De terugkeer van Instellingen OOBE na Update van april 2022

Windows 10 is opnieuw begonnen met het weergeven van een set-up zeur op volledig scherm. Deze zogenaamde Out of box Experience, OOBE uitspraak: oo-bee die de desktop en andere apps volledig in beslag neemt nadat u zich hebt aangemeld. Dit ‘zeuren’ op volledig scherm verschijnt meestal na het installeren van bepaalde cumulatieve updates. Ze nemen het hele scherm in beslag wanneer ze verschijnen dit baart sommige gebruikers zorgen dat hun apparaat niet correct is geconfigureerd.

We hebben meldingen gekregen dat het zeuren weer op volledig scherm opduikt na de cumulatieve update van april 2022. Het spreekt gebruikers nog steeds aan. Gebruikers krijgen te maken met het onderwerp ‘Laten we het instellen van uw apparaat afronden‘ of ‘Windows nog beter maken‘. Zoals verwacht vraagt ​​de pop-up gebruikers nog steeds om hun pc en Microsoft-accounts te verbinden met andere diensten, zoals Office 365, OneDrive en Microsoft Edge.

Hier is de volledige lijst met aanbevolen services in de pop-up:

  • Jouw telefoon;
  • Telefoon koppeling na de laatste update van de app;
  • OneDrive;
  • Windows Hallo;
  • OneDrive;
  • Office 365;
  • Microsoft Edge en meer.

Dit scherm is vergelijkbaar met het scherm dat wordt weergegeven tijdens de eerste installatie van Windows 10. Dat wil zeggen wanneer u het besturingssysteem schoon installeert of een nieuw apparaat koopt.

Alles Microsoft

Het is niet verwonderlijk dat sommige gebruikers onlangs het ‘zeurscherm’ voor het eerst uit het niets zien te zien krijgen. Ons is het vorige week ook op meerdere apparaten overkomen. Het gebeurt namelijk ook in Windows 11. Dit lijkt te impliceren dat de softwaregigant mogelijk een schakelaar aan de serverzijde heeft ingeschakeld voor de waarschuwingen dat er een update is uitgebracht naast de cumulatieve update van april 2022.

Deze prompts gaven in het verleden aan dat het werd gevolgd door een update of een grote cumulatieve of preview update.

Deze prompts kunnen verwarrend zijn omdat ze ook verschijnen tijdens de eerste configuratie. Sommige gebruikers kunnen hierdoor in de war raken van het scherm, zij gaan er vanuit dat het een systeem reset is. Of zij denken dat er op de een of andere manier een grote verandering naar hun pc is gestuurd.

Voor degenen die deze waarschuwingen niet leuk vinden, is het mogelijk om de functie uit te schakelen, zodat u dit scherm pas weer ziet bij de volgende grote functie-update voor Windows 10.

Om de waarschuwingen uit te schakelen, opent u Instellingen –> Systeem –> Meldingen en acties. Zet de selectie voor de optie ‘Laat me de Windows-welkomstervaring zien na updates en met tussenpozen bij mijn aanmelden…‘ uit. De resterende opties kunt u eventueel ook uitschakelen om de kans op het zien van de zeur meldingen in de toekomst verder te verkleinen.

Als de opties niet zijn aangevinkt, schakelt u ze in en weer uit. Dezelfde methode is ook van toepassing in Windows 11.