Ook deze website, Softwaregeek.nl stopt met de ondersteuning

Verwachte leestijd: 2 minuten

Om te kunnen beschikken over de nieuwste functionaliteiten en beveiligingsupdates bij Softwaregeek.nl. Is het noodzakelijk dat u gebruik maakt van een andere webbrowser dan Internet Explorer 11 of eerder.

Ondersteuning Internet Explorer Stopt 2022

Internet Explorer bied geen volledig support voor nieuwe versies van JavaScript. Dit heeft tot gevolg dat bij gebruik hiervan de website niet correct functioneert in Internet Explorer 11.

Microsoft heeft zelf aangeven dat er geen nieuwe versie voor Internet Explorer zal komen. De support voor versie 11 zal op 15 juni 2022 stoppen. Als alternatief kan gebruik worden gemaakt van de laatste versies van Edge, Chrome, Firefox en Safari web browsers.

Op korte termijn zal bij het gebruik van Internet Explorer een melding gaan worden getoond welke informeert over de beëindiging van de support voor Internet Explorer 11. Niet lang hierop volgend zal de support daadwerkelijk gaan stoppen en zal de website niet langer correct functioneren in Internet Explorer 11.

Om onze en veel andere websites te blijven gebruiken raden wij u aan over te stappen op een actuele browser.

Internet Explorer (IE) 11 is de laatste grote versie van Internet Explorer. Op 15 juni 2022 wordt de Internet Explorer 11 desktoptoepassing niet langer ondersteund op bepaalde versies van Windows 10.

Meer informatie

Klanten worden aangemoedigd om over te stappen op Microsoft Edge , dat ondersteuning biedt voor verouderde en moderne websites en apps. Voor organisaties die afhankelijk zijn van oudere op Internet Explorer gebaseerde sites en apps, moeten sites worden geconfigureerd om te openen in Microsoft Edge met behulp van de modus Internet Explorer (IE).

Internet Explorer-modus in Microsoft Edge maakt achterwaartse compatibiliteit mogelijk en wordt ondersteund tot ten minste 2029. Bovendien zal Microsoft een jaar voorafgaand aan de beëindiging van de IE-modus op de hoogte stellen. Ga hier voor een lijst met door Microsoft Edge ondersteunde besturingssystemen.

Zie de volgende bronnen voor meer informatie: