Installeer de update voor reparaties en betere prestaties, Build 19044.1741

De update voor Windows 10 KB5014023 is nu optioneel beschikbaar voor gebruikers in het productiekanaal. De optionele update bevat geen nieuwe functies voor het besturingssysteem. Het is beschikbaar via de app Instellingen.

Windows 10 Update Kb5014023 is Uitgebracht

Zoals altijd kunt u het offline installatieprogramma van Windows 10 KB5014023 downloaden. Zo kunt u de patch installeren zonder problemen met Windows Update tegen te komen.

Preview update

KB5014023 wordt niet automatisch geïnstalleerd, omdat het is gemarkeerd als een cumulatieve preview-update. Optionele updates worden geleverd zonder beveiligingsoplossingen. Deze updates dienen alleen te worden geïnstalleerd als u de reparaties onmiddellijk nodig heeft.

Met andere woorden, het is een goed idee om deze optionele updates niet te installeren, tenzij u daar een goede reden voor heeft. Als uw computer geen problemen ondervindt die worden vermeld in de onderstaande release-opmerkingen, kunt u deze optionele updates laten staan tot Patch Dinsdag.

Dat is het advies dat we geven op basis van een analyse van eerdere optionele updates. Het is hetzelfde advies dat Microsoft aan ondernemingen geeft. Over het algemeen zijn optionele updates echter stabiel voor de meeste Windows instellingen.

Als u nu op updates controleert, ziet u de volgende patch onder de sectie optionele updates:

2022-05 Cumulatieve update-preview voor Windows 10 versie 21H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5014023)
Windows 10 Update Kb5014023 is Uitgebracht

Directe download voor Windows 10 KB5014023

Windows 10 KB5014023 Directe downloadkoppeling:

Wijzigingen Windows 10 KB5014023

Als onderdeel van de optionele update van Windows 10 van mei 2022, werkt Microsoft de ingebouwde sorteerfunctie bij. Deze moet het sorteer probleem oplossen dat van invloed kan zijn op Japanse katakana op halve breedte.


Hoogtepunten

 • Een zeldzaam probleem wordt opgelost dat voorkomt dat Microsoft Excel of Microsoft Outlook wordt geopend.
 • Lost een probleem op dat van invloed is op het vensterframe van de IE modus.
 • Een probleem wordt opgelost dat voorkomt dat internetsnelkoppelingen worden bijgewerkt.
 • Lost een probleem op dat ertoe leidt dat een IME (Input Method Editor) een teken verwijdert als u het teken invoert terwijl de IME eerdere tekst converteert.
 • Dit lost een probleem op dat ertoe leidde dat het kopiëren van bestanden langzamer ging.
 • Er is een probleem opgelost waardoor de invoerparameter niet correct kon worden verwerkt door de bestandssysteembesturingscode: FSCTL_SET_INTEGRITY_INFORMATION_EX.
 • Hiermee wordt een bekend probleem opgelost dat van invloed is op bepaalde GPU’s en ertoe kan leiden dat apps onverwacht worden gesloten of intermitterende problemen veroorzaken die van invloed zijn op sommige apps die Direct3D 9 gebruiken.

Andere oplossingen

Microsoft heeft ook een probleem opgelost dat de AnyCPU app mogelijk als een 32-bits proces uitvoert. Een andere fout is opgelost waarbij het toevoegen van een vertrouwde gebruiker, groep of computer mislukt met een foutmelding met de melding:

Het geselecteerde object komt niet overeen met het type van de bestemmingsbron.

De bovengenoemde reparaties zijn gericht op bedrijven. Microsoft heeft echter een aantal problemen opgelost die rechtstreeks van invloed zouden zijn op consumenten.

Windows 10 Build 19044.1741 heeft ook een probleem opgelost waardoor het kopiëren van bestanden langzamer gaat dan normaal. Het kopiëren van bestanden tussen partities of stations is voor iedereen essentieel. Een bug in het besturingssysteem heeft het kopieerproces vertraagd.

Een verkeerde berekening van schrijfbuffers in cachebeheer heeft de problemen veroorzaakt voor gebruikers, dat is in deze release opgelost.

Daar naast is een zeldzaam probleem opgelost waarbij Excel en Outlook crasht in de update. Een gerelateerde geheugenlek is ook verholpen.

De lijst met reparaties in Windows 10 Build 19044.1682

 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op het vensterframe van de Internet Explorer-modus.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost dat verhindert dat internetsnelkoppelingen worden bijgewerkt op Windows.
 • Er is een probleem opgelost dat afdrukfouten veroorzaakt bij een laag integriteitsniveau (LowIL).
 • Een probleem is opgelost dat van invloed kan zijn op de betrouwbaarheid van de terminal Services Gateway (TS Gateway)-service.
 • Microsoft heeft een Probleem opgelost waarbij het systeem niet meer reageerde als een gebruiker zich afmeldt bij een Microsoft OneDrive-account dat in gebruik is.
 • Er is een probleem opgelost waarbij BitLocker-codering niet werkt op een apparaat dat de stille coderingsoptie gebruikt.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost dat invloed heeft op de muiscursor in Microsoft Defender Application Guard (MDAG), Microsoft Office en Microsoft Edge. Deze bug is blijkbaar gekoppeld aan een functie genaamd virtuele grafische verwerkingseenheid (GPU), die blijkbaar optioneel is en de bug is niet wijdverbreid zoals het misschien klinkt.
 • Een is probleem opgelost waarbij een geel uitroepteken werd weergegeven in Apparaatbeheer. Deze bug treft blijkbaar externe Bluetooth-apparaten met Advanced Audio Distribution Profile (A2DP).

Naast de bovenstaande reparaties heeft Microsoft ook een probleem verholpen waarbij gebruikers hun besturingssysteem niet kunnen herstellen met herstelschijven (cd of dvd). Vooral als u ze hebt gemaakt met de back-up en herstelfunctie van het Windows 7 tijdperk in het Configuratiescherm.

Windows 10 Update Kb5014023 is Uitgebracht

Een wijdverbreid probleem dat bepaalde GPU’s treft. Het laat apps crashen die afhankelijk zijn van Direct3D 9, is opgelost. Volgens de release opmerkingen zouden uw apps niet langer moeten crashen na het implementeren van de cumulatieve update van mei 2022.

Er is nog een belangrijke fout met betrekking tot de prestaties. Volgens de release opmerkingen heeft Microsoft een probleem opgelost waarbij de Windows Management Instrumentation (WMI) provider (ClustWMI.dll) een hoog CPU gebruik veroorzaakt.