Verwachte leestijd: 3 minuten

Later vandaag verwijdert Microsoft zijn Vertaler voor Windows 10 uit de Store. Vanaf 9 april kunnen gebruikers van Windows 10 de app niet meer downloaden van de Microsoft Store. De app zal wel blijven werken op apparaten waarop deze al is geïnstalleerd, volgens een blog van Microsoft.

Microsoft Vertaler Windows 10 Verdwijnt

Wat u moet weten

  • De Vertaler app van Microsoft voor Windows 10 is na vandaag niet meer beschikbaar.
  • U kunt het nu downloaden en het zal blijven werken, het zal echter geen updates ontvangt.
  • Microsoft biedt en onderhoudt nog steeds Vertaler apps op Android, iOS en internet.

Geschiedenis

Microsoft lanceerde in 2015 de bijgewerkte Vertaler app voor Windows 10. Het bedrijf heeft de app voor Windows Phone al stopgezet. Nadat de ondersteuning voor Windows 10 Mobile was beëindigd, onderhield Microsoft nog steeds de Vertaler app voor desktop en deze werd ook bijgewerkt met Fluent Design.

Eerder aangekondigd

Nu zal dit bericht over Microsoft Vertaler niet uit de lucht vallen, omdat de beslissing in maart al openbaar werd gemaakt. In maart had Microsoft in een blog al bevestigd dat Translator voor Windows 10 zou worden stopgezet omdat er andere manieren zijn om toegang te krijgen tot de vertaalfunctie.

Ook al heeft u toegang tot de vertaalfunctie via Microsoft Edge of een browser van een derde partij. Toch verliest Windows 10 nog steeds een van de beste vertaal apps. Sommige gebruikers gebruikten de Translator app ook op apparaten zoals de Surface Pro 7.

Microsoft Vertaler Windows 10 Verdwijnt

Er dient hierbij te worden vermeldt dat Microsoft Translator voor web, iOS en Android niet wordt beïnvloed door deze wijziging en nog steeds kan worden gedownload.

Vertaal tekst in Translator voor Bing

Vertaler voor Bing op bing.com/translator blijft tekst vertaling aanbieden in 90 talen en dialecten van Microsoft Edge of uw andere voorkeursbrowser. Typ of plak gewoon tekst in het vak en ontvang direct een vertaling. U kunt ook de audio van de vertaalde tekst horen. Alternatieve vertalingen voor geselecteerde woorden krijgen, voorbeelden van geselecteerde woorden in zinnen zien en vertaalde resultaten in geselecteerde talen krijgen.

Als u een website moet vertalen, kunt u ook de URL van de site in Translator for Bing plakken om een ​​link naar de site te laten vertalen in Web Translator.

Microsoft raadt Windows 10 gebruikers aan om de app voor Android en iOS te proberen. De mobiele app wordt geleverd met ondersteuning voor geavanceerde functies, zoals gesprekken met meerdere apparaten waarbij gebruikers deelnemen aan het gesprek en de teksten in hun eigen taal lezen vanaf hun eigen telefoon.

Een andere handige functie is de taalgids. Dat in feite door de gemeenschap geverifieerde vertalingen bevat voor reizen, routebeschrijvingen en meer. Dit zal u helpen bij het leren van belangrijke vertalingen op drie verschillende snelheden.

Zorg ervoor dat u de Translator app downloadt uit de Microsoft Store als u deze opnieuw of wilt blijven gebruiken op uw desktop.

Vertaler wordt toegevoegd bij Office Lens

Eerder dit jaar stopte Microsoft ook met Office Lens voor Windows 10, ook deze app werd uit de Windows Store gehaald.

Microsoft Vertaler Windows 10 Verdwijnt

Office Lens werd ook geïntroduceerd in 2015 en vond later ook zijn weg naar Android en iOS. Microsoft heeft echter duidelijk gemaakt dat het geen ondersteuning of updates voor Office Lens op de desktop biedt; de app zal uiteindelijk werken in Windows 10.

Daarom heeft Microsoft gebruikers aanbevolen om te migreren naar de Android en iOS versie van de service. Het bedrijf zal zijn inspanningen nu meer richten op de tegenhangers van Android, iOS en Internet.