Verwachte leestijd: 6 minuten

De uitgave van de nieuwe Windows-update, KB5032288, heeft de techneuten en Windows-gebruikers enthousiast gemaakt. Deze update dient als preview van de komende Windows 11 builds, 22621.2792 en 22631.2792. De update is bedoeld voor Windows 11 22H2 en 23H2. Het is bedoeld om gebruikers een kijkje te geven in de opwindende functies en verbeteringen die in deze toekomstige builds kunnen worden verwacht.

 • In Windows kunt u Co-pilot (in preview) op meerdere beeldschermen gebruiken. Druk op de knop Co-pilot in Windows-taakbalk op de taakbalk van het scherm waarop Co-pilot in Windows moet worden weergegeven. Druk op Windows 11 Update Kb5032288 is Uitgebracht+C om Co-pilot in Windows weer te geven op het laatste beeldscherm waarop deze was ingeschakeld. Als u een toetsenbord gebruikt, drukt u op Windows 11 Update Kb5032288 is Uitgebracht+T om de toetsenbordfocus op de taakbalk te plaatsen. Ga vervolgens naar de knop Co-pilot in Windows om deze op een beeldscherm te openen. Dit is in eerste instantie beschikbaar voor een kleine doelgroep en wordt in de volgende maanden breder geïmplementeerd.
Windows 11 Update Kb5032288 is Uitgebracht
 • U kunt Co-pilot in Windows (in preview) gebruiken met Alt + Tab. Wanneer u op Alt + Tab drukt, wordt het miniatuurvoorbeeld voor Co-pilot in Windows weergegeven naast andere miniatuurvoorbeelden van geopende vensters. U kunt tussen deze opties schakelen met behulp van de Tab-toetsaanslag. Dit is in eerste instantie beschikbaar voor een kleine doelgroep en wordt in de volgende maanden breder geïmplementeerd.
 • In de komende weken ziet u mogelijk dat Windows Spotlight is ingesteld als de standaardachtergrond. Dit kan gebeuren wanneer uw achtergrond is ingesteld op een Windows-afbeelding van het Postvak IN.
 • U kunt Co-pilot in Windows (in preview) tien keer om hulp vragen wanneer u zich aanmeldt bij Windows met een lokaal account. Daarna moet u zich aanmelden met een geverifieerd account. Deze omvatten een Microsoft-account (MSA) en Azure Active Directory (Azure AD). Houd er rekening mee dat de naam voor Azure AD verandert in Microsoft Entra-id.
 • Met deze update wordt de implementatie gestart van account gerelateerde meldingen voor Microsoft-accounts in Instellingen >Home. Een Microsoft-account verbindt Windows met uw Microsoft-apps. Het account maakt een back-up van al uw gegevens en helpt u bij het beheren van uw abonnementen. U kunt ook extra beveiligingsstappen toevoegen om te voorkomen dat uw account wordt vergrendeld. Met deze functie worden meldingen weergegeven in het Startmenu en Instellingen. U kunt instellingenmeldingen beheren in Instellingen > Privacy & beveiliging > Algemeen.
 • Deze update verbetert hoe snel Co-pilot in Windows (in preview) wordt geopend vanaf de taakbalk.
 • Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op het pictogram Co-pilot in Windows (in preview) op de taakbalk. Deze wordt niet als actief weergegeven wanneer Co-pilot in Windows is geopend.
 • Met deze update wordt een probleem opgelost waardoor de IE modus niet meer reageert. Dit gebeurt als u op de pijl-links drukt wanneer een leeg tekst vak de focus heeft en bladeren met caret (cursor) is ingeschakeld.
 • Met deze update lost een probleem op waardoor de IE modus niet meer reageert. Dit gebeurt wanneer u meerdere tabbladen in de IE modus hebt geopend.
 • Deze update is van invloed op dynamische verlichting. Het vermindert de hoeveelheid energie die het gebruikt op uw apparaat.

Door op onderstaande knop te klikken komt u terecht op de Catalogus website van Microsoft, daar kunt u KB5032288 downloaden en offline installeren.

 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed kan zijn op de cursor wanneer u in het Japans schrijft. De cursor kan naar een onverwachte plaats worden verplaatst.
 • Deze update lost een probleem op dat van invloed is op de cursor. De verplaatsing ervan loopt in sommige scenario’s voor schermopnamen achter.
 • Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op de meldingsbadge Widgets. Deze bevindt zich op de verkeerde positie op de taakbalk.
 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed is op Bestandenverkenner. Wanneer u op Shift + F10 drukt, wordt het snel menu (context) niet geopend.
 • Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op Bestandenverkenner vensters. Als u ze niet verwacht, worden ze op de voorgrond weergegeven.
 • Deze update lost een probleem op dat van invloed is op Bestandenverkenner. De opties in het linkerdeelvenster geven de verkeerde status weer.
 • Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op apps die u downloadt uit de Microsoft Store. Ze reageren niet meer en worden niet bijgewerkt.
 • Ook is deze update van invloed op het snel menu (contextmenu). De prestaties zijn nu beter wanneer u deze opent op het bureaublad en in Bestandenverkenner.
 • Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op Verteller. Het kan niet worden geopend op het scherm Setup wanneer u Windows installeert.

Een van de belangrijkste aandachtsgebieden bij de komende Windows 11 builds zijn verbeterde prestaties en stabiliteit. Met KB5032288 wil Microsoft verschillende prestatieproblemen aanpakken en een meer naadloze gebruikerservaring bieden. Gebruikers kunnen snellere opstarttijden, een verbeterde reactiesnelheid van het systeem en soepelere multitasking mogelijkheden verwachten. Daarnaast heeft Microsoft gewerkt aan het optimaliseren van systeembronnen om betere algehele prestaties te garanderen.

Een ander opmerkelijk aspect is een verfijnde gebruikersinterface. KB5032288 introduceert subtiele maar impactvolle wijzigingen in de Windows-gebruikersinterface. Gebruikers zullen een schoner, moderner uiterlijk opmerken met verbeterde visuele elementen en verbeterde leesbaarheid. Microsoft heeft ook aanpassingen gedaan aan het Startmenu en de Taakbalk, waardoor ze intuïtiever en gebruiksvriendelijker zijn geworden.

KB5032288 brengt verschillende nieuwe functies en oplossingen die tegemoetkomen aan de veranderende behoeften van Windows-gebruikers. Deze update bevat verbeteringen op gebieden als gaming, virtuele vergaderingen en systeembeveiliging. Gebruikers kunnen betere grafische prestaties verwachten voor gaming, verbeterde video- en audiokwaliteit in virtuele vergaderingen en versterkte beveiligingsmaatregelen ter bescherming tegen potentiële bedreigingen.

De nieuwe Windows-update, KB5032288, biedt een voorproefje van de opwindende verbeteringen en functies die zullen worden geïntroduceerd in de komende builds, 22621.2792 en 22631.2792. Met een focus op verbeterde prestaties, verfijnde gebruikersinterface en nieuwe functies wil Microsoft gebruikers een efficiëntere en plezierigere Windows-ervaring bieden. Terwijl we reikhalzend uitkijken naar de komst van deze toekomstige builds, dient KB5032288 als een veelbelovend voorproefje van wat komen gaat.