Dit is de eerste cumulatieve update voor Windows 11 sinds de release op 5 oktober. Het brengt de Build van Windows 11 naar 22000.258.

Microsoft Brengt Update Kb5006674 Uit

De update KB5006674 is door Microsoft beschikbaar gesteld om te downloaden en te installeren.

Hoogtepunten

 1. Problemen opgelost met Nieuws en Interesses.
 2. Crashes van Outlook apps verholpen.
 3. Office en Adobe app problemen opgelost.
 4. Een fout opgelost die apparaten laat crashen.
 5. Lost problemen op met de taakbalk.

Verbeteringen en oplossingen

Deze beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Belangrijke wijzigingen zijn onder meer:

 • Lost bekende compatibiliteitsproblemen op tussen sommige Intel “Killer” en “Smartbyte” netwerksoftware en Windows 11, in de oorspronkelijke release. Apparaten met de getroffen software kunnen onder bepaalde voorwaarden User Datagram Protocol (UDP) pakketten laten vallen. Dit zorgt voor prestatie problemen en andere problemen voor protocollen op basis van UDP. Sommige websites kunnen bijvoorbeeld langzamer laden dan andere op de getroffen apparaten, waardoor video’s in bepaalde resoluties langzamer kunnen worden gestreamd. VPN oplossingen op basis van UDP kunnen ook langzamer zijn.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe reparaties in dit pakket gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.

Raadpleeg de website van de Security Update Gids en de Security Updates van oktober 2021 voor meer informatie over de opgeloste beveiligingsproblemen.

Update voor Windows 11 servicestack 22000.190

 • Deze update brengt kwaliteitsverbeteringen aan in de onderhoudsstack, het onderdeel dat Windows-updates installeert. Servicing stack-updates (SSU) zorgen ervoor dat u over een robuuste en betrouwbare onderhoudsstack beschikt, zodat uw apparaten Microsoft-updates kunnen ontvangen en installeren.

Bekende problemen in deze update

 • Microsoft is momenteel niet op de hoogte van problemen met deze update.
Microsoft Brengt Update Kb5006674 Uit

Onopgeloste problemen in Windows 11 KB5006674

Windows 11 is nog verre van klaar en gebruikers ondervinden nog steeds problemen en fouten met het nieuwe besturingssysteem. Veel van de vroege problemen die in Windows 11 werden ontdekt, zijn al erkend door Microsoft. De meeste problemen zouden gebruikers niet al te veel problemen moeten bezorgen.

Onopgeloste fouten in Windows 11:

 • Compatibiliteitsproblemen kunnen van invloed zijn op bepaalde apps die bepaalde niet ASCII-tekens in hun registersleutels gebruiken. Als gevolg hiervan kunnen getroffen apps mogelijk niet worden gestart in Windows 11.
 • Microsoft is op de hoogte van problemen met Oracle VirtualBox in Windows 11. Problemen zijn nog steeds aanwezig.
 • Een fout die van invloed kan zijn op de afdrukfunctionaliteit van Windows 11 is erkend en zal binnenkort worden opgelost.

Update 14 oktober

Er zijn meerdere meldingen bij ons binnen gekomen dat zelfs niet compatibele pc’s de volledige beveiligingsupdates en updates voor .NET Framework 3.5 en 4.8 hebben ontvangen. Het is niet duidelijk of dit een fout is van Microsoft of dat er met opzet voor gekozen is om de incompatibele systemen niet te blokkeren, maar slechts de zekerheid van werkende updates weg te nemen.

Cumulatieve update voor Windows 11 KB5006674 handmatig downloaden

Installeer deze update om problemen in Windows op te lossen.
Via de Catalog update website kunt u de update handmatig downloaden.

Voor gebruikers die nog Windows 10 versie 2004, 20H2, 21H1 of 21H2 gebruiken, kan de KB5006670 update ook worden gedownload via Windows Update. In de uitgave opmerkingen noemde Microsoft alleen een oplossing voor:

Een probleem dat verhindert dat sommige toepassingen, zoals Microsoft Office en Adobe Reader, worden geopend of ervoor zorgt dat ze niet meer reageren. Dit gebeurt op apparaten waarop  Microsoft Exploit Protection for Export Address van toepassing is. Filteren (EAF).

Microsoft moet nog aankondigen wanneer Windows 10 versie 21H2, de volgende versie van Windows 10 die momenteel wordt getest met geselecteerde testers op de Insiders Release Preview Build, wordt ook uitgerold naar niet Insiders. Het was veilig om te verwachten dat een aankondiging snel zou volgen op de release van Windows 11 vorige week, maar we zullen moeten afwachten.