Microsoft bevestigt de functie-update van Windows 11 versie 22H2

Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft viert de eenjarige verjaardag van Windows 11 met de release van een grote update deze heeft de codenaam Sun Valley 2. Wanneer u een Windows 11 apparaat hebt, ontvangt u de update automatisch en helemaal gratis. De voorwaarde is dat uw apparaat al over het nieuwe besturingssysteem beschikt.

Windows 11 Functie update is Bevestigd

Naarmate we steeds dichter bij de release van Windows 11 Sun Valley 2 komen, wordt Microsoft er specifieker over. Dit keer is het versienummer 22H2 officieel door Microsoft zelf bevestigd.

Een Windows Update die donderdag is uitgebracht, bevestigt dat de volgende functie-update van het besturingssysteem bekend staat als Versie 22H2. Zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, gebruikt Microsoft nu ook versie 22H2 als voorlopige naam voor de volgende grote update. Dit bevestigt ook dat de update een stap dichterbij is en bijna is afgerond.

Windows 11 Functie update is Bevestigd

Op dit moment is het onduidelijk hoe het bedrijf van plan is om deze grote revisie van Windows 11 publiekelijk uit te brengen. Het kan naar een maand worden genoemd of Microsoft kan gewoon het versienummer als de openbare naam gebruiken. Windows 11 versie 22H2 is tot nu toe ook verschenen in verschillende gelekte documenten van Microsoft.

Natuurlijk weten we al dat versie 22H2 zich meer zal richten op het repareren van de bestaande interface van Windows 11. Zoals: Menu Start, Actie Centrum en notificatie, native apps zoals MS Paint, Windows Instellingen, taakbalk, het Bureaublad en andere delen van het besturingssysteem.

Deze update is ook ingesteld om de ondersteuning voor slepen en neerzetten op de taakbalk terug te brengen. Ook wordt er een nieuwe Taakbeheer toe gevoegd aan Windows 11.

Windows 11 22H2 is nu te testen

Zoals altijd, is het mogelijk om preview builds te downloaden en te installeren. Vandaag kunt u al beginnen met het testen van de vroege versie van Windows 11 Sun Valley 2.

Er zijn verschillende kanalen in het Insider programma voor verschillende takken van het besturingssysteem. Als u vandaag preview builds van de volgende grote update wilt proberen, dient u lid te worden van Dev Kanaal. U dient behoorlijke technische kennis van Windows in huis te hebben omdat dit kanaal het meest onstabiel is. Het is dan ook gericht op de meest technische gebruikers.

Windows 11 Functie update is Bevestigd

Het Dev Kanaal werd oorspronkelijk gebruikt om de eerste versies van Sun Valley en later Windows 11 te testen. De meeste app updates verschijnen ook in het Dev Kanaal. Omdat het bèta kanaal momenteel is gereserveerd voor het testen van reparaties.

Betrouwbare builds zullen over een paar maanden in het bèta kanaal worden gepubliceerd. Naarmate Microsoft dichter bij de openbare lancering komen. Voorafgaand aan de lancering zal Windows 11 22H2 worden gepubliceerd in het Release Preview kanaal, dat doorgaans wordt gebruikt om builds te testen die klaar zijn voor gebruik in productie.