Een bug die duizenden bestanden genereert

Verwachte leestijd: 3 minuten

Volgens gebruikersrapporten en diverse tests, zet Windows Defender duizenden bestanden op de systeemschijf van Windows 10. Het probleem is op grote schaal gemeld door gebruikers die hebben ontdekt dat een defecte Windows Defender update verantwoordelijk is voor de puinhoop.

Microsoft Lost Fout Windows 10 Defender Op

Wat gebeurt er

Microsoft Defender is vooraf geïnstalleerd op alle versies en edities van Windows 10. Het wordt regelmatig door Microsoft bijgewerkt via Windows Update. Na een recente update van Windows Defender in week 17 in april, merkten gebruikers dat Windows was begonnen met het genereren van duizenden bestanden op de systeemschijf. Dat wil zeggen de locatie waar het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Getroffen gebruikers meldden bij Microsoft forums en Reddit dat hun Windows Defender geschiedenis map: C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\ History\Store stilletjes vol liep met bestanden. De bestanden zelf zijn klein en onschadelijk, maar kunnen in sommige gevallen een enorme hoeveelheid opslagruimte in beslag nemen. Zoals zichtbaar in onderstaande schermafbeelding.

Microsoft Lost Fout Windows 10 Defender Op
Een gebruiker zond ons deze scherm afbeelding

De bug treft ook Windows Server installaties, waarbij sommige mensen melden dat het 18 miljoen bestanden in hun organisatie heeft gegenereerd.

We hebben tot nu toe drie servers voor 2016 die getroffen zijn. Onze waarschuwingen voor HDD ruimte begonnen gisteravond af te gaan. Één server heeft 18 Miljoen bestanden in de Store map. Een ander heeft 13 miljoen.

Het kost uren om alle bestanden te ontdekken, zodat ze kunnen worden verwijderd. En vanwege de toewijzingsgrootte nemen deze bestanden 50-60 GB ruimte op de schijf in beslag. Dit is een grote fout van Microsoft,

merkte een gebruiker op op Reddit.

Hoe u kunt controleren of Windows Defender bestanden genereert

De eenvoudigste manier om te controleren of Windows Defender wordt geplaagd door de bug, is via Verkenner:

  • Open Verkenner en zorg ervoor dat Verborgen items zijn toegestaan ​​op het tabblad Beeld.
Microsoft Lost Fout Windows 10 Defender Op
  • Typ C:\ProgramData\Microsoft\ in de adresbalk.
  • Vervolgens klikt u op Windows Defender.
  • Daarna klikt u op Doorgaan als de map beheerdersrechten vraagt.
  • Navigeer in de map Windows Defender naar Scans\History\Store.

Als dit het geval is, ziet u honderden of duizenden bestanden met elk minder dan één Megabyte. U kunt de bestanden in de map veilig verwijderen.

Windows Defender versie 1.1.18100.6 heeft de problemen verholpen

Het goede nieuws is dat het probleem lijkt te zijn opgelost met de Windows Defender engine 1.1.18100.6. Een Microsoft-ondersteuningsmedewerker vertelde ons ook dat ze op de hoogte zijn van de rapporten en dat de oplossing wordt geïmplementeerd.

Microsoft Lost Fout Windows 10 Defender Op

Om de patch toe te passen, gaat u naar Instellingen Microsoft Lost Fout Windows 10 Defender Op en navigeert u in de app Instellingen naar Updates en bijwerken> Windows Update en klik op controleren op updates.

Een nieuwe update met de titel Security Intelligence Update for Microsoft Defender Antivirus wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Microsoft Lost Fout Windows 10 Defender Op

U kunt het versienummer van de beveiligingsengine verifiëren door de pagina Virus & dreigingen bescherming in de Windows Security app te openen.