De opdrachtuitvoer in een bestand opslaan met behulp van de opdrachtprompt of PowerShell

Verwachte leestijd: 4 minuten

Moet u een opdrachtuitvoer opslaan in een tekstbestand? Lees hier hoe u dit kunt doen met de opdrachtprompt of PowerShell.

Uitvoer in Bestand Opslaan Met Windows 10

In Windows 10 is er de mogelijkheid om de uitvoer van een PowerShell of opdrachtprompt opdracht op te slaan in een tekstbestand. In veel scenario’s kan dit van pas komen. Als u bijvoorbeeld een probleem wilt oplossen. Dan is dit een handige manier om de opdrachtuitvoer te exporteren en analyseren.

Zo kunt u de uitvoer delen met iemand anders die u kan helpen. U kunt een opdrachtuitvoer exporteren naar een tekstbestand om bijvoorbeeld, systeemconfiguraties op te slaan voor documentatie doeleinden en meer.

Wat gaan we doen

Ook al kunt u gewoon de inhoud selecteren, met een klik op de rechtermuisknop en de selectie naar het klembord kopiëren om die vervolgens in een tekstbestand te plakken. Deze methode vereist extra stappen. Die kunt u vermijden met een enkele opdrachtregel met behulp van de omleidingsuitvoer naar file functie.

In dit Windows 10 artikel zullen we u door de stappen leiden om een ​​opdrachtuitvoer op te slaan in een tekstbestand. Het maakt niet uit of u een opdrachtprompt of PowerShell gebruikt.

 • Opdrachtuitvoer opslaan in een bestand met behulp van de opdrachtprompt
 • Hoe kunt u de uitvoer van opdrachten in een bestand opslaan met PowerShell

Opdrachtuitvoer opslaan in een bestand met behulp van de opdrachtprompt

Volg deze stappen om een ​​opdrachtuitvoer op te slaan in een tekstbestand met behulp van de opdrachtprompt:

Uitvoer in Bestand Opslaan Met Windows 10
 • Open menu Start.
 • Zoek naar Opdrachtprompt, klik met de rechtermuisknop op het bovenste resultaat en selecteer de optie Als administrator uitvoeren.
 • Typ de volgende opdracht om de uitvoer op te slaan in een tekstbestand en druk op Enter:
 UW OPDRACHT > C:\PATH\TO\FOLDER\OUTPUT.txt 
 • Zorg ervoor dat u in de opdracht UW OPDRACHT vervangt door uw opdrachtregel en c:\ PATH \ TO \ FOLDER \ OUTPUT.txt door het pad en de bestandsnaam om de uitvoer op te slaan.
 • Optioneel Als u de uitvoer wilt opslaan en het resultaat op het scherm wilt bekijken, gebruikt u deze opdracht en drukt u op Enter:
UW OPDRACHT > c:\PATH\TO\FOLDER\OUTPUT.txt | type c:\PATH\TO\FOLDER\OUTPUT.txt
Uitvoer in Bestand Opslaan Met Windows 10
 • Zorg ervoor dat u in de opdracht UW OPDRACHT vervangt door uw opdrachtregel en c:\PATH\TO\FOLDER\OUTPUT.txt door het pad en de bestandsnaam om de uitvoer op te slaan en te bekijken.
Uitvoer in Bestand Opslaan Met Windows 10

Tip: Als u problemen ondervindt bij het bekijken van het bestand, kunt u type:c:\PATH\TO\FOLDER\OUTPUT.txt opdracht gebruiken.

Nadat u de stappen hebt voltooid, wordt de uitvoer van de opdracht opgeslagen in een tekstbestand. Dat kunt u vervolgens bekijken of delen met technische ondersteuning of een collega.

Hoe kunt u de uitvoer van opdrachten in een bestand opslaan met PowerShell

Volg deze stappen om een ​​opdrachtuitvoer op te slaan in een tekstbestand met PowerShell:

 • Open menu Start.
 • Zoek naar PowerShell, klik met de rechtermuisknop op het bovenste resultaat en selecteer de optie Als administrator uitvoeren.
 • Typ de volgende opdracht om de uitvoer op te slaan in een tekstbestand en druk op Enter:
UW OPDRACHT | Out-File -FilePath c:\PATH\TO\FOLDER\OUTPUT.txt
Uitvoer in Bestand Opslaan Met Windows 10
 • Zorg ervoor dat u in de opdracht UW OPDRACHT vervangt door de gewenste opdrachtregel en c:\ PATH \ TO \ FOLDER \ OUTPUT.txt door het pad en de bestandsnaam om de uitvoer op te slaan.
 • Optioneel Typ de volgende opdracht om de opgeslagen uitvoer op het scherm weer te geven en druk op Enter:
Get-Content -Path c:\PATH\TO\FOLDER\OUTPUT.txt
Uitvoer in Bestand Opslaan Met Windows 10
 • Zorg ervoor dat u in de opdracht c:\ PATH \ TO \ FOLDER \ OUTPUT.txt vervangt door het pad en de bestandsnaam met de uitvoerinhoud.

Na het voltooien van de stappen, slaat de PowerShell opdracht het resultaat op in een tekstbestand op de locatie die u hebt opgegeven. Deze methode kunt u ook gebruiken bij het oplossen van problemen in Windows 10, lees dit artikel hierover.

In dit Windows 10 artikel richten we ons vooral op Windows 10. Maar u kunt deze instructies ook gebruiken in Windows 8.1 en Windows 7.