hieronder ziet u de knop naar de Windows 11 KB5028254 directe downloadkoppeling:

Om de update uit de Microsoft Update-catalogus te krijgen, klikt u op de meegeleverde link. Hierna selecteert u de knop Downloaden naast de updatelijst in de catalogus.

Wijzigingen in Windows 11 KB5028254

Deze Windows 11 update wordt geleverd met een reeks verbeteringen. Microsoft verbetert bijvoorbeeld de Handschrift-engine en de Handschrift Embedded Inking Control om degenen met ingebouwde handschriftapparaten te helpen het beter te doen.

Microsoft heeft ook een probleem opgelost met Win32 en UWP apps, zoals de moderne Microsoft Store of XAML. Vóór deze optionele update van juli 2023 crashten Win32 en UWP apps onverwachts of weigerden ze te openen. Dat gebeurde wanneer het apparaat zich in de Moderne stand-by status bevond, een versie van de Connected Standby stroomstatus.

Op haar website beschrijft Microsoft Modern Standby als een uitbreiding op het Windows 8.1 tijdperk Standby stroommodel. Met Modern Standby maken sommige apparaten een directe ‘aan/uit’ gebruikerservaring mogelijk, vergelijkbaar met Android of iPhones. Helaas werkte de functie niet meer na een Windows 11 fout waarna sommige gebruikers meldden dat de app crashed.

De apps of games worden onverwachts gesloten of crashen wanneer het apparaat in een moderne stand-by status komt of staat. Dat wil zeggen: het wordt onmiddellijk in- of uitgeschakeld. Dit probleem deed zich met name voor op apparaten waarop gebruikers Bluetooth Telefoon Link functies hadden ingeschakeld.

Met de optionele update van 26 juli worden de problemen met Modern Standby opgelost. Iedereen kan het scherm van zijn apparaat nu direct in- of uitschakelen zonder dat de apps crashen.

Correctie foutieve Windows meldingen

Zoals aan het begin vermeld, heeft Microsoft verschillende fouten in het besturingssysteem opgelost met de optionele release van juli 2023. Zo verbetert het bedrijf bijvoorbeeld de verbindingen tussen de client en de Windows Push Notification Services WNS server.

Ook lost het problemen op met Windows-meldingen. Waarbij een fout ervoor kan zorgen dat er geen meldingen van apps zoals WhatsApp, Telegram of Skype van Microsoft naar gebruikers worden verzonden.

Bovendien lost de update een probleem op waarbij gebruikers niet vanaf meerdere apparaten kunnen printen. Dat gebeurt wanneer ze in de wachtrij staan ​​voor dezelfde printer. Dit probleem trof voornamelijk printer stuurprogramma’s in de gebruikersmodus, waardoor ze onverwachts werden verwijderd.

Kritieke fout reparaties

Hieronder is een lijst met alle kritieke fout reparaties die met KB5028254 worden uitgerold:

 • Er is een probleem opgelost dat aanmeldingsproblemen veroorzaakte op apparaten met een Windows Hello for Business-pincode of biometrische inloggegevens. De zaak werd met name ervaren in de ontwikkeling van een cloudvertrouwen.
 • Een deadlock, een toestand waarbij sommige apparaten kunnen crashen met een Blue Screen of Death, werd gemarkeerd in IPsec. Hierdoor braken servers die IPsec-regels gebruikten.

Deze Windows 11 update biedt ook oplossingen voor een reeks andere problemen. Waaronder:

 • Inconsistenties in de rapportage van de L2-cache voor specifieke CPU‘s;
 • Het onverwacht beëindigen van games als gevolg van fouten in Timeout Detection and Recovery of TDR;
 • Problemen met specifieke weergave- en audioapparaten die verdwijnen nadat het systeem uit de slaapstand komt, en nog veel meer.

Microsoft zet zich in om de Windows 11 ervaring voor alle gebruikers voortdurend te verbeteren. Tegelijkertijd heeft de techgigant veel te weinig gedaan om een ​​einde te maken aan de langslepende SSD problemen.