Verwachte leestijd: 4 minuten

Het is mogelijk om Taakbeheer in Windows 10 uit te schakelen. In dit Windows 10 artikel laten we u twee manieren zien om deze taak te voltooien.

Taakbeheer Uitschakelen in Windows 10

In Windows 10 is Taakbeheer een geavanceerde functie die u toegang geeft tot tools om applicaties te starten en te stoppen, systeemprestaties te bewaken en apps en services uit te voeren, en nog veel meer.

Hoewel het een handig hulpmiddel is, wilt u soms de toegang uitschakelen om te voorkomen dat gebruikers specifieke programma’s opnieuw starten, de prioriteiten van processen wijzigen of omdat u zich moet houden aan het beleid van uw organisatie.

Wat gaan we doen

Wat de reden ook is, Windows 10 bevat ten minste twee manieren om Taakbeheer op het bureaublad uit te schakelen met behulp van de Groepsbeleid editor of het register.

In dit Windows 10 artikel zullen we u door twee manieren leiden om Taakbeheer voor alle gebruikers uit te schakelen.

 • Schakel Taakbeheer uit met Groepsbeleid
 • Taakbeheer uitschakelen met behulp van het register

Schakel Taakbeheer uit met Groepsbeleid

Als u Windows 10 Pro of Enterprise gebruikt, is dit de eenvoudigste manier om te voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot Taakbeheer. Gebruik hier voor de Editor voor lokaal groepsbeleid.

Volg deze stappen om de Windows 10 Taakbeheer uit te schakelen:

 1. Open Start.
 2. Zoek naar gpedit.msc en selecteer het bovenste resultaat om de Editor voor lokaal groepsbeleid te openen.
 3. Blader door het volgende pad:
Gebruikers Configuratie > Beheersjablonen > Systeem > Opties voor Ctrl + Alt + Del
 • Dubbelklik aan de rechterkant op het beleid Taakbeheer verwijderen.
Taakbeheer Uitschakelen in Windows 10
 • Selecteer de optie Ingeschakeld.
Taakbeheer Uitschakelen in Windows 10
 • Eerst klikt u op de knop Toepassen.
 • Tenslotte klikt u op de knop OK.

Taakbeheer uitgeschakeld

Nadat u de stappen heeft voltooid, is Taakbeheer niet langer beschikbaar. De sneltoets Ctrl + Shift + Esc werkt bijvoorbeeld niet, de optie Taakbeheer in het contextmenu van de taakbalk wordt uitgeschakeld. De optie in het vergrendelscherm is niet beschikbaar. Als de gebruiker de app probeert te openen vanuit het menu Start of ergens anders, ontvangt hij het bericht: Taakbeheer is uitgeschakeld door uw beheerder.

Taakbeheer Uitschakelen in Windows 10

Als u de toegang tot Taakbeheer niet langer hoeft te beperken, kunt u de wijzigingen ongedaan maken met dezelfde instructies, maar zorg ervoor dat u de optie Niet geconfigureerd selecteert.

Taakbeheer uitschakelen met behulp van register

Als u Windows 10 Home gebruikt, heeft u geen toegang tot de Editor voor lokaal groepsbeleid. U kunt het beleid “Taakbeheer verwijderen” echter nog steeds uitschakelen bij het register.

Waarschuwing: Dit is een vriendelijke herinnering dat het bewerken van het register riskant is en dat het onomkeerbare schade aan uw installatie kan toebrengen als u het niet correct doet. Het wordt aanbevolen om een volledige back-up van uw pc te maken voordat u doorgaat.

Volg deze stappen om Taakbeheer met het register op Windows 10 uit te schakelen:

 1. Open Start.
 2. Zoek naar regedit en klik op het bovenste resultaat om het register te openen.
 3. Blader door het volgende pad:
HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPolicies

Tip: In Windows 10 kunt u nu het pad kopiëren en in de adresbalk van het register plakken om snel naar de belangrijkste bestemming te gaan.

 • Met de rechtermuisknop klikt u op de sleutel Beleid (map). Selecteer het submenu Nieuw en kies de optie Sleutel.
 • Noem de sleutel DisableTaskMgr en druk op Enter.
Taakbeheer Uitschakelen in Windows 10
 • Met de rechtermuisknop op de sleutel Systeem (map). Selecteer het submenu Nieuw en kies de optie DWORD (32-bits) Waarde.
 • Noem de sleutel DisableTaskMgr en druk op Enter.
Taakbeheer Uitschakelen in Windows 10
 • Dubbelklik op het zojuist gemaakte DWORD en stel de waarde in van 0 tot 1.
Taakbeheer Uitschakelen in Windows 10
 • Hierna klikt u op de knop OK.
 • Start uw computer opnieuw op.

Nadat u de stappen hebt voltooid, vergelijkbaar met het gebruik van Groepsbeleid, wordt Taakbeheer uitgeschakeld voor elke gebruiker die op het apparaat is aangemeld.

Wijzigingen ongedaan maken

Als u de wijzigingen ongedaan wilt maken, kunt u dezelfde instructies gebruiken als hierboven beschreven, maar klikt u met de rechtermuisknop op de sleutel en verwijdert u de sleutel. Als de systeemsleutel aanvullende opties heeft, wordt aanbevolen om de DWORD waarde DisableTaskMgr in te stellen op 1 tot 0 of met de rechtermuisknop te klikken en de sleutel te verwijderen in plaats van de “DisableTaskMgrsleutel te verwijderen.

Tenslotte

We richten ons in dit Windows 10 artikel op het uitschakelen van de Taakbeheer voor alle gebruikers. U kunt dit artikel echter ook gebruiken om de toegang tot het beperken van de functie voor specifieke Windows 10 gebruikers.