Windows 11 22H2 komt hiermee op Build 22621.1555

Verwachte leestijd: 5 minuten

U kunt nu Windows 11 KB5025239 downloaden op pc’s met versie 22H2. Via Windows Update krijgt u veel kleine aanpassingen. De update kan worden gedownload via Instellingen, maar u kunt ook de Update-catalogus gebruiken. 

Windows 11 Kb5025239 is Uitgebracht

De softwaregigant heeft een directe downloadlink voor Windows 11 KB5025239 op zijn portal geplaatst.

Windows 11 KB5025239 is een verplichte update dat deel uit maakt van de Patch Dinsdag beveiligingsupdate voor apparaten met versie 22H2. Deze update is niet zo groot als de vorige updates. Die updates hebben nieuwe functies toegevoegd aan Taakbeheer, het menu Start, het bureaublad, Instellingen, taakbalk en andere delen van het besturingssysteem. Toch zijn er tal van kwaliteitsverbeteringen met deze update.

Wijzigingen voor Windows 11 22H2

Windows 11 Build 22621.1555 heeft een aantal opmerkelijke wijzigingen. De zoekbalk wordt op de taakbalk verbetert met lichtmodus. De zoekbalk wordt lichter wanneer u de Windows kleurmodus aanpast. Met andere woorden, wanneer het systeemthema donker is, is de app-modus ingesteld op licht. Dat kunt u instellen in Instellingen > Persoonlijke instellingen > Kleuren.

In de update van april 2023 voor Windows 11 is ook een controversieel item voor het menu Start. Volgens de officiële release opmerkingen introduceert Microsoft advertenties in het menu Start. Dit is een functie dat meldingen voor Microsoft-accounts weergeeft. Het moet gebruikers eraan herinneren om een back-up van hun bestanden te maken.

De herinnering is niet het probleem, maar de meldingen proberen abonnementen voor OneDrive te verkopen. Tevens moedigt het u aan om een ​​Microsoft-account te gebruiken wanneer u een lokaal account hebt. Microsoft heeft ons vertelt dat de functie beschikbaar is voor geselecteerde gebruikers. De komende maanden zal de functie voor meer gebruikers zal worden uitgerold.

Volgens onze bronnen wil Microsoft in een toekomstige update deze advertenties door gebruikers laten uitschakelen in het menu Start.

Wanneer u nog gebruik maakt van Windows 11 versie 21H2, de originele versie. Krijgt u in plaats daarvan een andere cumulatieve update. 

Windows 11 Kb5025239 is Uitgebracht

De update voor Windows 11 22H2 heeft de titel: 2023-04 cumulatieve update voor Windows 11 versie 22H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5025239). Functies in dit artikel zijn exclusief voor deze versie.

In Windows 10 heeft Microsoft KB5025221 gepubliceerd met verschillende reparaties. Windows 11 versie 21H2 krijgt update KB5025224.

Downloadkoppeling voor Windows 11 KB5025239

Windows 11 KB5025239 Directe downloadkoppelingen:

Belangrijke wijzigingen

Deze update voor Windows 11 wordt geleverd met verschillende verbeteringen onder de motorkap. De update zorgt ervoor dat Windows de beleidsinstellingen niet meer worden negeert, ook niet na een wijziging. Met andere woorden, er is een fout opgelost waarbij het Fast Identity Online 2.0 (FIDO2) de PIN-referentiepictogram laat verdwijnen van het inlogscherm op een externe monitor.

Dit probleem werd waargenomen toen er verbinding werd gemaakt met een gesloten laptop.

Daarnaast heeft Microsoft een probleem opgelost met Clustered Shared Volumes of CSV. Volgens rapporten kon het CSV programma niet online komen bij het inschakelen van BitLocker. Dit gebeurde toen het systeem onlangs de BitLocker-sleutels draaide.

Microsoft heeft een probleem opgelost dat van invloed is op Active Directory-gebruikers en -computers. Als dit het geval is, werkt de functie niet meer wanneer gebruikers de TaskPad-weergave proberen te starten. Dit gebeurt wanneer gebruikers meerdere objecten tegelijk configureren.

Opgeloste problemen

Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij Windows Zoeken niet werkte in Windows containerafbeeldingen.

Opmerking: Wanneer u de optionele update van 28 maart 2023 heeft geïnstalleerd, dan zal deze update alleen de ontbrekende delen downloaden en installeren.

Hier zijn alle wijzigingen van de update:

  • Microsoft introduceert ondersteuning voor Transport Layer Security (TLS) 1.3. U kunt het instellen in de Groepsbeleid-editor (gpedit.msc).
  • Voor de Arabische Republiek Egypte is de wijziging van de zomertijd door de overheid bijgewerkt.
  • Er is een probleem opgelost waarbij jscript9Legacy.dll niet meer werkt. Gebruikers hadden ook een fout waargenomen waarbij MHTML niet zou reageren vanwege ITracker.
  • Een fout die van invloed was op het hulpprogramma Groepsbeleid is opgelost. Deze fout resulteerde in een scriptfout.
  • Er is een fout verholpen waarbij de WinRM-client geen HTTP-serverfoutstatus of HTTP 500 retourneerde.
  • Microsoft heeft een fout verholpen dat ervoor te zorgt dat de DHCP correct werkt.
  • Een bekend probleem met de kiosk modus dat gebruikers vorig jaar voor het eerst hebben gemeld, wordt nu opgelost in deze update. Hierdoor werkte Autopilot niet correct.
  • Microsoft heeft een probleem opgelost met de Xbox Adaptive Controller. Deze bug heeft de voorkeuren voor het opnieuw toewijzen van controllers op Windows-pc’s verbroken.
  • Moderne stand-by, herkent u deze functie van Windows 10? Het had verschillende problemen, waaronder een fout die ervoor zorgde dat WDAC, Windows Defender, niet werkte. Waardoor verschillende Win32 en UWP apps crashte toen apparaten in Modern Standby kwamen.

Ten slotte bevat de Windows 11-update ook oplossingen om de audiokwaliteit te verbeteren. Een bug veroorzaakt geluidsstoringen wanneer de systeembronnen actief worden gebruikt in games wanneer u het apparaat uit de slaapstand haalt.

Nieuwe problemen in de Windows-update van 11 april

Microsoft heeft gebruikers gewaarschuwd: de Patch Dinsdag update van april 2023 kan problemen veroorzaken met explorer.exe. Ook kan de update prestatieproblemen veroorzaken als u tools van derden gebruikt om de Verkenner of de taakbalk aan te passen. Als u deze aanpassingstools van derden gebruikt, dient u de apps te verwijderen voordat u de update installeert.

Inmiddels hebben Explorer Patcher en StartAllBack (de apps die hierdoor zijn getroffen) nieuwe updates uitgebracht om mogelijke compatibiliteitsproblemen op te lossen.