Onlangs heeft Microsoft een nieuw Defender-antimalware-updatepakket uitgebracht voor Windows 10 en Windows 11. Dat wil zeggen voor WIM-indelingen, of Windows Imaging Format en VHD-indelingen of Virtual Hard Disk.

Defender update Voor Windows 10 11

De nieuwe Defender definities ondersteunen Windows 11 en alle edities van Windows 10, Windows Servers 2016 en 2019. Dit updatepakket is nodig omdat een Windows-installatiekopie, verouderde antimalware definities en binaire softwarebestanden kan bevatten. Afgezien van een betere beveiliging, kunnen deze updates in sommige gevallen ook verbeterde prestatievoordelen bieden.

Windows-beveiliging begrijpen en aanpassen

Windows-beveiliging is uw dashboard om de hulpprogramma’s te beheren die uw apparaat en uw gegevens beveiligen:

 • Virus & bedreigingsbeveiliging: Bespeur bedreigingen voor uw apparaat, voer scans uit en ontvang updates om de meest recente bedreigingen te detecteren. Sommige van deze opties zijn niet beschikbaar als u een Windows 10 in de S-modus.
 • Accountbeveiliging: Geeft toegang tot aanmeldingsopties en accountinstellingen. Waaronder Windows Hello en dynamische vergrendeling.
 • Firewall & netwerkbeveiliging: Hiermee beheert firewallinstellingen en controleer wat er gebeurt met uw netwerken en internetverbindingen.
 • App & browserbesturingselement: Update-instellingen voor Microsoft Defender Smart-screen om uw apparaat te beschermen tegen potentieel gevaarlijke apps, bestanden, sites en downloads. U hebt bescherming tegen misbruik, beveiliging tegen mogelijk ongewenste apps en u kunt de beveiligingsinstellingen voor uw apparaten aanpassen.
 • Apparaat beveiliging: Bekijk ingebouwde beveiligingsopties om uw apparaat te beschermen tegen aanvallen door schadelijke software.
 • Apparaat prestaties & status: Bekijk statusgegevens over de prestatiestatus van uw apparaat en houd uw apparaat schoon en up-to-date met de nieuwste versie van Windows.
 • Gezinsopties: Hiermee houdt u de online activiteiten van uw kinderen en de apparaten in uw huishouden bij.
Defender update Voor Windows 10 11

U kunt aanpassen hoe uw apparaat is beveiligd met deze Windows-beveiliging functies. Als u ze wilt openen, selecteert u:

InstellingenPrivacy & beveiliging > Windows-beveiliging. Selecteer vervolgens de functie die u wilt verkennen.

Reactie Microsoft

Daarnaast levert Microsoft de nieuwste beveiligingsdefinities voor Windows-installatiekopieën via de beveiligingsintelligentie-update versie 1.385.1537.0. De Defender-pakketversie is 20230330.2. In het ondersteuningsdocument waarin de nieuwe update wordt beschreven, schrijft Microsoft:

Defender update Voor Windows 10 11 De eerste uren van een nieuw geïnstalleerde Windows-implementatie kunnen het systeem kwetsbaar maken vanwege een fout in de beveiliging in Microsoft Defender. Dit komt omdat de installatiekopieën van het besturingssysteem verouderde binaire bestanden voor antimalware software kunnen bevatten.

(..) Apparaten die gebruikmaken van de ingebouwde antivirus van Windows of een andere beveiligingsoplossing kunnen profiteren van deze updates.

(..) In dit artikel wordt het antimalware-updatepakket voor Microsoft Defender in de installatiekopieën van het besturingssysteem (WIM- en VHD-bestanden) beschreven. Deze functie ondersteunt de volgende installatiekopieën van het besturingssysteem:

 • Windows 10, Windows 11;
 • In Windows 10 ook voor Enterprise-, Pro- en Home-edities;
 • Windows Server 2016 en Server 2019.

Bron: Microsoft.com

Versie-informatie

 • Defender pakket versie: 20230330.2
Defender update Voor Windows 10 11

Met dit pakket worden de antimalware client, de antimalware-engine en de handtekeningversies in de installatiekopieën van Windows bijgewerkt naar de volgende versies:

 • Platform versie: 4.18.2302.7
 • Motorversie: 1.1.20100.6
 • Security intelligence versie: 1.385.1537.0

Uit het beveiligingsbulletin van Microsoft weten we dat de security intelligence-update versie 1.385.1537.0 eind vorige maand is uitgebracht. Het voegt detectie toe ter beveiliging voor verschillende Trojaanse paarden, hacktools, ransomware, en andere bedreigingen. De nieuwste intelligentie-update is, op het moment van schrijven, versie 1.387.1114.0.