Een nieuwe naam en een frisse look voor Windows 11

Na meer dan een jaar als Microsoft Garage-project te zijn geweest, is Journal nu een ondersteunde Microsoft app.

Release Nieuwe Journal App Voor Windows
Bron: Microsoft.com

Wat u moet weten

  • Journal, een Microsoft Garage-project, heet nu Microsoft Journal.
  • Microsoft Journal is afgestudeerd aan de Microsoft Garage en is nu een ondersteunde Microsoft-toepassing.
  • De app richt zich op het leveren van een vrije vorm ervaring voor het maken van aantekeningen en annotaties.

De Journal app heeft de Microsoft Garage verlaten en is officieel een ondersteunde Microsoft app. Naast de statuswijziging heeft de app een nieuwe naam en een vernieuwd uiterlijk. Het gaat nu onder de naam Microsoft Journal. De applicatie heeft voor het maken van notities een duidelijke routekaart en zal deze verder worden ontwikkeld. Renee Malone van Microsoft maakte het nieuws bekend.

Microsoft Journal heeft een op pagina’s gebaseerd canvas voor het maken van aantekeningen. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om gebaren en andere invoer te identificeren. Zoals het onderstrepen van inhoud om van tekst een kop te maken. Met name de AI draait op het apparaat in plaats van door de cloud te gaan.

Release Nieuwe Journal App Voor Windows
Nu in de Microsoft Store

We gaan een tijdperk in van computerondersteund redeneren, waarin AI de taken die mensen doen versnelt en ons allemaal productiever maakt. Journal laat zien hoe krachtig een ervaring kan zijn wanneer software anticipeert op uw bedoelingen. Dit is nog maar het begin.

Aldus Stevie Bathiche, Technical Fellow en leider van Applied Sciences voor Microsoft.

Een Windows 11 ontwerp

Naast de nieuwe naam heeft Microsoft Journal een vernieuwd uiterlijk dat aansluit bij Windows 11. De nieuwe versie van de app wordt geleidelijk uitgerold tussen 5 april en 8 april 2022.

Release Nieuwe Journal App Voor Windows
Bron: Microsoft.com

Samen met dit opwindende nieuws krijgt u Microsoft Journal in de Windows 11 ‘look en feel‘, met alle nieuwe kleuren en materialen.  Als u het nu wilt, haal het dan uit de Microsoft Store.

Met de Microsoft Garage kunnen ontwikkelaars concepten voor applicaties uitwerken. Op basis van feedback van gebruikers kunnen projecten worden verfijnd en in workshops worden uitgevoerd, wat vaak inzicht geeft in gebruikers. Sommige projecten worden stopgezet. Anderen, zoals Journal, studeren af ​​naar volwaardige Microsoft apps.

Malone noteert enkele van de lessen die zijn geleerd tijdens de incubatietijd van Journal in de Microsoft Garage. Met de app kunnen gebruikers wisselen tussen inkten en inhoud selecteren.

Release Nieuwe Journal App Voor Windows

Maar de ontwikkelaars van Journal wisten niet zeker welke vorm van interactie mensen het liefst tussen deze modi zouden schakelen. Het team ontdekte dat het gebruik van een tik, lasso, smart inkcue en barrel knop op een pen allemaal populair bleek te zijn. Dit inzicht heeft mede vorm gegeven aan Microsoft Journal.

Er werd ook ontdekt dat veel mensen de app graag gebruikten om documenten te markeren. Meer dan de helft van alle pagina’s die in Journal zijn gemaakt, is geïmporteerd uit een PDF.

De toekomst

Een ondersteunde Microsoft app zijn, betekent een abonnement hebben. Het Journal team luistert naar je feedback en heeft plannen om de meest voorkomende verzoeken en een grote achterstand aan nieuwe functies aan te pakken.

Zo vult Oz ​​Solomon, Principal Engineering Manager van het Journal-team aan.

Microsoft Journal is gratis verkrijgbaar via de Microsoft Store en werkt in zowel Windows 11 als Windows 10.