Is Microsoft Defender Antivirus niets voor u? Als dit het geval is, laten we u in dit Windows 10 artikel de stappen zien om het permanent uit te schakelen in Windows 10.

nbsp

Microsoft Defender Antivirus is de ingebouwde antimalware oplossing van Windows 10, voorheen bekend als Windows Defender Antivirus, dat was vóór Windows 10 mei 2020 Update of Windows Defender dat was vóór Windows 10 Creators Update die is ontworpen om uw apparaat en gegevens te beschermen tegen ongewenste virussen, ransomware, rootkits, spyware en andere vormen van malware en hackers. Ook al is het een van de beste antivirussoftware opties voor Windows gebruikers, er kunnen scenario’s zijn waarin u de bescherming mogelijk permanent of tijdelijk moet uitschakelen.

Als u bijvoorbeeld niet zeker bent van een beveiligingsoplossing van een gigantische onderneming. U moet systeemwijzigingen aanbrengen die mogelijk in strijd zijn met de antivirus. U zet een kioskcomputer op die geen verbinding met het netwerk kan maken, en beveiliging is geen probleem. Of u bent een netwerkbeheerder en u moet voldoen aan het beleid van de organisatie voor specifieke apparaten.

Wat gaan we doen

Ongeacht de reden, aangezien Windows 10 geen optie bevat om Microsoft Defender Antivirus te verwijderen of uit te schakelen, is het nog steeds mogelijk om het permanent uit te schakelen met behulp van Groepsbeleid of door een oplossing van derden te installeren, of tijdelijk de Windows Security-app te gebruiken.

In dit Windows 10 artikel zullen we u door de verschillende methoden leiden die u kunt gebruiken om Microsoft Defender Antivirus permanent (of tijdelijk) op uw apparaat uit te schakelen.

Hoe u Microsoft Defender Antivirus kunt uitschakelen met Windows-beveiliging

Als u alleen een specifieke taak hoeft uit te voeren (zoals het installeren van een app), is het niet nodig om Microsoft Defender Antivirus permanent uit te schakelen. U kunt het gewoon tijdelijk uitschakelen.

Volg deze stappen om de antivirusbescherming van Windows 10 tijdelijk uit te schakelen:

 1. Open Start.
 2. Zoek naar Windows-beveiliging en klik op het bovenste resultaat om de app te openen.
 3. Klik op Virus- en bedreigingsbeveiliging.
 4. Klik onder het gedeelte “Instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging” op de optie Instellingen beheren.
nbsp
 • Schakel de tuimelschakelaar voor Realtime beveiliging uit om Microsoft Defender tijdelijk uit te schakelen.
nbsp

Nadat u de stappen hebt voltooid, schakelt Microsoft Defender Antivirus de realtime bescherming tijdelijk uit, zodat u apps kunt installeren of specifieke systeemwijzigingen kunt aanbrengen zonder dat de antimalware oplossing de actie markeert.

De volgende keer dat u het apparaat opnieuw opstart, wordt de antivirus automatisch weer ingeschakeld. Of u kunt dezelfde instructies gebruiken die hierboven zijn beschreven, maar zorg ervoor dat u de tuimelschakelaar voor realtime bescherming inschakelt.

Dit is geen permanente oplossing, maar het is de beste manier om de virusbeveiliging van Windows 10 uit te schakelen om systeemwijzigingen aan te brengen of een applicatie te installeren die gewoonlijk door de oplossing wordt geblokkeerd.

Schakel Microsoft Defender Antivirus uit

Volg deze stappen om Microsoft Defender Antivirus permanent uit te schakelen op Windows 10:

 1. Open Start .
 2. Zoek naar gpedit.msc en klik op het bovenste resultaat om de Editor voor lokaal groepsbeleid te openen .
 3. Blader door het volgende pad:

Computer Configuratie > Beheersjablonen > Windows-onderdelen > Microsoft Defender Antivirus

 • Dubbelklik op het beleid Microsoft Defender Antivirus uitschakelen.
nbsp
 • Selecteer de optie Ingeschakeld om Microsoft Defender Antivirus uit te schakelen.
nbsp
 • Klik op de knop Toepassen .
 • Klik op de OK- knop.
 • Start je computer opnieuw op.

Zodra u de stappen hebt voltooid, wordt de antivirus permanent uitgeschakeld op het apparaat, maar het “schild” -pictogram blijft in de taakbalk staan. Dit is echter een verwacht gedrag, aangezien het pictogram deel uitmaakt van de Windows Security-app en niet van Microsoft Defender Antivirus.

U kunt de wijzigingen altijd ongedaan maken om de bescherming weer in te schakelen met dezelfde instructies, maar zorg ervoor dat u de optie Niet geconfigureerd selecteert. Naast het inschakelen van het antivirusprogramma, is het ook een goed idee om de functie “Tamper Protection” opnieuw in te schakelen met dezelfde stappen als hierboven beschreven, maar zorg ervoor dat u de tuimelschakelaar inschakelt.

Hoe u Microsoft Defender Antivirus uitschakelt met een oplossing van derden

Als u echter een antimalware van een derde partij wilt installeren, is het niet nodig om tijdelijke oplossingen te gebruiken om de Microsoft Defender Antivirus uit te schakelen, aangezien wanneer u een andere antivirus installeert, de ingebouwde bescherming automatisch permanent wordt uitgeschakeld.

Volg deze stappen om Microsoft Defender Antivirus uit te schakelen met behulp van bescherming van derden:

 • Open de antiviruswebsite.

Opmerking: voor deze handleiding zullen we Bitdefender installeren, maar de instructies zullen vergelijkbaar zijn voor andere oplossingen. Het wordt echter altijd aanbevolen om de softwaredocumentatie te raadplegen voor meer specifieke details.

 • Klik op de knop Downloaden om de installatieprogramma’s op uw apparaat op te slaan.
nbsp
 • Dubbelklik op het bestand om de installatie te starten.
 • Vink de optie aan om akkoord te gaan met de licentievoorwaarden, indien van toepassing.
 • Klik op de knop Ja.
nbsp

Nadat u de stappen hebt voltooid, wordt de ingebouwde antivirus van Windows 10 uitgeschakeld en kunt u de nieuwe oplossing gaan gebruiken.

Controleer de huidige beveiligingsprovider

U kunt altijd controleren of de Defender antivirus permanent is uitgeschakeld met deze stappen:

 1. Open Start.
 2. Zoek naar Windows-beveiliging en klik op het bovenste resultaat om de app te openen.
 3. Klik op Instellingen onder aan de pagina.
 4. Klik onder het gedeelte “Beveiligingsproviders” op de optie Providers beheren.
nbsp
 • Onder het gedeelte “Antivirus” kunt u bevestigen dat Microsoft Defender Antivirus is uitgeschakeld.
nbsp

Zo kon het ook

Naast bovenstaande methoden kon u in het verleden ook

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\DisableAntiSpyware 

de registersleutel wijzigen om de ingebouwde beveiliging van Windows 10 permanent uit te schakelen. Microsoft heeft de optie echter verwijderd, waardoor het moeilijker wordt om van de antivirus af te komen.

Volgens de Microsoft Hardware Dev Center documentatiewebsite, werd de optie “DisableAntiSpyware” alleen geïmplementeerd om fabrikanten en netwerkbeheerders in staat te stellen andere beveiligingsoplossingen te implementeren tijdens de installatie. Aangezien Microsoft Defender Antivirus zichzelf nu automatisch kan uitschakelen bij het toevoegen van een oplossing van derden, te beginnen met de bestand versie 4.18.2007.8, heeft Windows 10 niet langer de registersleutel om de antimalwarefunctie in Windows 10 Pro en Home uit te schakelen.

Als u de functie Microsoft Defender Antivirus wilt uitschakelen, heeft u nu drie keuzes. U kunt realtime bescherming tijdelijk uitschakelen. U kunt de beveiliging permanent uitschakelen met de Groepsbeleid editor op Windows 10 Pro of Enterprise, of u kunt een oplossing van derden installeren.

Ten slotte

Ook al kunt u meerdere methoden gebruiken om de antivirus voor Windows 10 uit te schakelen, toch is het af te raden om een ​​apparaat zonder antimalware software te gebruiken. Er kunnen echter situaties zijn waarin het tijdelijk uitschakelen van de beveiligingsfunctie zinvol kan zijn.

Als u een alternatieve oplossing voor Microsoft Defender Antivirus wilt, moet u deze opties overwegen: