Dat brengt Windows 11 naar build 22621.1485

Vandaag is de vierde dinsdag van de maand en Microsoft brengt de preview update KB5023778 uit voor Windows 11.

Preview Update Windows 11 Kb5023778 is Uit

Deze preview update is bij Windows Insiders al enige tijd actief in het Release Preview Kanaal. Nu brengt Microsoft de update als preview naar het productie kanaal. Deze niet-beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Voor het verschil kunt u hier verder lezen.

Uw besturingssysteem wordt geüpdatet naar Windows 11 versie 22H2 22621.1485. Deze build bevat meer advertentiemeldingen in het Start-menu. Alleen gebruikers die zijn aangemeld met een Microsoft-account krijgen herinneringen, zoals een back-up van uw bestanden met OneDrive.

Preview Update Windows 11 Kb5023778 is Uit
Bron: Microsoft.com

Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor een klein publiek. Het zal echter de komende maanden voor een breder publiek zichtbaar worden.

Microsoft probeert op sommige apparaten verschillende visuele tests, het bedrijf is op zoek naar de nodige feedback hierover.

Hoogtepunten

 • In deze update introduceert het bedrijf meldingen voor Microsoft-accounts in het menu Start. Dit is momenteel alleen beschikbaar voor een klein publiek.
 • Het zoek vak op de taakbalk wordt lichter wanneer u Windows instelt op een aangepaste kleurmodus. Dit gebeurt wanneer u de Windows modus instelt op donker en de app-modus op licht. Dat kunt u doen via: Instellingen > Persoonlijke instellingen > Kleuren.
Preview Update Windows 11 Kb5023778 is Uit
 • Er wordt een probleem verholpen dat van invloed is op de keuzelijst met invoer vak van ​​Kladblok in Instellingen. Het laat niet alle beschikbare opties zien.
 • Ook verhelpt deze update een probleem dat van invloed is op Microsoft PowerPoint. Het reageert niet meer. Dit gebeurt wanneer u toegankelijkheidstools gebruikt.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op Microsoft Verteller. Het kan items in vervolgkeuzelijsten in Microsoft Excel niet lezen.
 • De update verhelpt ook een probleem dat van invloed is op USB printers. Het systeem classificeert ze als multimedia-apparaten, ook al zijn ze dat niet.

Verbeteringen in KB5023778

Wanneer u deze update installeert:

 • Veel nieuwe functies en verbeteringen zijn toegevoegd aan Microsoft Defender voor Eindpoint. Zie voor meer informatie Microsoft Defender voor eindpunt.
 • De update verhelpt een probleem dat van invloed is op de complexiteitsbeleidsinstellingen voor pincodes. Ze worden nu genegeerd.
 • Een probleem wordt verholpen dat van invloed is op het Fast Identity Online 2.0 of FIDO2 PIN-referentie pictogram. Het verschijnt niet op het inloggegevensscherm van een externe monitor. Dit gebeurt wanneer die monitor is aangesloten op een gesloten laptop.
 • De update verhelpt een probleem met een Clustered Shared Volume of CSV. De CSV komt niet online. Dit gebeurt wanneer u BitLocker en door CSV beheerde lokale beveiligingen inschakelt. En het systeem heeft onlangs de BitLocker sleutels geroteerd.
 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed is op Active Directory: gebruikers en computers. Het reageert niet meer. Dit gebeurt wanneer u de Taakbalk weergave gebruikt om veel objecten tegelijkertijd in of uit te schakelen.
 • Er is een probleem opgelost dat van invloed is op de Remote Procedure Call Service of rpcss.exe. Het probleem kan een raceconditie veroorzaken tussen het Distributed Component Object Model of DCOM en de Microsoft Remote Procedure Call of RPC eindpunt toewijzer.
Preview Update Windows 11 Kb5023778 is Uit

PowerPoint en TLS

 • Dit verhelpt een probleem dat van invloed is op Microsoft PowerPoint. Het reageert niet meer op het Azure Virtual Desktop. Dit gebeurt terwijl u Think Cell functies gebruikt.
 • Verhelpt een probleem dat van invloed is op Windows Zoeken. Windows Zoeken mislukt in Windows-containerimages.
 • De update is van invloed op de Groepsbeleid-editor. Het voegt Transport Layer Security of TLS 1.3 toe aan de lijst met protocollen die u kunt instellen.
 • Is van invloed op de Arabische Republiek Egypte. De update ondersteunt de zomertijdwijzigingsopdracht van de overheid voor 2023.
 • Deze update is van invloed op jscript9Legacy.dll. Het voegt ITracker en ITrackingService toe om te voorkomen dat MHTML niet reageert.

Windows defender

 • Een probleem wordt verholpen met de Microsoft HTML Application Host of HTA. Dit probleem blokkeert de uitvoering van code die Microsoft HTA gebruikt. Dit gebeurt wanneer u de afgedwongen modus van Windows Defender Application Control of WDAC User Mode Code Integrity of UMCI inschakelt.
 • Deze update is van invloed op de Group Policy Management Console. Het verhelpt een scriptfout in het venster Groepsbeleid voorkeuren.
 • Dit lost een probleem op dat van invloed is op de Windows Remote Management of WinRM client. De client retourneert een HTTP-serverfout status 500. Deze fout treedt op wanneer een overdrachtstaak wordt uitgevoerd in de Storage Migration Service.
 • Het verhelpt een probleem dat van invloed is op de gewenste statusconfiguratie. Het verliest zijn eerder geconfigureerde opties. Dit gebeurt als metaconfig.mof ontbreekt.

DHCP Domain Search Option

 • De update verhelpt een probleem dat van invloed is op Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) optie 119 – Domain Search Option. Door het probleem kunt u geen verbinding specifieke DNS achtervoegsel zoeklijst gebruiken.
 • Een zeldzaam probleem wordt verholpen dat ertoe kan leiden dat een invoerbestemming null is. Dit probleem kan optreden wanneer u probeert een fysiek punt om te zetten in een logisch punt tijdens het testen van treffers. Hierdoor genereert de computer een stopfout.
 • Deze update verhelpt een probleem met het SCEP-certificaat of Simple Certificate Enrollment Protocol. Het systeem rapporteert sommige installaties van SCEP-certificaten als mislukt. In plaats daarvan zou het systeem ze moeten rapporteren als in behandeling.
 • Dit verhelpt een probleem dat van invloed is op de nieuwe Windows Runtime of WinRT API. Door dit probleem kan een toepassing geen locatie-informatie opvragen met behulp van MBIM2.0+.
 • Deze update verhelpt een bekend probleem dat van invloed is op kiosk-apparaat profielen. Als u automatische aanmelding hebt ingeschakeld, werkt dit mogelijk niet. Nadat Autopilot de provisioning heeft voltooid, blijven deze apparaten op het inloggegevensscherm staan. Dit probleem treedt op nadat u updates van 10 januari 2023 en later hebt geïnstalleerd.

Offline download link

Microsoft heeft zo als gewoonlijk ook een offline update beschikbaar in Microsoft Update Catalog.

Tenslotte

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.