Microsoft heeft een nieuw probleem erkend in de Patch Dinsdag update voor Windows 10 versies 2004 en 20H2 die eerder deze week werd uitgebracht. Sommige gebruikers die de patch hebben geïnstalleerd, zijn inderdaad een BSOD, Blue Screen Of Death, tegengekomen bij het afdrukken van bestanden vanuit Microsoft Word en andere apps.

nbsp

Wat u moet weten

Oorzaak APC_INDEX_MISMATCH

De meest voorkomende oorzaak van deze bug controle is wanneer een bestandssysteem of stuurprogramma een niet overeenkomende reeks aanroepen heeft om de APC uit en weer in te schakelen. Het belangrijkste gegevensitem is het veld Thread > CombinedApcDisable. Het veld CombinedApcDisable bestaat uit twee afzonderlijke 16-bits velden: SpecialApcDisable en KernelApcDisable. Een negatieve waarde van een van beide velden geeft aan dat een bestuurder speciale of normale APC (respectievelijk) heeft uitgeschakeld zonder ze opnieuw in te schakelen. Een positieve waarde geeft aan dat een stuurprogramma te vaak speciale of normale APC heeft ingeschakeld.

In de bijgewerkte release opmerkingen legde Microsoft uit dat na het installeren van deze update, u mogelijk een APC_INDEX_MISMATCH fout met een blauw scherm krijgt wanneer u in sommige apps probeert af te drukken naar bepaalde printers. 

Microsoft zet in een notitie:

Nadat u deze update hebt geïnstalleerd, krijgt u mogelijk een APC_INDEX_MISMATCH fout met een blauw scherm wanneer u in sommige apps probeert af te drukken naar bepaalde printers. We zijn momenteel aan het onderzoeken en zullen een update geven wanneer er meer informatie beschikbaar is.

Volgens de talrijke rapporten op Reddit lijkt het probleem, printers van Kyocera, Ricoh en Zebra te beïnvloeden.

nbsp
Bron: Reddit

Maak de update ongedaan

Het is lastig in te schatten of deze afdrukgerelateerde BSOD problemen veel Windows 10 gebruikers treffen. De Microsoftmedewerker (hierboven) weet te melden dat het probleem zich niet voordoet bij 64 bit versies van Windows 10. Microsoft is intussen bezig de problemen op te lossen, getroffen gebruikers die hun printer niet kunnen gebruiken, kunnen de patch in de tussentijd verwijderen. Om dit te doen, gaat u naar Instellingen > Windows Update vervolgens klikt u op Updategeschiedenis, vervolgens klikt u op ‘Installatie van updates ongedaan maken‘.

nbsp

Andere gevolgen

De Patch Dinsdag update van deze maand was opmerkelijk omdat het de nu niet ondersteunde legacy Edge-browser uit het besturingssysteem verwijderd. Als u de nieuwe Chromium gebaseerde Edge nog niet heeft geïnstalleerd, zal deze update die automatisch ook op uw pc installeren. We verwachten dat er later deze maand een oplossing voor de BSOD problemen komt.