Verwachte leestijd: 4 minuten

Copilot+ Pc is Aangekondigd in Windows 11
Afbeeling met dank aan Microsoft

Het lijkt erop dat Microsoft ook een nieuwe standaardachtergrond voor Windows 11 heeft voorbereid. U kunt deze achtergrond nu al in hoge resolutie downloaden, ook al is de officiële aankondiging er nog niet.

En hier is de nieuwe wallpaper zelf (gedeeld in een privé Windows Insider Telegram-groep en gepubliceerd op X.

Voorlopig is dit statische beeld alles wat we hebben. Er gingen echter geruchten rond dat Microsoft nieuwe effecten aan het voorbereiden was voor bureaubladachtergronden in Windows 11. Met behulp van AI zou het besturingssysteem een ​​diepte-effect creëren. Daarmee zou het de achtergrond laten reageren op uw cursorbeweging. Microsoft heeft die functie nooit aangekondigd, dus er is geen garantie dat dit de publieke release zal halen.

Copilot+ Pc is Aangekondigd in Windows 11

Op 20 mei 2024 organiseerde Microsoft een speciaal Windows- en Surface-evenement waar het de volgende generatie AI-ervaringen en nieuwe functies voor zijn besturingssysteem demenostreerde. Ook kondigde het bedrijf consumenten versies van de Surface Pro 10 en Surface Laptop 6 aan. Microsoft debuteerde deze apparaten voor het eerst in For Business-vorm met standaard Intel-processors.

De consumentenversies worden geleverd met Qualcomm Snapdragon X-processors om de grote focus van Microsoft op Windows op ARM te benadrukken. Copilot+ pc’s zijn de snelste en intelligentste Windows-pc’s ooit gebouwd. Met krachtig nieuw silicium dat in staat is tot maar liefst 40+ TOPS, biljoen bewerkingen per seconde. Een batterijlevensduur van een hele dag en toegang tot de meest geavanceerde AI-modellen, stellen Copilot+ pc’s u in staat dingen te doen die op geen enkele andere pc mogelijk zijn. 

Deze nieuwe Copilot+ pc’s te worden geleverd met een nieuwe standaard Windows 11-achtergrond. Het is een remix van de originele Windows 11 Bloom-achtergrond, maar gemengd met de kleuren van het Copilot-pictogram.

Copilot+ Pc is Aangekondigd in Windows 11
Afbeeling met dank aan Microsoft

Microsoft prijst een handvol nieuwe AI-ervaringen aan die alleen mogelijk zijn op Copilot+ pc’s:

  • Haal alles terug wat je hebt gezien door er gewoon om te vragen;
  • Visueel en contextueel bewuste Copilot;
  • Live ondertiteling vertalingen;
  • Automatische superresolutie;
  • Verbeterde beeld- en tekstgeneratie met Cocreator;
  • Geavanceerde Windows Studio-effecten.

Vind en onthoud eenvoudig wat u op uw pc hebt gezien met de functie Recall. Genereer en verfijn AI-afbeeldingen in bijna realtime rechtstreeks op het apparaat met behulp van Cocreator. En overbrug taalbarrières met Live Captions, waarbij audio uit meer dan 40 talen naar het Engels wordt vertaald. Deze ervaringen komen tot leven op een reeks dunne, lichte en mooie apparaten van Microsoft Surface en onze OEM-partners Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo en Samsung.

Deze eerste golf Copilot+ pc’s is nog maar het begin. Het afgelopen jaar hebben we met Copilot een ongelooflijk tempo van innovatie van AI in de cloud gezien. Hierdoor kunnen we dingen doen waarvan we tot voor twee jaar alleen maar konden gedroomd. Nu begint een nieuw hoofdstuk met AI-innovatie op het apparaat. Microsoft wil de hele pc volledig opnieuw vormgegeven, van silicium tot het besturingssysteem, van de applicatielaag tot de cloud. Met AI in het middelpunt, de belangrijkste verandering in het Window-platform in decennia.  

Als u graag enkele van de eerste Copilot+ pc’s in handen wilt krijgen, hoeft u niet lang te wachten. De eerste Copilot+ pc’s zijn de volgende maand, verkrijgbaar. Veel van deze AI-ervaringen van de volgende generatie zullen echter niet meteen beschikbaar zijn. Omdat deze naar verwachting later dit jaar zullen verschijnen.

De eerste apparaten die onder de naam Copilot+ worden gelanceerd, zijn de Surface Pro en Surface Laptop van Microsoft. Beide beschikken over onder andere Snapdragon X-chips. Surface is echter niet de enige Copilot+ pc die in juni wordt gelanceerd. Verwacht wordt dat alle grote OEM’s, die eerder zijn genoemd, volgende maand Copilot+ pc’s zullen introduceren.