Verwachte leestijd: 5 minuten

Windows 11 Kb5036893 Schakelt Moment 5 in

De Patch Dinsdag-update van april 2024 van vandaag zorgt ervoor dat uw installatie van Windows 11 versie 23H2 wordt verbeterd naar build 22631.3447. Als u versie 22H2 gebruikt, krijgt u Build 22621.3447, maar onthoud dat Microsoft ons heeft verteld dat de ondersteuning voor Windows 11 versie 22H2 later dit jaar eindigt.Wat KB5036893 bijzonder interessant maakt, is dat het functies van Windows 11 Moment 5 geforceerd inschakelt, wat tot nu toe een optionele update was. Dit betekent dat de schakelaar laatste updates ontvangen voordat alle anderen de nieuwe functies niet langer hoeven uit te proberen. Zoals slim klikken dat suggesties toont in app-vensters als je te veel apps hebt.

Windows 11 Kb5036893 Schakelt Moment 5 in
Snap suggesties – Windows suggereert snap-indelingen met de update van april

Zoals u in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, kunt u, na de update van deze Patch Dinsdag, nu eenvoudig module indelingen maken, indeling van app-vensters. Dit maakt geen deel uit van de Windows AI-update, maar gebruikt een eenvoudig algoritme om vergelijkbare apps in een snelle lay-out voor te stellen, zodat u direct meerdere apps kunt ‘snappen’.

Er zijn ook andere functies in de update. Om aan de slag te gaan, controleert u eerst of er updates zijn. Vervolgens ziet u de volgende patch op Windows Update:

Downloadkoppeling voor Windows 11 KB5036893:

Windows 11 Kb5036893 Schakelt Moment 5 in

Windows 11 Build 22631.3447 bevat ook verbeteringen buiten Moment 5. Wanneer u bijvoorbeeld een IT-bedrijfsbeheerder bent, kunt u nu zonder problemen Windows Hello for Business gebruiken. Voorheen konden gebruikers die afhankelijk waren van mobiel apparaatbeheer of MDM Windows Hello niet gebruiken.

In build 22631.3447 kunt u Copilot gebruiken zonder u aan te melden bij uw Microsoft-account. Dit betekent dat Copilot nu is ingeschakeld op pc’s met lokale accounts. U vindt het pictogram naast de datum en tijd, wat betekent dat bureaublad weergeven ontbreekt.

Een andere opmerkelijke verandering in de update van april 2024 is dat controversiële MSN-kaarten voor iedereen worden ingeschakeld.

Voor degenen die het niet weten: MSN-kaarten zijn een nieuwe manier om direct op het vergrendelscherm op de hoogte te blijven van het weer, geld en financiën, sport en verkeer. De links worden geopend in Microsoft Edge.

Windows 11 Kb5036893 Schakelt Moment 5 in
Afbeelding met dank aan Microsoft

U kunt niet kiezen tussen deze kaarten, omdat ze allemaal verschijnen wanneer de status van het vergrendelscherm in Instellingen > Persoonlijk insteellingen > Vergrendelscherm is ingesteld op Weer en meer, maar Microsoft heeft ons verteld dat u hiermee kunt wijzigen wat er op het vergrendelscherm verschijnt.

In onze tests merkte we ook op dat Windows 11 KB5036893 ook een nieuw groepsbeleid heeft toevoegt. Waarmee u kunt beslissen wat er op het vergrendelscherm verschijnt:

  1. Open de Groepsbeleid-editor en ga naar Computerconfiguratie > Beheersjablonen > Windows-onderdelen > Widgets.
  2. Deze nieuwe MSN-integratie heet officieel Widgets en Niet geconfigureerd schakelt de functie automatisch in.
  3. Om het uit te schakelen, wijzigt u naar Uitgeschakeld vanuit Niet geconfigureerd of Ingeschakeld.

Een andere interessante verandering is betere ondersteuning voor NPU (Neural Processing Unit) in Taakbeheer. Hoewel Taakbeheer de NPU verwerkingskracht kan weergeven, ontbrak deze functie bij sommige functies.

In de release-opmerkingen heeft Microsoft een probleem opgelost waarbij Taakbeheer bepaalde NPU’s niet kon detecteren.

De rest van de veranderingen zijn niet zo spannend, en we kunnen ze niet laten zien via schermafbeeldingen, dus hier is een lijst met nieuwe functies of oplossingen in de update Windows 11 KB5036893:

  • Microsoft voegt zoekmarkeringen toe om te zoeken op de taakbalk in Europa. Deze functie was voorheen beperkt tot de VS, het VK, Azië en andere delen van de wereld, maar degenen in de EU konden geen hoogtepunten zien. Hoogtepunten zijn populaire Bing-onderwerpen, wat sommigen van u waarschijnlijk niet leuk zullen vinden.
  • Verder heeft Microsoft een probleem opgelost waarbij sommige apps niet konden worden uitgevoerd vanwege een probleem met de COM+-component. COM wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het ontwikkelen van apps en is een objectmodel.
  • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij sommige apps niet wilden starten na een update naar Windows 11.
  • Deze update repareert ook een betrouwbaarheidsprobleem dat van invloed is op de Virtual Remote-app, draadloze oordopjes en meer.
  • Verder heeft deze update heeft een reparatie voor Groepsbeleid aangebracht, die mislukte toen deze werd geopend met LGPO.exe.