Microsoft heeft Build 22000.282 aangekondigd voor Windows 11

Deze Build 22000.282 of KB5006746, wordt nu uitgerold naar testers in het Bèta en Release Preview kanaal. Dit is het Insider programma dat de prestatieproblemen die eerder door AMD werden erkend, moet oplossen.

Oplossing Prestatieverlies in Windows 11

AMD processor

Het is een build voor de bèta en preview release kanalen. Op haar site zegt Microsoft dat het onder meer het probleem met de L3-cache van AMD processors heeft opgelost.

De update voor Windows 11 wordt geleidelijk uitgerold. Veel Windows 11 gebruikers hebben een aanzienlijke prestatievermindering opgemerkt na installatie van het besturingssysteem. Volgens rapporten en AMD zou een fout in Windows 11 de prestaties van compatibele AMD processors kunnen verminderen.

Zelfs bij het gebruik van de reguliere apps kunnen problemen voorkomen wanneer Windows 10 op AMD hardware wordt gebruikt. Als u Windows 11 op een AMD systeem hebt geïnstalleerd en prestatieproblemen of problemen met uw apps/games hebt opgemerkt, wordt er nu een oplossing uitgerold via de Windows Update.

Problemen met prestaties

De update heet KB5006674 voor x64-gebaseerde systemen, het wordt automatisch gedownload op Insider machines. Windows 11 krijgt daardoor Build 22000.282. De testversie is nu beschikbaar voor testers van het Insider programma, het lost compatibiliteitsproblemen op met L3-caching, die de prestaties van sommige apps beïnvloedden. 

AMD beweert zelfs dat de L3-cachelatentie met wel drie keer zou kunnen toenemen wanneer u Windows 11 niet gerepareerd zou installeren.

Als gevolg hiervan worden de prestaties van apps met 3-5% beïnvloed. In sommige gevallen kunnen de prestaties van sommige games tot 15% daalden. Met name de e Sport games kunnen hierdoor worden getroffen. De fout is zo ernstig dat Microsoft onmiddellijk zijn eigen reparaties implementeert.

Met het gebruik van Windows 11 Build 22000.282 zullen apps of games op AMD CPU’s, niet worden vermindert.

Let op

Er zit echter een addertje onder het gras, tenzij u deel uitmaakt van het bèta testprogramma dat u vroege toegang geeft tot Windows Updates, krijgt u deze oplossing mogelijk pas op 19 oktober. Dat komt omdat de update zal worden getest met Insiders.

Deze oplossing zal ook verschijnen in Patch Dinsdag van november 2021. Tot die tijd kunt u downgraden naar Windows 10. Of stoppen met het spelen van games, houd rekening met het prestatie-probleem of gewoon wachten op de optionele update, die later deze maand wordt uitgebracht.

Andere verholpen fouten in deze build

Deze update bevat de volgende verbeteringen:

 • Een L3-cachingprobleem is opgelost. Dat van invloed kan zijn op de prestaties van sommige applicaties op apparaten met AMD Ryzen processors na een upgrade naar Windows 11 (oorspronkelijke release).
 • Er is een probleem opgelost voor een klein aantal gebruikers dat verhindert dat het menu Start werkt en voorkomt dat u het bijgewerkte taakbalk ontwerp ziet na het upgraden naar Windows 11 (oorspronkelijke release).
 • Microsoft heeft een uitzonderlijke conditie opgelost die optreedt tijdens het vroege deel van het opstarten en die een stopfout kan veroorzaken.
 • Een regressie is opgelost die stopfout 0x38 kan veroorzaken op sommige machineconfiguraties die niet ASCII-tekst in het register gebruiken.
 • Er is een probleem opgelost met de interrupt afhandeling van bepaalde processors waardoor apparaten mogelijk niet meer reageerden.
 • Probleem met PowerShell opgelost waardoor een oneindig aantal onderliggende mappen werd aanmaakt. Dit probleem treedt op wanneer u de opdracht PowerShell Move-Item gebruikt om een ​​map naar een van de onderliggende items te verplaatsen. Als gevolg hiervan raakt het volume vol en reageert het systeem niet meer.
 • Een probleem is opgelost waardoor de Server Manager toepassing verdween nadat u deze had gebruikt om Hyper V functies te verwijderen. Dit probleem treedt op wanneer u Server Manager installeert in Windows 11 (oorspronkelijke release)-clients met behulp van Remote Server Administratie Tools (RSAT).

Verholpen fouten

 • Microsoft heeft een probleem opgelost met threading opgelost dat ertoe kan leiden dat de Windows Remote Management WinRM service niet meer werkt wanneer deze zwaar wordt belast.
 • Probleem met het hostproces van de Windows Management Instrumentation (WMI)-provider dat niet meer werkte is opgelost. Dit gebeurt vanwege een onverwerkte toegangsfout die optreedt bij het gebruik van de gewenste statusconfiguratie (DSC).
 • Een probleem is opgelost waarbij een apparaat niet meer reageert wanneer u het apparaat geforceerd afsluit terwijl een groepsbeleid wordt bijgewerkt.
 • De bestandsmigratie tussen DFS-paden (Distributed File System) die op verschillende volumes zijn opgeslagen, mislukte. Dit probleem treedt op wanneer u de migratie implementeert met PowerShell scripts die de opdracht Move-Item gebruiken. Probleem opgelost.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost waardoor u niet naar een WMI repository kunt schrijven nadat er een laag geheugen is opgetreden.
 • Een probleem is opgelost met een hard gecodeerd lettertype in het PowerShell snelkoppelingsbestand dat Japanse, Chinese en Koreaanse lettertypen vervormt. Deze update lost dit probleem op voor alle nieuw aangemaakte gebruikers op de machine. Bestaande gebruikers kunnen het bestand: 
C:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Windows PowerShell\Windows PowerShell.lnk 

gebruiken om PowerShell te openen en het probleem op te lossen. Als alternatief kunnen bestaande gebruikers een snelkoppeling naar dit bestand op het bureaublad maken. De snelkoppeling kunt u gebruiken om PowerShell correct te openen.

 • Het probleem met parsen van tijdnotaties in gebeurtenissen waarbij milliseconden zijn uitgesloten, is opgelost.

Meer verholpen fouten

 • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij sommige Enhanced Metafile Format (EMF) bestanden onjuist worden weergegeven. Dit probleem treedt op als u de EMF bestanden maakt met toepassingen van derden met ExtCreatePen() en ExtCreateFontIndirect().
 • Beheerders krijgen de mogelijkheid om de zoom opnieuw in te stellen naar de standaardwaarde voor HTML dialoogvensters in de Microsoft Edge Internet Explorer modus.
 • Er is een probleem opgelost met de omleiding van de sitelijst in de Enterprise modus van Internet Explorer 11 naar Microsoft Edge. In bepaalde omstandigheden opent de omleiding een site op meerdere tabbladen in Microsoft Edge.
 • Een probleem is opgelost waardoor Internet Explorer niet meer werkt. Wanneer u bepaalde tekens invoert in de Input Method Editor (IME).
 • Er is een probleem opgelost met PropertyGet in JScript9.dll.
 • Het geheugenlek dat optreedt wanneer u geneste klassen binnen VBScript gebruikt is opgelost.
 • Een probleem is opgelost waarbij de NumLock status niet behouden blijft na een snelle herstart.
 • Er is een probleem opgelost met het verplaatsen van bepaalde app vensters. Het verplaatsen van deze app vensters kan ongewoon traag zijn als een Verkenner venster zichtbaar is op het scherm.
 • Probleem dat af en toe verhindert dat de Mail app toetsenbord invoer accepteert in de adres en onderwerpvakken is opgelost.

Meer verholpen fouten

 • Een probleem opgelost met de gebruikersinterface voor het hernoemen van bestanden met behulp van de map weergave in Verkenner. De gebruikersinterface kan de inline compositie niet goed verwerken met de nieuwe Japanse IME.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij het gebruik van App V met tussenpozen zwarte schermen veroorzaakte bij het inloggen op de pagina met inloggegevens.
 • Er is een probleem opgelost met een internetafdrukserver die de gewijzigde printereigenschappen niet correct verpakt voordat het pakket naar de client wordt verzonden.
 • Een groepsbeleidsinstelling geïmplementeerd voor de volgende registerwaarde zie KB5005010 voor meer informatie :
Register locatie: HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows NT\Printers\PointAndPrint 

Waardenaam: RestrictDriverInstallationToAdministrators

Waardegegevens: 1.