De nieuwste preview update van Microsoft, Windows 11 Build 22526, komt naar nu blijkt met een nieuwe wijziging die de prestaties van Verkenner moeten verbeteren. 

Verkenner Wordt Sneller in Windows 11

De laatste grote Windows Update loste behoorlijk grote problemen op voor pc’s met AMD Ryzen CPU’s en Microsoft. Nu is Microsoft van plan om de zoekfunctie van Verkenner te optimaliseren.

Verkenner gebruikt Windows Zoeken om een ​​index op te bouwen zodat gebruikers snel naar bestanden kunnen zoeken. Dezelfde index wordt ook gebruikt door andere functies van het besturingssysteem, waaronder de Cortana assistent.

Standaard indexeert Windows belangrijke locaties, zoals de map Menu Start en de mappen van Gebruikers. Zodat het uw apps of downloads in zoekresultaten kan laten zien. Dit zijn ook uw persoonlijke bestanden, waaronder mappen als Bureaublad, Afbeeldingen, Muziek en Video’s waarin uw afbeeldingen en Video’s standaard worden opgeslagen.

Soms kan het bijzonder moeilijk zijn om bepaalde bestanden te vinden met behulp van het zoek vak in Verkenner. Ook al gebruikt het dezelfde zoekmachine die zoekopdrachten in uw Menu Start of Windows Zoeken mogelijk maakt.

Verkenner Wordt Sneller in Windows 11

Vanaf Windows 11 Build 22526 kan Verkenner meer bestandslocaties indexeren. Met andere woorden, gebruikers kunnen sneller belangrijke bestanden vinden en de algehele ervaring zal verbeterd zijn.

Op dit moment is er geen lijst met nieuwe locaties die door Verkenner worden geïndexeerd. Als u nieuwe locaties uit de index wilt verwijderen, gaat u naar de instellingen van Windows Zoeken en sluit u locaties uit die grote of complexe bestanden bevatten.

Als onderdeel van zijn inspanningen om de algehele systeemprestaties te verbeteren heeft Microsoft ook wat werk verzet om het crashen van Explorer.exe te verminderen wanneer u het zoek vak gebruikt. De update heeft een probleem opgelost waarbij sommige gebruikers problemen ondervinden bij het gebruik van Verkenner en de prestaties van hun pc zijn ook vertraagd.

Andere oplossingen

Oplossingen in recente preview builds:

  • Problemen zijn opgelost met het contextmenu in Verkenner.
  • Het contextmenu zou nu iets sneller moeten openen, maar de algehele ervaring bevat nog steeds fouten.
  • Microsoft heeft een nieuw groepsbeleid toegevoegd dat zal worden ingeschakeld om Office.com integratie uit te schakelen. Eenmaal uitgeschakeld, stopt Explorer met het opnemen van bestanden van Office.com. Explorer stopt dan ook met het maken van verbindingsverzoeken naar Office. Deze wijziging heeft ook invloed op het Windows 11 Menu Start voor het weergeven van online Office documenten.