Verwachte leestijd: 4 minuten

Door Windows 11 in de veilige modus op te starten, kunt u Windows problemen oplossen. Hier is een eenvoudige methode om uw pc op te starten in de veilige modus.

Zo Start U Windows 11 in Veilige Modus Op

Wat u moet weten

 1. Start de instellingen app door op Zo Start U Windows 11 in Veilige Modus Op + I te drukken. Navigeer vervolgens naar Systeem –> Systeemherstel.
 2. Onder de herstelopties klikt u op Nu opnieuw opstarten. Vanaf daar klikt u op Nu opnieuw opstarten.

Is er iets vreemds aan de hand met uw Windows installatie? Geen probleem, we begrijpen het. Immers, ondanks alle verbeteringen in het afgelopen tien jaar, is het Windows besturingssysteem niet onkwetsbaar voor abrupte problemen.

Het opstarten van uw Windows in de veilige modus kan een hulpmiddel zijn om het probleem op te lossen. In dit Windows 11 artikel laten we u zien hoe u dit succesvol kunt doen. 

Hoe start u Windows 11 in veilige modus?

Veilige modus is onderdeel van Systeemherstel en een manier om uw pc op te starten met een minimaal aantal stuurprogramma’s. Het basisidee achter het concept is: wanneer een probleem niet terug komt in de veilige modus, dan doen uw stuurprogramma’s en standaardinstellingen het waarschijnlijk goed. Het probleem ligt dan waarschijnlijk ergens anders.

Met andere woorden, door uw Windows 11 in de veilige modus op te starten, kunt u zich beter oriënteren op het onderliggende probleem, of in ieder geval de verdenking van gebruikelijke verdachten wegnemen. Nu kunt u uw pc op twee manieren opstarten in de veilige modus: u kunt kiezen voor Veilige modus of Veilige modus kiezen in Netwerken. 

Wat is het verschil tussen de twee? Weinig. In de veilige modus met netwerkmogelijkheden bewaart u gewoon de stuurprogramma’s die nodig zijn om toegang te krijgen tot internet.

Dus laten we, met dat uit de weg, ingaan op de exacte methoden om uw pc op te starten in de veilige modus.

1. Startmenu

Het Start menu, dat in het midden van uw scherm is geplaatst, is de snelste manier om uw Windows 11 in de veilige modus op te starten.

 • Eerst klikt u op de menu Start.
 • Terwijl u de Shift toets ingedrukt houdt, klikt u op Opnieuw opstarten.
 • Uw pc wordt opnieuw opgestart.
 • In het volgende scherm klikt u op:

Zo Start U Windows 11 in Veilige Modus Op

 • Problemen oplossen.

Zo Start U Windows 11 in Veilige Modus OpGeavanceerde opties.Zo Start U Windows 11 in Veilige Modus OpOpstart instellingen.

 • U wordt naar het menu Opstartinstellingen geleid. Vanaf hier klikt u in de rechterbenedenhoek op de knop Opnieuw opstarten.
 • Ten slotte selecteert u het type veilige modus dat u wilt gebruiken. Voor meer instructies ga naar de website van uw pc fabrikant.

Zodra u de stappen heeft voltooit wordt Windows 11 opgestart in de veilige modus.

2. Start op in de veilige modus via de app Instellingen

Een andere populaire methode om op te starten in Windows 11 is via de app Instellingen.

 1. Start eerst de app Instellingen door samen op de Zo Start U Windows 11 in Veilige Modus Op + I te drukken. Ga vanaf daar naar het tabblad Systeem en selecteer Systeemherstel.Zo Start U Windows 11 in Veilige Modus Op
 2. Onder het gedeelte Herstelopties klikt u bij Geavanceerde opstartopties op Nu opnieuw opstarten. Er wordt een dialoogvenster geopend om het opnieuw opstarten te bevestigen.
 3. Bevestig door op Nu opnieuw opstarten te klikken.


Uw pc wordt binnen een minuut opnieuw opgestart en start opnieuw op met de opties die we in het eerste gedeelte hebben gezien. Ook hier moet u dezelfde procedure volgen.

3. Opdrachtprompt

Kunt u uw Windows 11 niet opstarten met een van de bovenstaande methoden? Geen paniek, er is een gestroomlijnde oplossing die u kan helpen uw Windows 11 op te starten in de veilige modus. Ja, het is de bekende opdrachtprompt. Om uw pc op te starten in de veilige modus via de opdrachtprompt, volgt u gewoon de onderstaande stappen:

 • Open eerst de opdrachtprompt. Typ in de zoekbalk van het Menu Start, cmd. Selecteer het bovenste resultaat.Zo Start U Windows 11 in Veilige Modus Op
 • Typ in de opdrachtprompt de volgende opdracht en druk op Enter
Shutdown.exe /r /o
Zo Start U Windows 11 in Veilige Modus Op

Zodra u op Enter drukt, krijgt u een nieuw dialoogvenster met informatie over het opnieuw opstarten. Bij de volgende keer opstarten bevindt u zich weer in het scherm voor probleemoplossing.

Ga naar Problemen oplossen -> Geavanceerde opties -> Opstartinstellingen. Bevestig uw keuze.

Windows 11 opstarten in veilige modus

In dit artikel concentreren we ons op Windows 11. Delen van deze instructies werken ook in Windows 10. Als u bedenkt hoe handig het is als u problemen met uw pc wilt oplossen, kan het handig zijn om ten minste één van deze methoden te onthouden. Op deze manier heeft u een methode om Windows 11 met succes in de veilige modus op te starten.