Nieuwe update KB5010414 uitgegeven met veel reparaties en wijzigingen

Nieuwe functies worden uitgerold naar Windows 11 gebruikers, buiten de belangrijkste releases van het besturingssysteem. Daarnaast brengt Microsoft vandaag een optionele update KB5010414 uit.

Regelmatig Nieuwe Functies in Windows 11

Wat u moet weten

  • Windows 11 krijgt in de toekomst regelmatig functie-updates.
  • Deze functies worden vrijgegeven wanneer ze klaar zijn.
  • Dat gebeurt buiten de belangrijkste Windows 11 uitgaven.
  • Vandaag is het begin gemaakt met de introductie van nieuwe taakbalk functies en ondersteuning voor Android-apps.

Regelmatig Nieuwe Functies in Windows 11

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat het van plan is om op veel regelmatigere basis nieuwe Windows 11 functies aan gebruikers te leveren. Omdat het zich ertoe verbindt om functies te droppen die vergelijkbaar zijn met degene die vandaag net zijn uitgerold. Nieuwe functies zijn niet langer gekoppeld aan grote Windows uitgaven, maar worden op elk moment als kleinere cumulatieve stijlupdates via Windows Update verzonden zodra Microsoft een functie klaar acht voor algemeen gebruik.

De aankondiging werd gedaan door Chef Product Officier Panos Panay:

Zoals de release van vandaag laat zien, streven we ernaar om Windows 11 ervaringen te bieden die het leven van mensen verrijken en inspireren. In de loop van de tijd zult u zien dat we naast onze jaarlijkse update vaker nieuwe functies in Windows 11 voor eindgebruikers uitbrengen. 

We zullen gebruikmaken van de verscheidenheid aan updatemechanismen die we hebben, inclusief onderhoud en Microsoft Store updates. Ons doel is om continue innovatie te leveren en u het hele jaar door de beste ervaringen te bieden.

Verschuiving voor Windows

Dit is een enorme verschuiving voor Windows, ook al wordt er al een tijd aan gewerkt. Microsoft had vorig jaar de wateren getest met het uitgeven van nieuwe functies buiten de grote updates om. Dat deed de softwaregigant met de introductie van de taakbalk functie Nieuws en interesses in Windows 10. Nu is Microsoft klaar om van deze functie drops een normaal en officieel, iets te maken.

Dit betekent dat functies die worden weergegeven in de Windows Insider Dev kanaal of Bèta kanalen op elk moment in Windows 11 kunnen verschijnen. Dat zal gebeuren zodra Microsoft voldoende feedback heeft verzameld. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat iedere functie stabiel is. Het kan deze binnen een paar maanden voorbereiden voor release. Tot voor kort moest de gebruiker een heel jaar wachten op de volgende grote Windows release.

Opmerking:  De Amazon Appstore in Windows is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

In eerdere berichtgeving meldde we al dat Microsoft zich nog steeds verbind tot één grote functie update per jaar. De volgende grote functie update is momenteel in ontwikkeling. Het zal naar verwachting ergens in de tweede helft van dit jaar worden vrijgegeven. Sommige functies worden bewaard voor de belangrijkste releases, maar veel ervan kunnen nu worden uitgegeven op de bestaande verzendversie als Microsoft dat goed vindt.

Regelmatig Nieuwe Functies in Windows 11

Ook al heeft Microsoft zijn Windows releases teruggebracht tot één per jaar met de lancering van Windows 11, lijkt het erop dat gebruikers in het algemeen sneller meer functies zullen krijgen. Of dat een goede zaak of een slechte zaak is? De tijd zal het leren.

Voor nu wordt de eerste functie drop van Windows 11 uitgerold in KB5010414 met een waslijst aan verbeteringen en wijzigingen. Deze optionele update bevat verbeteringen aan de taakbalk en de introductie van ondersteuning voor Android-apps in de VS.