Is Microsoft Defender Antivirus niets voor u? Als dit het geval is, laten we u in dit Windows 10 artikel de stappen zien om het permanent uit te schakelen in Windows 10.

Schakel Zo Windows 10 Defender Uit

Microsoft Defender Antivirus is de ingebouwde antimalware oplossing van Windows 10. Voorheen bekend als Windows Defender Antivirus, dat was vóór Windows 10 mei 2020 UpdateWindows Defender was het vóór Windows 10 Creators Update. Die is ontworpen om uw apparaat en gegevens te beschermen tegen ongewenste virussen, ransomware, rootkits, spyware en andere vormen van malware en hackers. Ook al is het een van de beste antivirussoftware opties voor Windows gebruikers, er kunnen scenario’s zijn waarin u de bescherming mogelijk permanent of tijdelijk moet uitschakelen.

Bijvoorbeeld als u niet zeker bent van een beveiligingsoplossing van een gigantische onderneming. U moet systeemwijzigingen aanbrengen die mogelijk in strijd zijn met de antivirus. U zet een kioskcomputer op die geen verbinding met het netwerk kan maken, waar de beveiliging geen probleem is. Of u bent een netwerkbeheerder en u moet voldoen aan het beleid van de organisatie voor specifieke apparaten.

Wat gaan we doen

Ongeacht de reden, aangezien Windows 10 geen optie bevat om Microsoft Defender Antivirus te verwijderen of uit te schakelen. Het is nog steeds mogelijk om het permanent uit te schakelen met behulp van Groepsbeleid of door een oplossing van derden te installeren, ook kunt u de Windows Security-app tijdelijk gebruiken.

In dit Windows 10 artikel zullen we u door de verschillende methoden leiden die u kunt gebruiken om Microsoft Defender Antivirus permanent of tijdelijk op uw apparaat uit te schakelen.

Zo kunt u Microsoft Defender Antivirus uitschakelen met Windows-beveiliging

Als u alleen een specifieke taak hoeft uit te voeren (zoals het installeren van een app), is het niet nodig om Microsoft Defender Antivirus permanent uit te schakelen. U kunt het dan tijdelijk uitschakelen.

Volg deze stappen om de antivirusbescherming van Windows 10 tijdelijk uit te schakelen:

 1. Open Start.
 2. Zoek naar Windows-beveiliging en klik op het bovenste resultaat om de app te openen.
 3. Eerst klikt u op Virus- en bedreigingsbeveiliging.
 4. Onder het gedeelte Instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging klikt u op de optie Instellingen beheren.
Schakel Zo Windows 10 Defender Uit
 • Schakel de tuimelschakelaar voor Realtime beveiliging uit om Microsoft Defender tijdelijk uit te schakelen.
Schakel Zo Windows 10 Defender Uit

Nadat u de stappen hebt voltooid, schakelt Microsoft Defender Antivirus de realtime bescherming tijdelijk uit. Nu kunt u apps installeren of specifieke systeemwijzigingen aanbrengen zonder dat de antimalware oplossing de actie markeert.

De volgende keer dat u het apparaat opnieuw opstart, wordt de antivirus automatisch weer ingeschakeld. Maar u kunt ook dezelfde instructies gebruiken die hierboven zijn beschreven, maar zorg ervoor dat u de tuimelschakelaar voor realtime bescherming weer inschakelt.

Dit is geen permanente oplossing, maar het is de beste manier om de virusbeveiliging van Windows 10 uit te schakelen. Zo doende kunt u systeemwijzigingen aanbrengen of een applicatie installeren die gewoonlijk door de oplossing wordt geblokkeerd.

Schakel Microsoft Defender Antivirus uit

Volg deze stappen om Microsoft Defender Antivirus permanent uit te schakelen op Windows 10:

 1. Open Start.
 2. Zoek naar gpedit.msc en klik op het bovenste resultaat om de Editor voor lokaal groepsbeleid te openen .
 3. Blader door het volgende pad:
Computer Configuratie > Beheersjablonen > Windows-onderdelen > Microsoft Defender Antivirus
 • Dubbelklik op het beleid Microsoft Defender Antivirus uitschakelen.
Schakel Zo Windows 10 Defender Uit
 • Selecteer de optie Ingeschakeld om Microsoft Defender Antivirus uit te schakelen.
Schakel Zo Windows 10 Defender Uit
 • Vervolgens klikt u op de knop Toepassen.
 • Hierna klikt u op de knop OK.
 • Start uw computer opnieuw op.

Zodra u de stappen hebt voltooid, wordt de antivirus permanent uitgeschakeld op het apparaat, maar het schild-pictogram blijft in de taakbalk staan. Dit is echter een verwacht gedrag, omdat het pictogram deel uitmaakt van de Windows Security-app en niet van Microsoft Defender Antivirus.

U kunt de wijzigingen altijd ongedaan maken om de bescherming weer in te schakelen met dezelfde instructies, maar zorg ervoor dat u de optie Niet geconfigureerd selecteert. Naast het inschakelen van het antivirusprogramma, is het ook een goed idee om de functie Manipulatie bescherming opnieuw in te schakelen. Dat kunt u doen met dezelfde stappen als hierboven beschreven, maar zorg ervoor dat u de tuimelschakelaar inschakelt.

Microsoft Defender Antivirus uitschakelen met een oplossing van derden

Als u echter een antimalware van een derde partij wilt installeren, is het niet nodig om tijdelijke oplossingen te gebruiken om de Microsoft Defender Antivirus uit te schakelen, aangezien wanneer u een andere antivirus installeert, de ingebouwde bescherming automatisch permanent wordt uitgeschakeld.

Volg deze stappen om Microsoft Defender Antivirus uit te schakelen met behulp van bescherming van derden:

Opmerking: Voor dit artikel zullen we Bitdefender installeren, maar de instructies zullen vergelijkbaar zijn voor andere oplossingen. Het wordt echter altijd aanbevolen om de softwaredocumentatie te raadplegen voor meer specifieke details.

 • Eerst klikt u op de knop Downloaden om de installatieprogramma’s op uw apparaat op te slaan.
Schakel Zo Windows 10 Defender Uit
 • Dubbelklik op het bestand om de installatie te starten.
 • Vink de optie aan om akkoord te gaan met de licentievoorwaarden, indien van toepassing.
 • Hierna klikt u op de knop Ja.
Schakel Zo Windows 10 Defender Uit

Nadat u de stappen hebt voltooid, wordt de ingebouwde antivirus van Windows 10 uitgeschakeld en kunt u de nieuwe oplossing gaan gebruiken.

Controleer de huidige beveiligingsprovider

U kunt altijd controleren of de Defender antivirus permanent is uitgeschakeld met deze stappen:

 1. Open Start.
 2. Zoek naar Windows-beveiliging en klik op het bovenste resultaat om de app te openen.
 3. Eerst klikt u op Instellingen onder aan de pagina.
 4. Onder het gedeelte Beveiligingsproviders klikt u op de optie Providers beheren.
Schakel Zo Windows 10 Defender Uit
 • Onder het gedeelte Antivirus kunt u bevestigen dat Microsoft Defender Antivirus is uitgeschakeld.
Schakel Zo Windows 10 Defender Uit

In het verleden deden we het zo

Naast bovenstaande methoden kon u in het verleden ook de registersleutel wijzigen om de ingebouwde beveiliging van Windows 10 permanent uit te schakelen. 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\DisableAntiSpyware 

Microsoft heeft de optie echter verwijderd, waardoor het moeilijker wordt om van de antivirus af te komen.

Volgens de Microsoft Hardware Dev Center documentatiewebsite, werd de optie “DisableAntiSpyware” alleen geïmplementeerd om fabrikanten en netwerkbeheerders in staat te stellen andere beveiligingsoplossingen te implementeren tijdens de installatie. Omdat Microsoft Defender Antivirus zichzelf nu automatisch kan uitschakelen bij het toevoegen van een oplossing van derden, te beginnen met de bestand versie 4.18.2007.8. Heeft Windows 10 niet langer de registersleutel nodig om de antimalware functie in Windows 10 Pro en Home uit te schakelen.

Als u de functie Microsoft Defender Antivirus wilt uitschakelen, heeft u nu drie keuzes. U kunt realtime bescherming tijdelijk uitschakelen. U kunt de beveiliging permanent uitschakelen met de Groepsbeleid editor op Windows 10 Pro of Enterprise, of u kunt een oplossing van derden installeren.

Tenslotte

Ook al kunt u meerdere methoden gebruiken om de antivirus voor Windows 10 uit te schakelen, toch is het af te raden om een ​​apparaat zonder antimalware software te gebruiken. Er kunnen echter situaties zijn waarin het tijdelijk uitschakelen van de beveiligingsfunctie zinvol kan zijn.

Als u een alternatieve oplossing voor Microsoft Defender Antivirus wilt, kunt u deze opties overwegen: