• De gebruikersinterface voor het formatteren van een schijf op Windows is ongeveer 30 jaar geleden gemaakt. Het was toen als tijdelijke oplossing, maar is nooit bijgewerkt.
  • Dave W. Plummer, de ontwikkelaar die het dialoogvenster Opmaak voor Windows heeft gemaakt, heeft details gedeeld over de code op X, voorheen Twitter.
  • Het plan was om de tijdelijke oplossing te laten gelden totdat de elegante gebruikersinterface arriveerde.

Windows bestaat al tientallen jaren in een bepaald formaat, maar het meeste is in de loop der jaren bijgewerkt. Dat is echter niet het geval voor het dialoogvenster Formaat, dat al bestaat sinds 1994. Die gebruikersinterface is op een regenachtige donderdagochtend gemaakt als tijdelijke oplossing in 1994. Het is al 30 jaar onveranderd gebleven. 

Dave W. Plummer, die werkte aan Windows Taakbeheer, Rekenmachine en zelfs Windows Pinball, deelde het verhaal van het dialoogvenster Opmaak op X (voorheen Twitter).

Ik schreef dit Format-dialoogvenster eind 1994 op een regenachtige donderdagochtend bij Microsoft, denk ik.

Vertelt Plummer, terwijl hij terug denkt aan die periode.

Format code in Windows Bestaat Al 30 Jaar We waren een miljard regels code van de gebruikersinterface van Windows 95 aan het overzetten naar NT. Format was slechts een van die gebieden waar WindowsNT zo anders was dan Windows 95 dat we een aangepaste gebruikersinterface moesten bedenken. Ik heb een stuk papier en schreef alle opties en keuzes op die je kon maken met betrekking tot het formatteren van een schijf, zoals bestandssysteem, label, clustergrootte, compressie, encryptie, enzovoort.

Nadat hij alles op een stuk papier had genoteerd, gebruikte Plummer VC++2.0 en Resource Editor om een ​​tijdelijke oplossing te creëren voor het formatteren van schijven. Wat Plummer destijds niet wist, was dat hij zojuist een stukje Windows had gemaakt dat dertig jaar zou blijven bestaan.

Plummer zei:

Format code in Windows Bestaat Al 30 Jaar Dat was zo’n 30 jaar geleden, en de dialoog is nog steeds mijn tijdelijke dialoog van die donderdagochtend, dus wees voorzichtig met het inchecken van “tijdelijke” oplossingen!” Hij voegde eraan toe: “Dus onthoud… er zijn geen “tijdelijke” check-ins :).

Format code in Windows Bestaat Al 30 Jaar Ik schreef deze Format-dialoog eind 1994 op een regenachtige donderdagochtend bij Microsoft, denk ik. We waren de miljard regels code van de Windows95-gebruikersinterface aan het overzetten naar NT, en Format was slechts een van die gebieden waar WindowsNT aanwezig was. verschillend genoeg van…

Het is een understatement om Windows een groot project te noemen. Het onderhouden en updaten van Windows is een monumentale taak waar meerdere teams bij betrokken zijn. Ook al is het leuk om naar mockups te kijken van hoe Windows eruit zou kunnen zien. Toch is het aanbrengen van wijzigingen in het besturingssysteem veel complexer dan het maken van een afbeelding.