Verwachte leestijd: 4 minuten

Als onderdeel van Patch Dinsdag voor juni 2023 heeft Microsoft de update KB5027231 voor Windows 11 22H2 gepubliceerd. Deze update wordt geleverd met veel oplossingen. Waaronder ondersteuning voor de update Moment 3, waarvoor deze update als een schakelaar dient. 

Windows 11 Kb5027231 Schakelt Moment 3 in

Microsoft heeft ook directe een downloadlink aangeboden voor offline installatieprogramma’s van Windows 11 KB5027231. Hiermee kan iedereen de update installeren.

Windows 11 KB5027231 is een verplichte beveiligingsupdate. Dit betekent dat het automatisch zal downloaden en installeren. Als u vandaag naar updates zoekt, wordt de update automatisch gedownload. U kunt deze direct installeren of het Windows laten doen tijdens inactieve uren.

De update wordt ook gedownload en klaar voor installatie wanneer Windows automatisch op updates controleert. Als u de patch vandaag niet wilt, kunt u de updates natuurlijk altijd handmatig pauzeren en een andere dag downloaden.

Windows update

Microsoft heeft bevestigd dat de update de volgende titel heeft:

2023-06 cumulatieve update voor Windows 11 versie 22H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5027231)

Deze bevat verschillende verbeteringen. Mocht u Windows 10 gebruiken, dan krijgt u de bovenstaande update niet. Dan staat update KB5026361 voor u klaar met verschillende vergelijkbare reparaties.

Windows 11 Kb5027231 Schakelt Moment 3 in

Downloadkoppeling voor Windows 11 KB5027231

Windows 11 KB5027231 Directe downloadkoppelingen:

Wijzigingen en reparaties

De cumulatieve update van Windows 11 voor juni 2023 heeft veel nieuwe verbeteringen. Het biedt onder meer een compacte weergave van de opslagcapaciteit voor alle OneDrive-abonnementen die gekoppeld zijn aan het Microsoft-account.

U kunt de totale opslag controleren binnen de app Instellingen –> Accounts. Bovendien introduceert deze update Bluetooth Low Energy (LE) Audio-ondersteuning, een verbeterde audiogetrouwheid en langere levensduur van de batterij, in combinatie met Bluetooth LE Audio-oordopjes en -hoofdtelefoons.

Bluetooth Low Energy Audio maakt gebruik van de LC3 codec. Deze bevat de functie multi-stream, waarmee dezelfde audio naar meerdere devices tegelijk gestreamd kan worden. Naast Windows 11 heeft onder andere ook de Galaxy Buds2 Pro ondersteuning voor deze standaard.
Windows 11 Kb5027231 Schakelt Moment 3 in
Galaxy Buds2 Pro
  • In deze update zijn verschillende belangrijke reparaties gebundeld. Het verhelpt een fout in de Verteller die voorheen tekst kenmerken zoals verkeerd gespeld, verwijderingswijziging en opmerking verkeerd interpreteerde.
  • Voor sites in Internet Explorer-modus is de toegang tot tabbladinstellingen opgelost. Verder is er een probleem opgelost met de installatie van een multifunctionele labelprinter.
  • Problemen met het afspelen van audio op apparaten met bepaalde processors zijn opgelost. Het probleem met het aanraaktoetsenbord waarbij de verkeerde lay-out voor de Frans-Canadese taal en een onjuiste lay-out op basis van het huidige invoerbereik werd weergegeven, is opgelost.
  • Problemen met het falen van de Chinese en Japanse Input Method Editor (IME) in het Emoji-paneel en het niet meer functioneren van searchindexer.exe na uitloggen zijn verholpen.
  • Ook richt deze update zich ook op problemen met de toegankelijkheid van Server Message Block (SMB). Er zijn meldingen over onder meer onverwacht verlopen wachtwoorden, Local Security Authority Subsystem Service (LSASS) en de werking van Storage Spaces Direct (S2D).

Andere oplossingen

Verder verhelpt deze update fouten bij het vinden van punten met klassen definitiebestanden in Windows PowerShell. Ook is een fout in Event Viewer opgelost die het aantal gebeurtenis bronnen beperkt dat toegankelijk is voor niet-administratieve gebruikers.

De Windows 11 Patch Dinsdag zorgt ook voor het repareren van een geheugenlek tijdens het afdrukken van RTF-documenten. Computerstoringen tijdens het weergeven van halftoon bitmaps. Maar ook apparaat storingen die worden hervat vanuit moderne stand-by en toepassingsfouten tijdens het uitvoeren van bepaalde acties in een callback.

Telefoonnummers voor de ondersteuning bij product activering van Microsoft India zijn in Windows bijgewerkt. De internationale mobiele abonnee identiteit bereiken (IMSI) voor bepaalde mobiele providers zijn gewijzigd.

Problemen met het Chinese en Japanse handschriftpaneel, met name de run-as-opdracht, met toegang tot grote reparsepunten en sporadische spraakherkenning in bepaalde apps zijn ook opgelost.

Tenslotte zijn Windows Firewall-problemen opgelost. Door alle verbindingen met het IP-adres van een captive portal te verbreken, het juiste domein en profiel toe te passen voor apparaten die zijn aangesloten bij Azure Active Directory of Azure AD. En het onnodig maken van audit gebeurtenissen met Windows Defender Application Control of WDAC.

Deze uitgebreide update lost zoals u kunt zien verschillende problemen op. Het verbetert de efficiëntie, prestaties en bruikbaarheid van uw systeem.