Verwachte leestijd: 4 minuten

Update Windows 10 Kb5036892 Uitgebracht

De update KB5036892 is een grote update met MSN-feed en andere functies. Zo kunt u nu bijvoorbeeld door Bing ondersteunde achtergronden op een bureaublad gebruiken en MSN kaarten op uw vergrendelingsscherm uitproberen. Sommigen vinden de MSN kaarten op het vergrendelscherm misschien niet leuk, maar Spotlight op de desktop is een redelijk goede aanvulling in Windows 10.

Het werkt heel goed en kan worden geconfigureerd via de personalisatie-instellingen. Als deze functie u bevalt, kun je de update downloaden via: Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. U ziet de volgende update wanneer u klikt om te controleren op updates:

Windows 10 KB5036892 directe downloadkoppeling:

De bovenstaande link voor 64-bit en 32-bit opent de Microsoft Update-catalogus, waar u de knop Downloaden rechts naast de ondersteunde versiemoet klikken. Hiermee wordt het .msu-bestand gedownload en kunt u dubbelklikken om de installatie te starten.

Update Windows 10 Kb5036892 Uitgebracht

Door de update te installeren, gaat Windows 10 naar Build 19045.4291.

Microsoft heeft ook voor Windows 11 een beveilingsupdate uitgegeven. Lees er hier alles over.

Microsoft introduceerd een nieuwe functie genaamd Windows Spotlight voor uw bureaubladachtergrond. Dit betekent dat uw achtergrond vanzelf verandert in verschillende afbeeldingen.

Wanneer u een afbeelding ziet die u leuk vindt en u wilt er meer over weten, klik of tik op de knop met de tekst Meer informatie. U gaat dan naar de website van Bing voor meer informatie over de afbeelding.

Deze functie kunt u inschakelen door te gaan naar Instellingen-> Persoonlijke instellingen-> Vergrendelscherm. Niet iedereen zal dit meteen te zien krijgen, omdat het langzaam voor alle gebruikers beschikbaar komt.

Update Windows 10 Kb5036892 Uitgebracht
Vergrendelscherm met MSN-kaarten voor weer, financiën, kaarten en sport | Afbeelding met dank aan Microsoft
  • Open het Menu Start  > Instellingen.
  • Ga naar Persoonlijke instellingen > Vergrendelingsscherm.
  • In de lijst klikt u op Achtergrond en voer een van de volgende handelingen uit:
    • Eest selecteert u Windows-spotlight voor prachtige fotografie die automatisch wordt weergegeven. Windows-spotlight wordt dagelijks bijgewerkt met afbeeldingen van over de hele wereld en het toont ook tips en trucs voor een optimaal gebruik van Windows.
Update Windows 10 Kb5036892 Uitgebracht
  • Vervolgens klikt u op Afbeelding, selecteer vervolgens een recente afbeelding of klik op Door foto’s bladeren, selecteer de foto die u wilt gebruiken en selecteer Afbeelding kiezen.
  • Selecteer Diavoorstelling, klik vervolgens op Bladeren, selecteer de map die u wilt gebruiken en selecteer Deze map kiezen. Als u mappen ziet die u niet wilt opnemen in de diavoorstelling, selecteert u Verwijderen naast die map.

Vervolgens wordt het vergrendelscherm interessanter. Nu krijgt u, naast het weer, ook updates over sport, verkeer en geldzaken. Dat alles ziet u rechtstreeks op het vergrendelingsscherm van uw Windows 10 computer. Dit is ook de plek waar u de achtergrond kunt inschakelen, zoek naar Vergrendelscherm in de instellingen. Net als de achtergrond-functie komt deze ook langzaam voor iedereen beschikbaar.

Microsoft heeft daarnaast een probleem opgelost met het toetsenbord dat u gebruikt op het scherm. Door het aan te raken werd het soms niet weergegeven wanneer dat wel zou moeten.

Wanneer u zich aanmeldt bij uw computer, ziet u mogelijk een bericht waarin u wordt gevraagd of u wilt upgraden naar Windows 11. Dit wordt alleen weergegeven als uw computer geschikt is voor Windows 11. Overigens zal dit berich niet meteen bij iedereen verschijnen.

Voor bedrijven die Windows Hello gebruiken, is er ook nieuws. Bedrijven in de IT sector kunnen nu een speciale instelling gebruiken om te voorkomen dat er een prompt verschijnt wanneer gebruikers inloggen. Dit is bedoeld voor Windows 10 en Windows 11 apparaten, hierdoor verloopt het inloggen veel soepeler.

Als u zich in de Europese Economische Ruimte bevindt, zal het zoekvak op de taakbalk hoogtepunten tonen, hierdoor krijgt u u snel updates en informatie. Om hier meer over te weten te komen, is er een plek op de Windows-website waar dit wordt uitgelegd.

Al deze updates zijn bedoeld om uw Windows ervaring te verbeteren. Wanneer u nieuwe problemen opmerkt, kunt u ons dit laten weten in het onderstaande reactie formulier.