Ja, u kunt een nieuwe microfoon instellen als de systeem standaard, in dit Windows 10 artikel leert u twee manieren om deze taak succesvol te voltooien.

nbsp

In Windows 10 kunt u vrijwel zoveel microfoons aansluiten als u wilt. Het enige probleem is dat het eerste dat u installeert automatisch het standaard opnameapparaat voor het gehele systeem wordt.

Als u echter meerdere microfoons heeft, omdat er bijvoorbeeld één in de webcam is ingebouwd, is het mogelijk om een ​​van beide in te stellen als de systeemstandaard. Op die manier hoeft u bij het openen van een opname of communicatie toepassing niet steeds de microfoon te selecteren die u wilt gebruiken.

Met welke reden dan ook, Windows 10 bevat ten minste twee manieren om de standaardmicrofoon te wijzigen met de app Instellingen en het Configuratiescherm.

Wat gaan we doen

In dit Windows 10 artikel zullen we u door de stappen leiden om een ​​nieuwe microfoon in te stellen als de nieuwe standaard op uw apparaat.

 • Hoe wijzigt u standaardmicrofoon in Instellingen;
 • Zo wijzigt u standaardmicrofoon in het Configuratiescherm.

Hoe wijzigt u standaardmicrofoon in Instellingen

Volg deze stappen om een ​​nieuwe microfoon als systeemstandaard te selecteren:

 1. Open Instellingen.
 2. Klik op Systeem.
 3. Vervolgens op Geluid.
 4. Gebruik onder het gedeelte Invoer het vervolgkeuzemenu Kies invoerapparaat en selecteer de nieuwe standaardmicrofoon.
nbsp

Nadat u de stappen hebt voltooid, is de microfoon die u hebt geselecteerd beschikbaar als het primaire invoerapparaat van het systeem.

Zo wijzigt u standaardmicrofoon in het Configuratiescherm

Volg deze stappen om de standaard microfooninstellingen in het Configuratiescherm te wijzigen:

 1. Open het Configuratiescherm.
 2. Klik op Hardware en geluiden.
 3. Vervolgens op Geluid.
nbsp
 • Klik op het tabblad Opname.
 • Selecteer de microfoon die u als de nieuwe standaard wilt instellen.
 • Daarna klikt u op de knop Standaard instellen.
nbsp

Tip: U kunt ook op de pijl of omlaag gebruiken naast Als standaard instellen te klikken om te selecteren of het opnameapparaat de standaard moet zijn voor het hele systeem of alleen voor communicatietoepassingen. Als u de optie Standaard communicatieapparaat selecteert, blijft het vorige apparaat de systeemstandaard voor andere apps.

 • Vervolgens klikt u op de knop Toepassen.
 • En op de knop OK.

Nadat u de stappen hebt voltooid, gebruikt Windows 10 de ingestelde microfoon als de nieuwe standaard.