De update voor Windows 10 KB5008212 veroorzaakt probleem

Verwachte leestijd: 3 minuten

Als u zich afvraagt ​​wat er aan de hand is met Outlook Zoeken, dan hebben we hier het antwoord.

Outlook Zoek Problemen Door Windowsupdate

Wat u moet weten

  • Een recente Windows 10 update heeft ertoe geleid dat Outlook Zoeken geen recente e-mails weergeeft.
  • Microsoft is op de hoogte van het probleem en heeft tijdelijke oplossingen geboden.
  • Een officiële reparatie moet nog worden uitgegeven.

Windows update KB5008212 heeft voor sommige gebruikers het onbedoelde neveneffect van Outlook Zoeken met zich meegebracht. En hoewel Microsoft het probleem heeft erkend, heeft het nog geen oplossing geboden.

U kunt de volledige details lezen in de blogpost van Microsoft over dit probleem. Daarin schrijft het bedrijf:

Nadat u de update KB5008212 hebt geïnstalleerd, verschijnen recente e-mails mogelijk niet in de zoekresultaten.

Geen oplossing

Op vrijdagmiddag 7 januari 2022 is de enige oplossing die de softwaremaker biedt, het gebruik van een tijdelijke oplossing. Hierbij dient Windows Bureaublad Zoeken te worden uitgeschakeld. Daarnaast zult u een kleine registeraanpassing moeten doen. Microsoft beschrijft in zijn post hoe u dat moet doen, maar toch is er een reden waarom veel gebruikers niet graag met het register knoeien.

Microsoft beweert dat het de bovengenoemde blogpost zal updaten Wanneer er meer informatie beschikbaar komt. Hoewel er geen planning is over wanneer dat zal zijn. U kunt deze blog af en toe bekijken als u als eerste wilt weten wanneer het bedrijf een oplossing zal uitbrengen, of u blijft hier terugkomen.

Outlook en Windows zijn niet de enige Microsoft producten die voor sommige gebruikers problemen veroorzaken. In recent nieuws hebben de Captcha vereisten voor het maken van een account bij Skype de gebruikers op hol slaan, wat een overwegend negatieve ontvangst van de gemeenschap uitlokte.

  • Gebruikers hebben gemeld dat Skype hen door een brute handschoen van Captcha uitdagingen laat gaan om een ​​account aan te maken.
  • Rapporten geven aan dat de Captcha uitdaging niet twee keer, niet drie keer, maar tien keer moet worden voltooid.
  • Softwaregeek.nl probeerde zelf ook een nieuw Skype account aan te maken. Maar hoefde slechts één Captcha uitdaging te doorstaan, dus de resultaten kunnen variëren.
Outlook Zoek Problemen Door Windowsupdate

Bovendien heeft een recente update van de Windows 11 Foto’s app een aantal functies verwijderd die veel gebruikers leuk vonden.

  • De Foto’s app voor Windows 11 heeft een opnieuw ontworpen editor.
  • Een algemene uitrol van het herontwerp vindt nu plaats. Dus voor publiek gebruik, gebruikers moeten uitkijken naar de vernieuwing.
  • De gebruikersinterface van de nieuwe Foto’s app bevat verbeteringen en tweaks om het bewerken een betere ervaring te maken.