Verwachte leestijd: 2 minuten

Met Windows 10 heeft u een bijna onbeperkt aantal manieren om het aan te passen. Microsoft werkt nu aan een andere personalisatiefunctie die tools en services zal voorstellen op basis van hoe u van plan bent uw apparaat te gebruiken.

Optimalisatie Windows 10 Met Scenarios

De afgelopen maanden heeft Microsoft intern een nieuwe pagina Apparaat gebruik getest binnen Instellingen. Waarmee het bedrijf uw Windows 10 apparaat kan aanpassen aan specifieke gebruiksscenario’s, zoals schoolwerk, entertainment, gamen en andere categorieën.

Optimalisatie Windows 10 Met Scenarios

Ontvang aangepaste suggesties voor tools en services op basis van hoe u van plan bent uw apparaat te gebruiken,

zo merkte Microsoft op binnen Instellingen.

U kunt in de bovenstaande schermafbeelding zien dat gebruikers meerdere gebruiksscenario’s kunnen selecteren selecteren binnen Instellingen > Persoonlijke instellingen > Apparaat gebruik.

Categorieën

U krijgt zes hoofd categorieën:

  • Gamen;
  • Familie;
  • Creativiteit;
  • School werk;
  • Entertainment;
  • Bedrijfsdoeleinden.

Er zijn meerdere categorieën die u kunt selecteren. U kunt bijvoorbeeld gaming selecteren en het besturingssysteem helpt u games te ontdekken die u nog nooit eerder hebt gespeeld. Ook als u entertainment selecteert, kunt u aanbevelingen verwachten voor tools en service om bijvoorbeeld video’s te bekijken of op internet te surfen en verbinding te maken op sociale netwerken.

Helaas is het niet helemaal duidelijk hoe Windows 10 een apparaat zal optimaliseren voor de geselecteerde categorieën en waar gebruikers de suggesties voor services / tools in het besturingssysteem zullen zien.

Optimalisatie Windows 10 Met Scenarios

Vorig jaar heeft Microsoft dezelfde pagina ‘Apparaat gebruik’ toegevoegd aan het OOBE scherm, out of the box experience. Om gebruikers te helpen bij het instellen van hun nieuwe apparaat. Het is dus waarschijnlijk dat deze nieuwe pagina in binnen Instellingen een uitbreiding wordt op het OOBE scherm.

Het is op dit moment niet duidelijk hoe Microsoft, Windows 10 precies afstemt.

Andere wijzigingen komen binnen Windows 10 instellingen

Microsoft werkt ook aan andere verbeteringen voor de Windows-instellingen.

Er zijn bijvoorbeeld plannen om een gloednieuwe pagina over het batterijgebruik in te schakelen, een nieuwe Storage Sense om de ongebruikte bestanden in één keer op te ruimen en een nieuwe pagina om uw webcaminstellingen te beheren.

Optimalisatie Windows 10 Met Scenarios

Naast de geüpgradede Instellingen, test Microsoft ook nieuwe pictogrammen voor Verkenner, verbeterde animaties en afgeronde hoeken.