Microsoft brengt Edge versie 98 uit met Edge balk

Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft Edge 98 is nu beschikbaar voor Windows 10 en Windows 11. Deze browser wordt geleverd met een paar nieuwe functies, waaronder ondersteuning voor Edge Balk. De Edge Balk wordt door Microsoft al bijna een jaar getest. Het is bedoeld om websites te vinden en surfen op het web gemakkelijker te maken dan ooit in Windows 11 en Windows 10.

Edge 98 Komt Uit Voor Windows 10 En 11
Bron: Microsoft.com

De vlaggenschipfunctie van Microsoft Edge 98 is de Edge Balk; een zwevende en plakkerige widget die het gemakkelijker moet maken om rechtstreeks naar uw favoriete websites te gaan. Standaard wordt Edge Balk aan de rechterkant van het scherm vastgemaakt en verschijnt deze als een zijbalk die onderdeel kan worden van uw bureaublad.

De Edge balk

Het standaardpaneel van Edge Balk biedt een gepersonaliseerde nieuwsfeed en is vergelijkbaar met de nieuws- en interesses feed van Windows 10 of het Widget bord van Windows 11. De feed kunt u aanpassen met updates over: nieuws, entertainment, sport, technologie, aandelen alles wat u maar wilt.

Edge 98 Komt Uit Voor Windows 10 En 11

U kunt de feed verder aanpassen door een bepaalde leuk te vinden. Ook kunt u verhalen verbergen, de like Edge 98 Komt Uit Voor Windows 10 En 11 of dislike Edge 98 Komt Uit Voor Windows 10 En 11 knop gebruiken om meer of minder van een bepaald onderwerp te zien. De Edge Balk is een zwevende widget, dus u kunt hem selecteren en naar elk deel van het scherm slepen. De balk onthoudt zelf zijn locatie.

Er is ook een zoekbalk die de zoekfunctie van Bing standaard bevat, waarmee u op internet kunt zoeken. Hiervoor hoeft u de browser niet te openen. Edge Balk is aanpasbaar, wat betekent dat u uw eigen tabblad aan de balk kunt toevoegen. U kunt bijvoorbeeld op het pluspictogram klikken om een ​​nieuwe feed aan de Edge Balk toe te voegen.

Tabbladen van Outlook, LinkedIn en Bing zijn standaard beschikbaar. Maar u kunt ook Gmail of Yahoo toevoegen.

Edge 98 Komt Uit Voor Windows 10 En 11

Microsoft Edge Balk functies

 • Multitasken doet u met gemak met de Edge balk:
  • Vind snel wat u nodig hebt.
  • Ga naadloos terug naar waar u mee bezig was.
  • Edge balk biedt gemakkelijke toegang tot zoeken, gepersonaliseerd nieuws en inhoud.
  • Ook productiviteitstools zonder zijn uw scherm over te nemen.
 • Edge balk heeft wat u nodig hebt. Of u nu het nieuws wilt doorbladeren, een korte e-mail wilt sturen of snel wilt zoeken. Met de Edge balk kunt u informatie vinden en taken voltooien zonder van app te wisselen of een volledige browser te openen.
 • De Edge balk laat zich aan de zijkant van uw scherm vastzetten om aanvullende informatie te geven. Ondertussen kun u doorgaan met wat u al aan het doen was.
 • De gepersonaliseerde nieuwsfeed en verzameling van informatieve inhoud biedt nieuws van premium uitgevers. Verder biedt het tijdige updates die zijn afgestemd op uw interesses.

Zo kunt u Edge Balk proberen in Microsoft Edge 98

U kunt de functie proberen door naar Edge instellingen te gaan. Zoek in Edge de Edge Balk of gebruik de zoekbalk om de instellingen te vinden.

Edge 98 Komt Uit Voor Windows 10 En 11
U kunt ook naar en klik op Edge-balk, zet de switch ‘aan‘ om de Edge balk te zien.
 • Ga via het menu > Meer hulpmiddelen > Edge balk starten.

Meer verbeteringen in Microsoft Edge 98

 1. Nu kunt u sites instellen zodat de browser automatisch naar een ander profiel schakelt wanneer u ze opent. Het profiel van uw browser schakelt bijvoorbeeld automatisch over naar Werk als u de bedrijfswebsite bezoekt.
 2. Daarnaast is er een nieuwe beveiligingsfunctie voor een extra beschermingslaag voor gebruikers te bieden.
 3. Microsoft introduceert een nieuw ontwerp voor de schuifbalk. Deze is gebaseerd op nieuwe schuifbalken in Windows 11.