Microsoft geeft een reactie

De optionele update van februari 2022 van Windows 11 KB5010414 heeft voor sommige gebruikers ellende veroorzaakt. Gebruikers gaan naar de Feedback Hub om te klagen dat hun menu Start zich na het installeren van de update op een vreemde manier begint te gedragen.

Windows 11 Kb5010414 Verbergt Menu Start

Ook al is het menu Start niet flexibel in Windows 11, toch kunnen gebruikers snel toegang krijgen tot de geïnstalleerde apps. Het Start menu is niet kapot in de update van Windows 11 KB5010414. Maar gebruikers hebben gemeld dat het menu automatisch wordt verborgen wanneer ze de muisaanwijzer op pictogrammen plaatsen die aan de taakbalk zijn vastgemaakt.

Reactie Microsoft

Volgens woordvoerders van Microsoft is dit geen fout. In feite is het een ontwerpkenmerk. Vanaf KB5010414 is het widget bord van Windows 11 vastgemaakt aan de linkerkant van de taakbalk. Het kan worden gestart wanneer u de muisaanwijzer over het pictogram beweegt. Dit lijkt een conflict te veroorzaken waarbij Start wordt geopend en vervolgens onmiddellijk wordt gesloten.

Windows 11 Kb5010414 Verbergt Menu Start

Klachten van gebruikers

Het startmenu wordt in sommige gevallen gesloten zodra de muis naar de linkerkant van de taakbalk wordt verplaatst. Zelfs als gebruikers niet proberen te communiceren met het widget bord.

Het is omdat als de cursor over het widget pictogram gaat, het menu Start sluit. Omdat het denkt dat u het widget menu wilt openen. Het zou het menu Start alleen moeten sluiten wanneer het Widget menu wordt geopend.

Zo merkte een gebruiker op in de Feedback Hub en er zijn vergelijkbare berichten op sociale media.

In een antwoord op de feedbackpost plaatste Microsoft de volgende verklaring:

We werken hieraan, maar we denken dat dit de oorzaak kan zijn als u over het widget pictogram beweegt terwijl u uw muis beweegt. We raden u aan dit te vermijden terwijl u uw muis naar het menu Start beweegt als tijdelijke oplossing.

In een ander bericht bevestigd Microsoft dat ze wijzigingen hebben aangebracht in preview builds om een ​​probleem aan te pakken waarbij het menu Start wordt geopend en vervolgens wordt gesloten wanneer de cursor wordt verplaatst.

Breekt Update KB5010414 het Menu Start?

Het lijkt erop dat de Windows 11 update KB5010414 niet alleen knoeit met het Stat menu. Sommige gebruikers hebben ook problemen ondervonden met de taakbalk. Er zijn gevallen bekent waarbij deze niet wordt geladen of leeg lijkt te zijn.

Windows 11 Kb5010414 Verbergt Menu Start

Gebruikers zijn naar Reddit en het Feedback Hub forum van Microsoft gegaan om te klagen over het startmenu en de taakbalk

Na het installeren van KB5010414 begonnen een aantal applicaties de taakbalk te bedekken wanneer ze waren gemaximaliseerd (Chrome, Teams, Edge). MS Office-applicaties bedekten de taakbalk niet, maar de onderkant van deze apps was verborgen achter de taakbalk.

Aldus een gebruiker op het forum.

Op basis van details die we van deze gebruikers hebben ontvangen, is het mogelijk dat verbeteringen aan de taakbalk in KB5010415 de oorzaak kunnen zijn.