Verwachte leestijd: 3 minuten

De update van december 2023 brengt Windows 11 naar build 22631.2861. Het voegt nieuwe functies toe, zoals Copilot voor meerdere beeldschermen en Alt-Tab.

U kunt deze update downloaden en installeren via Windows update. Ga hiervoor naar de app Instellingen–> Windows Update, vervolgens klikt u op de knop Zoeken naar updates

Microsoft verbetert Copilot in Windows met ondersteuning voor meerdere beeldschermen en Alt-Tab. Vanaf de patch van december kunt u Copilot in Windows openen op meerdere schermen of waar u Copilot in Windows wilt laten verschijnen.

Een andere nieuwe functie is Alt+Tab-ondersteuning voor Copilot. Wanneer u op Alt+Tab drukt, verschijnt het miniatuurvoorbeeld voor Copilot in Windows tussen andere miniatuurvoorbeelden van geopende vensters. U kunt hiertussen schakelen met de Tab-toetsaanslag.

Op dezelfde manier zegt Microsoft dat Windows Spotlight de komende weken de standaardachtergrond zal zijn. Dit kan echter gebeuren wanneer uw achtergrond is ingesteld op een Windows-afbeelding in het Postvak IN.

Volgens de release-opmerkingen zijn er maximaal 36 belangrijke oplossingen, waaronder:

  • Deze update verbetert hoe snel Copilot in Windows; in preview, opent vanuit de taakbalk.
  • Het verhelpt een probleem dat van invloed is op het Copilot in Windows (in preview)-pictogram op de taakbalk. Het wordt niet als actief weergegeven wanneer Copilot in Windows geopend is.
  • Ook verhelpt deze update een probleem waardoor de IE-modus niet meer reageert. Dit gebeurt als u op de pijl-links drukt terwijl een leeg tekst vak de focus heeft en het bladeren door cursortekens (cursor) is ingeschakeld.
  • Deze update verhelpt een probleem waardoor de IE-modus niet meer reageert. Dit gebeurt wanneer u meerdere tabbladen in de IE-modus geopend heeft.
  • Deze update heeft invloed op dynamische verlichting. Het vermindert de hoeveelheid stroom die het op uw apparaat gebruikt.

Meer verbeteringen en wijzigingen in deze update vindt u in ons artikel van 5 december toen de preview werd uitgegeven.

Wat betreft bekende problemen heeft Microsoft bevestigd dat het nog steeds een probleem onderzoekt waarbij het kleurenlettertypeformaat voor COLRv1 niet correct wordt weergegeven. Een andere fout veroorzaakt problemen waarbij bureaubladpictogrammen automatisch tussen de monitoren bewegen.

Na installatie van de update KB5033375 wordt Windows 11 23H2 build 22631.2792 en Windows 11 22H2 build 22621.2792.