Eind februari 2022 krijgt Windows 11 een grote update

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat het van plan is om nieuwe functies uit te brengen voor Windows 11. Deze uitgave is buiten de geplande herfstupdate van 2022.

Microsoft Test Grote Update Windows 11

De eerste grote update voor Windows 11 van dit jaar wordt later deze maand uitgebracht. Microsoft is inmiddels begonnen met het testen van die wijzigingen met gebruikers in de Release Preview kanaal en Bèta kanalen.

In tegenstelling tot Windows 10 is Windows 11 modulair en kunnen functies worden bijgewerkt via individuele Windows Updates. De tech gigant is van plan om updates voor de bestaande functies zoals de taakbalk door te voeren door Feature, Web en Online Service Experience Packs bovenop Windows builds uit te brengen.

Deze ervaringspakketten worden geleverd naast de jaarlijkse functie updates. Ze brengen kleine verbeteringen en functies naar het besturingssysteem. Aan de andere kant zullen Windows 11 functie-updates belangrijke nieuwe functies toevoegen of deze uitbreiden voor delen van het besturingssysteem.

Microsoft heeft nu Windows 11 Build 22000.526 gepubliceerd in de Release Preview kanaal en Bèta kanalen. De preview update heeft de ondersteuning voor tijd en datum op meerdere monitoren in het besturingssysteem teruggebracht. Na de update kunt u de klok en datum toevoegen aan de taakbalk op meerdere monitoren.

Er zijn tal van problemen met Windows 11; het is daarom goed om te zien dat er nieuwe functies aan de taakbalk worden toegevoegd.

Daarnaast voegt Microsoft ook ondersteuning voor de weer widget inhoud toe aan de linkerkant van de taakbalk.

Microsoft Test Grote Update Windows 11

Zoals u in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, verschijnt de weer widget nu aan de linkerkant van het bureaublad. Dit gebeurt als uw menu Start is uitgelijnd in de taakbalk. U kunt ook de muisaanwijzer op het weer plaatsen of op de knop klikken om het bestaande deelvenster Widgets aan de linkerkant te openen.

Microsoft Teams en taakbalk app venster delen

Verder word door Microsoft een taakbalk functie toegevoegd om inhoud vanuit een geopende app vensters rechtstreeks vanuit de taakbalk in Windows 11 te delen. Dit is een aanvulling op een functie waarmee u actieve videogesprekken snel kunt dempen vanaf de taakbalk en het dempen ook kunt opheffen.

Microsoft Test Grote Update Windows 11

In de update van februari 2022 voor Windows 11, kunt u de inhoud delen tijdens Teams oproepen, rechtstreeks vanaf de taakbalk. Dit elimineert de noodzaak om heen en weer te schakelen tussen geopende apps en vensters. Het is bedoeld om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om zich op vergaderingen te concentreren.

U kunt de inhoud delen door op de knop Dit venster delen te klikken die onder het app voorbeeld verschijnt. U kunt altijd op elk gewenst moment op Delen stoppen klikken.

Andere verbeteringen in de build

  • Microsoft heeft een probleem opgelost dat ertoe leidt dat onjuiste knopinfo op de taakbalk wordt weergegeven.
  • Er is een probleem opgelost waarbij offline bestanden zich op het netwerkstation bevinden nadat u het besturingssysteem opnieuw hebt opgestart en u zich aanmeld.

In de komende weken zal Microsoft ook beginnen met het uitrollen van Android ondersteuning. Samen met andere verbeteringen via de eerder besproken ervaringspakketten.